VE2: zo vergal je een zaterdagmiddag van een jochie

Even ter herinnering, precies een jaar geleden speelde VE2 ook tegen Vitesse Delft, op een zwart kunstgrasveld, het was somberheid troef, donker, en VitesseD speelde ook nog met 2 spelers onder de 30 jaar. Toen felle discussies in de rust, scheids, die spelers moeten er uit, en stand weer 0-0 in de 2de helft, anders kappen we ermee. Uiteindelijk speelden die 2 niet meer mee, maar verloren we toen toch met grote cijfers.

Bij VE2 waren  er vandaag genoeg spelers die weinig vertrouwen hadden in een positief resultaat, en ook nog met de gedachte dat we weer op veld 2 moesten spelen. Kom op zeg, niet zo negatief! Onze aanvoerder/TD Jan meldde dat hij zich wilde sparen voor de kraker tegen HBSS waardoor ik wat langer mocht spelen. Dat zal wel te maken gehad hebben met de Thaise steekpenningen.

Aankomst op de Tanthof, tsja voor sommige moeilijk te vinden, volgende keer dan maar met de fiets, dat is een eitje vanuit Holy (als het niet te koud is en niet waait). Gelijk effe naar veld 2 kijken hoe zwart die is, maar warempel er ligt een nieuw kunstgrasveld, dus dat was een meevaller. Plots werden we op een ander veld ingedeeld, wat is dat voor tactisch geneuzel van Vitesse, maar gelukkig was dat een prima (en geen zwart) veld.

Extra kleding aan tegen de kou, tsja die veteranen moeten er wel warmpjes bijzitten. En warempel, wie verscheen er weer op het veld, die zelfde speler als vorig jaar. Aangezien ondergetekende vandaag blijkbaar ook aanvoerder was even bij de scheids vragen of hij de leeftijden had gecontroleerd. Nou, dat zou hij na afloop doen. Dus niet, dan beginnen we niet, die speler aanwijzend vertelde de scheids dat volgens de KNVB regels er 1 speler onder de 30 mag meedoen. Dus niet, scheids. Uiteindelijk werd de speler van het veld gehaald. Zo, dat is een virtuele 1-0 voor ons. Ook nog de toss gewonnen, 2-0.

Leuk, al dat voorspel voor de wedstrijd, maar na 20 minuten stonden we 2-0 achter, dat was de realiteit. Als er een videoref was geweest waren de goals misschien afgekeurd, maar de scheids zag het zo. Leuk om te lezen hoe de verslaggever van Vitesse Delft dit mooi omschrijft (http://www.vitessedelft.nl/wedstrijd-met-2-gezichten/). We kwamen niet in ons spel, veel foute passes, niet durven zich aan te bieden. En daarnaast was het middenveld van Vitesse ijzersterk, met splijtende passes werden hun aanvallers regelmatig voor het doel gezet. Maar gelukkig hebben we nog Amin met zijn reflexen en snelheid en vergeet RenéS niet die redding bracht door de bal niet in het kruis te schieten, maar net erboven (later meer). De aanvallers werden er moedeloos van.

Rust 2-0. … Vertrouwen was er niet echt voor nog wat positiefs . Er werd nog wat geroepen dat het maar 2-0 is, en we nog kans hebben. Bakkie warme thee kan misschien wat troost/hoop geven, maar die was niet te zuipen. Bleek het koude limonade te zijn, we zijn geen jochies hoor. Zou dat de ommekeer zijn, we voelden ons gepiepeld, en getergd gingen we het veld op.

Wat omzettingen waaronder een ander spits (Jim) erin, en warempel het ging wat beter lopen. Het bleek dat Vitesse hun middenveld had aangepast met als resultaat dat wij meer vat op het middenveld kregen. We kregen kansen, maar vergaten soms op het doel te schieten. Maar ook Vitesse kreeg weer wat mogelijkheden maar de snelle Amin hielp alle kansen om zeep. De 61ste minuut, ook onze linksback schuift wat op en krijgt op de 16meter lijn een schietkans die er ook nog invliegt.  Onze bouwvakker vond het een eigen doel, maar ik moet zeggen netjes gedaan, Henk!  Verwonderd kijk ik naar rechts, de WAVE en wat een enthousiasme, er komt zoveel inspiratie van de bank. VE2 heeft nu ook een twaalfde man! Er komt steeds meer geloof, maar we konden niet doordrukken. Tactisch moest er nog iets gebeuren voor nog meer druk op de verdediging van Vitesse. Twee spelers van ons offerden zich op. Kees en onze laatste man Martin eruit, Marcel en Robert erin voor nog meer loopvermogen. Vitesse had het niet meer, en Marcel schiet in de 82ste minuut prachtig de 2-2 erin, en zelfs de 2-3 lijkt er te komen. Marcel wordt nog gestopt door een klap in zijn gezicht, het bleef 2-2.

Na afloop, Kees had zich al gedoucht, kwamen we toch wel euforisch de kleedkamer in. Kees verwachtte weer een nederlaag, wist van niets. Wat gelijk? En bijna nog gewonnen, niet te geloven. Dat zijn sterke wissels geweest! Kratje stond al gauw klaar, en RenéS liep uitgelaten op de catwalk voor de nieuwe heren lingerielijn van “Ballen in het kruis”. Twee weken geleden schoot RenéS nog een bal in het kruis van Amin (nee, nee, niet verkeerd denken, het kruis van het doel), dus was hij op dit lumineus idee gekomen voor zijn nieuwe lijn. De internet site is me ontschoten, gewoon effe googelen. Leuk als christmas geschenk, dames.

Op naar de Zwaluwenlaan voor de diehards. Napraat, napret, nadorst en wie gaat het verslag schrijven, Kees meldt dat hij echt geen tijd heeft. Hij is dagelijks op de golfbaan voor toezicht op de korte rokjes van de dames. En het secuur plaatsen van de tafels om er een hink-stap-sprong-op-tafel race te maken voor de koude dagen. En waarom ondergetekende er niet bij is volgende week, dat moet nu wel duidelijk zijn…. HBSS thuis, de kraker, iedereen moet nu wel op scherp staan….

Martin (vice-aanvoerder, laatste man, voorstopper, middenvelder, opofferaar en vergaller allemaal in 1)