Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Ve2; Zeventig (70 ) jaar worden, bekende Vlaardinger zijn , wekelijks uitblinken bij V2 en dat allemaal willen stilzwijgen ?

Hoe ga ik het aanpakken………70 istie geworden ,heel Vlaardingen en nabije omstreken  kent zijn naam , maar aandacht ervoor wil die niet of nauwelijks ?

Dat heeft hij me klip en klaar duidelijk gemaakt toen ik ook zijn medewerking vroeg voor dit verslag.

Negeren wil ik het niet, maar enige voorzichtigheid is dus geboden.

Even terug naar zaterdag 12 januari, de thuiswedstrijd tegen vv Capelle : Tijdens de 1e helft was hij –de inmiddels 70 jarige dus – uitgevallen na een lelijke trap – zijn pijnkreet was van een dusdanig niveau , dat sommigen 112 al dachten te moeten bellen. In de 2e helft kwam hij toch weer het veld in, maar stortte toch weer twee keer  ter aarde .Intussen cirkelde er toch al een ziekenheli boven het veld om in te grijpen als het echt niet meer ging. Let nu op : ‘Hoe oud is-t-ie ?” , vroeg een van de Capellespelers . ‘Bijna 70 “ antwoordde ik , trots dat ik dat zo precies kon zeggen. De tegenstander dacht even na , opende zijn mond –toevallig de enige plek zonder tattoes – en vatte al mijn gevoelens in één woord samen :  ‘ RESPECT “ en knikte ter bevestiging nog eens om aan te geven dat hij het ook waarlijk meende.

Is jullie opgevallen, dat ik zijn naam nog niet éénmaal genoemd heb, zijn wens he , niet de mijne…….

In zijn verzoek om terughoudendheid  had hij zelf ook al aangegeven in het veld een bezig bijtje te zijn, maar direct na afloop liefst in zijn schulp te kruipen  en stilletjes zijn ding te doen.

Bezig bijtje zei die zelf, ik heb dat ook meerdere malen mogen / moeten ervaren ,in één wedstrijd zelfs drie maal : De 1e keer stond ik bij een hoekschop iets te veel voorover ( “Rechtop staan bij de 1e paal “) .Dat ik toevallig net een zeldzaam insect zag kon ik hem niet meer zeggen omdat de hoekschop net werd genomen .

De 2e keer sommeerde hij me naar de bal te kijken terwijl die in de sloot lag en dat die dan niet kan zinken is een van de eerste dingen die we leerden van de heren Rodenburg, naast – uiteraard – uiterste spaarzaamheid.

De 3e keer weet ik niet meer, ik heb dat leren verdringen bij een arscheekoloog , een soort hulpverlener.

Genoeg over mezelf, meer dan genoeg zelfs, terug naar het feestvarken.

Vandaag de thuiswedstrijd tegen het aangename Rijnmond Hoogvliet, waar we uit met 4-1 verloren, maar met de VAR had het ook andersom kunnen zijn. Wat een verrassing, we mogen op veld 1 en mogen ons omkleden in kleedkamer 1 .De verrassing wordt nog groter als de heer en vrouw  Meerman namens het bestuur een fraai boeket bloemen komt aanbieden met daarbij een fraaie toespraak met daarin alle lof en eer voor onze hoofdpersoon. Ook legt vrouw Meerman  uit dat wij op veld 1 spelen om toch nog enige kantineopbrengsten te verkrijgen vandaag, inderdaad bij Zwaluwen kan  dat allemaal. Direct daarna mag ik namens het team ook een geschenk aanbieden : Een extra doekje erbij met daarop een schitterende wedstrijdactie  ,zonde eigenlijk om te gebruiken. Dan komt aanvoerder Peter aan het woord over de tactiek vandaag : Hij haalt de magistrale 1-4 aan als voorbeeld, heeft het over looplijnen en hoog druk zetten, over te spelen als een harmonica en niet als een doedelzak of vergelijkbare woorden.

Genoeg gesproken , we gaan het hoofdveld op , zien toch nog wel wat lege plekken hier en daar.

Onze 70 jarige krijgt wederom een staande ovatie , mag plaatsnemen in de dug-out naast de 80 jarige, inderdaad een bejaardenbank. Twaalf graden, droog nog,  en scheids Hans fluit dat we kunnen beginnen.

Vanaf het begin loopt het niet , de stevige wind maakt het rondspelen extra moeilijk en het is meer doedelzakvoetbal dan vooraf gewenst. Al na 4 minuten valt de 0-1 als niemand ingrijpt na een hoekschop . Niet veel later de 0-2 en het veldspel wordt er niet beter op. Dan lijkt het er op alsof ze boven meekijken en willen duidelijk maken dat dit niet is wat men verwachtte : Windvlagen windkracht 12, stevige hagel en hevige  regenval vol in de snoet en dat allemaal omdat we wilden wisselen van speelhelft vooraf, wiens idee was dat eigenlijk ??

We gaan rusten en doen dat met kletszeikkleddernatte tenues . Peter maant ons kalm te blijven en herinnert ons aan de 0—2 twee weken geleden tegen HBSS die we ook konden omzetten. En , beste lezers…onze 150 jaar ervaring gaan spelen.

Zelf haak ik af , had graag gaan vlaggen, maar JW heeft de vlag al weggerist en laat die zich niet meer afnemen. Samen met Jan en Martin volg ik het spel en met name dat van onze hoofdpersoon :

5,9 km looplijnen zien we hem maken

5 intercepties

9 goede passes, 1 twijfelpass

0 verbale uitingen van ongenoegen.

Intussen vallen de 0-3 en de 0-4 , is er geen sprake meer van windvoordeel ( !! ) en is en blijft het veldspel niet om over naar huis te schrijven. Ook de supportersschare valt steeds meer stil en zo eindigt deze wedstrijd in een teleurstellende 0-4 .Wel leuk te vertellen dat ook deze tegenstander graag speelt tegen ons V2, maar bedenk ik me nu, zou dat zijn om het eigen zelfvertrouwen op te vijzelen ?

Het kratje staat er al, geschonken door ons feestvarken en de veelal zuinig kijkende penningmeester schiet uit zijn slof met een bittergarnituur voor toch nog iets van een feessiie.( sigaar uit eigen doos hoor Mannen )  De sfeer slaat dan ook snel om en wordt alleen maar aangenamer  als scheids Hans zijn opwachting maakt . Wacht even , onze Hoofdpersoon gaat speechen en hoe jammer dat ik dat allemaal niet op kon nemen. Het komt er op neer ,dat hij geniet van het samen spelen en de goede sfeer, al zouden we wel wat beter kunnen samenspelen. De monden vallen allemaal open, wat een logica  en de monden gaan pas weer dicht als blijkt dat anders de laatste bitterballen door anderen worden opgegeten.

Marcel zoekt me op , bekent stotterend en haperend te hebben genoten afgelopen dinsdag , heeft even de zakken vol van Feyenoord en wil dat met me vastleggen d.m.v. een foto, hoe aandoenlijk en schuldbewust !Daarna begint hij  over zijn nieuwe baan als papierversnipperaar. Hij had van maat begrepen, dat het veel snipperdagen opleverde, maar had het dus verkeerd begrepen. Balen inderdaad en sterkte !!

Tijd voor de afronding : Man van de wedstrijd lijkt me duidelijk, geen briefje van Leo gelukkig en onze jarige gaat weg. En op het moment dat hij zijn petje op zet ,denk  ik welgemeend :

“ PETJE AF VOOR DE JARIGE ARTHUR SCHEEK , JE BENT MET JOUW BEZIELING EN PASSIE EEN VOORBEELD VOOR VELEN VAN ONS “

Zo, ik had me voorgenomen slechts één keer zijn naam te noemen, heb me daar keurig aan gehouden.

“ DE Snelle “ met dit keer een  Boekje bij

Voor diegene  die dit leest  via de site van de v.v. Zwaluwen en iets van warme welgemeende woorden heeft voor onze Arthur, stuur die naar hmostert@lentiz.nl en ik zorg dat ze bij hem komen.

 

Nog even kort over die magistrale 1-4 van afgelopen week ,had dat echt geen 2-4 of 3-4 kunnen worden ? Waarom ik dat schrijf ? De KNVB wil er ( in navolging van 6 februari ) vanaf volgend jaar jaarlijks een nationale AJAXDAG van maken , maar om dat nou uitgerekend te moeten doen op 1 -4 (= april )  komt weinig geloofwaardig over.