Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

VE2: zeker geen bloedeloze derby tegen Victoria

Na een toch wel verrassende gelijkspel van afgelopen zaterdag, stond nu de derby tegen Victoria op het programma. Ja zeker, de dinsdagavond trainingen werpen zeker vruchten af, zie ook het vorige verslag, maar het nieuws dat zeker 2 steunpilaren door blessures verstek moeten laten, en een derde op vakantie is gestuurd door de technische staf omdat hij te veel op en neer liep op het Rozenburgse veld (je moet je sparen voor de competitie!), moest er zeker gepuzzeld worden voor de opstelling. In de veteranen app was er 1 die zich gelijk in de spits zag, tsja, dan sta je gelijk reserve, zo werkt dat niet. Daarnaast is er “gelukkig” gewoon 1 te laat dan wordt de opstelling ook weer wat makkelijker.

Victoria, vorige week met 1-3 ten onder gegaan tegen het veteranen elftal van Montenegro, moest winnen om de volgende ronde te bereiken. Er was toch wel wat vrees bij de Broekpolder hazen dat we een naar hun idee sterk Rozenburg op 1-1 hebben gehouden. Vanaf het begin ging het nog wel gelijk op, maar na verloop van tijd zag Victoria dat er wel heel veel ruimte op het middenveld aanwezig was. Lekker van voetje naar voetje werd de bal simpel door de Zwaluwse kaas geschoven, de gaten in de kaas werden steeds groter. Sjaak en Kees schoten de ballen er simpel in bij Sander, het mag toch niet dat hun Kees (veel jonger dan onze Kees) zoveel tijd krijgt om de bal over Sander heen te schieten. Maar toch, gestreden werd er wel, Frans heeft het geweten, kwam in de mangel terecht, met als gevolg een grote knikker op zijn voorhoofd bedekt met een groot formaat pleister in de vorm van een zwaluwstaartje.
In de rust moest door een donderspeech (de deur was niet voor niets dichtgedaan) toch wel duidelijk gemaakt worden dat het speelveld kleiner gemaakt moest worden, ze mogen niet zoveel ruimte meer krijgen! Bal rondspelen, je aanbieden, etc. Alleen de lange bal als Amin de ruimte in kan sprinten.
Degenen die goed geluisterd hebben pakten direct de grondboor om de cornervlaggen wat direct bij elkaar te zetten, zo wordt sowieso het veld kleiner! De tweede helft ging zeker beter, zelfs kansen op 1-2, maar bij een uitval werd het jammerlijk 0-3, de eindstand.
De derde helft werd door Victoria al in de 2de helft gestart, de kannen stonden al klaar, we zijn daar heel blij mee, is goed voor de Zwaluwse kas! Gezellig nababbelen met de tegenstander, oude herinneringen ophalen (Zwaluwen 8 kampioen in 1986 of zo), en ja Gerard, wees voorzichtig met onze Kees, dat deed je goed.
We hebben die achterstand in de 3de helft wel weer ingehaald, het was weer ouderwets gezellig, onze Kees stond nog net niet op de tafels!  Op weg naar huis kwam ik ook nog een fanfare tegen, ze waren al een tijd op weg naar het zwaluwen terrein, maar konden dat niet vinden. Ze waren verzocht om een deuntje te spelen voor de 1000ste wedstrijd van onze Kees! Tsja, ik heb ze maar weer naar huis gestuurd, het feestje was al voorbij.