Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Ve2; We mogen weer… Valderrama training werpt vruchten af……

bzzzzzz…..bzzzzz…… zaterdagochtend  08.08….. daar was die weer….nee geen mug…

Mijn telefoon reageerde op de VE2 app…bericht van een “last minute”man.

Half slaperig bericht gelezen……en toen realiseerde ik me o, ja  …..WE MOGEN WEER !

Dat had ik wel (een jaar ) gemist zo’n wake up call…..hoewel gemist….

 

Een jaar waarin veel is gebeurd waar ik mij beperk tot de laatste maanden. 

De kranten stonden er vol van ..Hot News iedere dag . Blijft die…gaat die. De Voorzitter die het budget van het team  kortwiekte zonder enige uitleg…waardoor wij ons genoodzaakt zagen om Leo te moeten laten gaan die werd onbetaalbaar en kijkt nu in weer in een andere keuken.

 

In de zomermaanden ,nadat de regels weer wat versoepeld waren ,werd er door een deel van de groep onder de bezielende leiding van Valderrama volop getraind om weer fris aan de start te staan.

Alle varianten kwamen voorbij met op het laatst dan eindelijk een partijtje. Bij de 2e training werd ik verrast….psst hier heb je een stickie …..een wat? Nee , bedankt ik rook niet …

Bleek dat ik bij de vorige training de camera gemist had…hij mij niet …alle schitterende door mij genomen vrije trappen richting Sander staan erop.. als u de beelden wil terugzien ..ze zijn beschikbaar ..moet u wel even tijd vrijmaken…UEFA-info shots on target  2 ….. off target…..sorry no registration… 

 

In de laatste week voor de start kwam er slecht nieuws voor het team : Rene meldt dat de wasverzachter op is….wat nu??? Dus de vraag …wie gaat de was doen…..iemand opperde old skool….en dus voor het eerst in jaren weer zelf de voetbalwas doen…..dat wordt weer wennen. 

 

Ook zijn er weer nieuwe woorden opgedoken waarbij ik Wing back mij toe-eigen (niet de snelheid).

Daar was ook vleugelflitser ….tja dat kan alleen maar …onze supporter van FC Gloeilamp zijn.

Hij melde zich af  voor zaterdag …Reden hij moest naar de sponsor van 010 Droomparken(kan dat?) Oké: het was de Efteling en dat ligt in Brabant…dus dat kan net.

 

Daarnaast ging de oeverloze discussie over 4-3-3 of 5-3-2 of 3-5-2 of de kerstboomvariant.

Wat je hier dan bij mist is die 1……Dat is duidelijk bij ons Sander….het lijdende voorwerp bij menig training ..vol onder vuur genomen door alles en iedereen. Maar het schijnt zijn hobby te zijn en hij doet dat met verve,of was het verven dat weet ik even niet meer.

 

En dan komt de vraag : werpt de trainingsarbeid van Valderrama vruchten af ? 

 

De start van de beker competitie vond plaats te Rozenburg.

Ruim 14 jaar geleden stonden we daar ook en is eigenlijk de basis gelegd van wat nu nog het huidige VE2 is. Kees en Co. sloten toen aan zodat wij een geheel nieuw veteranen team konden vormen.

Onze Nestor(38) kwam deze keer op de fiets….de fitheid zelve….en kreeg van het talrijk opgekomen publiek complimenten voor zijn vertoonde spel. 

 

De 1e helft die vrij verrassend in evenwicht was met toch wel voor velen weer even wennen wat met die bal te doen…maar de techniek laat je niet in de steek….nou ja …soms wel…maar dat werd netjes over beide partijen verdeeld en mochten de gastheren toch doorkomen dan was daar Sander die erger voorkwam….een kans voor Jeroen werd afgefloten voor buitenspel ,volgens ons ten onrechte  maar na raadpleging van de VAR(aan de bar) bleek dat hij met z’n linkergrootte teen tussen de paarse rode en groene lijn stond (snapt u het nog)…. een nul nul ruststand was daar wel mee verklaard.

In de rust was het Valderrama die een duidelijk beeld gaf hoe we de tegenstander moesten aanpakken en waar de plus en minpunten lagen…..

Met die wetenschap ging de 2e helft voort waar we in de 1e helft gebleven waren met dat verschil dat Rozenburg kon scoren na een goede combinatie waarbij onze verdediging werd uitgespeeld.

Met vernieuwde energie gingen we op zoek …..en vonden……Jeroen….op de middenlijn geheel vrijgelaten kon hij opstomen naar het doel en met een bekeken lobje over de keeper de gelijkmaker laten aantekenen.  Daarna was het nog even alle hens aan dek maar met vereende krachten werd het eerste gelijkspel sinds 23 maart 2019 (Charlois uit ) binnen gehaald.

Leuke partij, gelijkwaardige tegenstander (is wel eens anders), een correct fluitende scheidsrechter en voor wat die waard is naar mijn mening terecht gelijkspel. 

Voor de pub quiz vraag: wanneer wonnen wij voor het laatst en tegen wie..?

 

Ja en dan is het op de zonovergoten zaterdag tijd voor de derde helft …het vrijwilligersbeleid werd onder de aandacht gebracht door Jeroen en tevens was daar een presentje vanuit Colombia …nee niet van Valderrama maar van Robert….alvast als aanmoediging voor het komende seizoen en uitnodiging voor als Colombia zich plaatst voor het WK.

Ook hadden we Max die zat uit te puffen van al die rondjes maar hij stond wel op pole position toen de tegenstander dacht te scoren…..de EK euforie is nog niet uitgewerkt. 

 

Martin heeft de weg terug naar huis toch gevonden….hoe kom je weer aan de overkant ….geen pont geen (Benelux-fiets tunnel) Maastunnel dan ?   Oplossing water(fiets) taxi…het werd even later voor die thuis was.

 

Rest mij nog William te bedanken voor de trainingen en de tips van zaterdag. 

 

Jan 

TD(nr 16)

Wingback

 

ps: Vandaag rustig in de app: Erwin had al aangegeven dat hij vandaag gaat herstellen en morgen en dinsdag…..vermoedelijk ook woensdag , donderdag en vrijdag ….maar zaterdag is hij er weer..

.net als de rest…

De A20 wordt speciaal afgesloten om te zorgen dat er niet teveel publiek toestroomt .

  1. veld 4….

 

 

pss: Erwin in de app. : Die overwinning van Max is bijna net zo mooi als ons gelijkspel gisteren

 

en zo is het maar net…..genieten dus.