Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Ve2; Voorspelling en de oplader

Juli 2017…….ergens op de Mongolische steppen…..in een tentje aldaar werd de vraag gesteld….wat wordt het dit seizoen met VE2…..Na de hectische transferperiode wilden we wel weten waar we aan toe zijn..en wat doe je dan…naar de toekomst voorspeller….

Nou hadden we Martin ,die moest er toch wezen, die wel even tijd vrijmaakte om het antwoord op die vraag te krijgen .

Aldaar moest hij even wat feitjes geven : over bijvoorbeeld de transferperiode waarin VE2 Erwin uiteindelijk verkocht voor € 5,50 waarvan € 2,20 gelijk aan de penningmeester werd overgemaakt door de sjeik van Victoria . De rest van het bedrag is nog niet terug te vinden in de boeken maar er wordt nader onderzoek ingesteld ten burele van de UEFA..

Onze penning Meester schrok zo van dat hoge bedrag dat hij gelijk alle verdeelsleutels er op los liet en een ieder bij de 1e bekerwedstrijd een berekening van hun , voor de meesten gelukkig een batig saldo, kon overhandigen. Op een fraai A-4 tje werden nog even alle regels voor het seizoen weergegeven met als toevoeging : Laten we hopen op een goed seizoen met vele uitingen van tevredenheid….tijdens zo’n heerlijk glaasje…….

Het ging weer prima in de door ons zo geroemde bekerwedstrijden….fraaie zonneschijn (1e wedstrijd) wisselend bewolkt en daar en vooral hier een bliksemschicht +hoosbui (2e wedstrijd) en de 3e ….zaterdag ochtend 8.45 melding herkeuring i.v.m. water op het veld(!) ..weer later….. …herkeuring loopt wat uit…consul kan veld niet vinden vanwege de plassen.. waterpolo is uiteindelijk niet doorgegaan.. ….. Overigens werden de 3e helften wel gespeeld…

Kick off ….Berkel .

Martin had vrijdag nog even ter inspiratie het verslag van Berkel uit in 2016 gemaild waarin een heroïsche wedstrijd ons toen een 3-4 winst opleverde.

Terwijl Amin weer even zijn andere hobby (atletiek) uitoefende werd hij verdienstelijk vervangen door Rene onze eigen Pink Panther.

Door de scheidsrechter werden de kaarten gecontroleerd…nieuwe stijl via een App op de smartphone.(die kwam nog van pas).. de cursus staat op de KNVB site….wellicht gaat het goed komen…

De 1e helft was redelijk in evenwicht maar Berkel kreeg iets meer mogelijkheden waaruit zij 2 x scoorde. Daarna schoof VE2 langzaam op waaruit eerst een fraaie aanval de bal door Marcel net voorlangs werd getikt en vlak voor rust na een klein offensief een penalty werd afgedwongen die door Marcel onberispelijk werd binnengeschoten onder de grijpende handen van de Piet Schrijvers van Berkel.(2-1)

In de rust even aan de opstelling gesleuteld en dan doorpakken in de 2e helft…..helaas ging dat snel fout en de 3-1 op de borden… plan de prullenbak in en nieuwe aanvallende tactiek tempo omhoog enz….u kent die trainers wel …..

Martin naar voren en ook ondergetekende liet zich aan het front zien….Massimo mocht achter de gaten dichtlopen….. en ja dan komt Marcel melden dat die even aan de oplader moest …..zo’n hoog tempo kon hij niet aan ….Ik naar de scheidsrechter …heb jij bij die smartphone ook een oplader ..die had hij zodat Marcel in de dug-out even kon bijkomen (lees:opladen ) terwijl Kees (78 jaar jong) raasde en rende over het veld….maar ja die heeft een heel krachthonk thuis…..

Dat het uiteindelijk 5-1 werd is voor de statistieken .Ondanks de mogelijkheden die we kregen kwamen we niet meer tot scoren.

Dan maar komende week tegen PKC VE5 of 3 in ieder geval nieuw ronden nieuwe prijzen…

Terug naar de steppen…. het antwoordt op de vraag is net als het weer …..Ve2 gaat een onvoorspelbaar seizoen tegemoet.   … maar ik kan je garanderen dat de 3e helft altijd goed afloopt.

En dat is een prachtige wijsheid…..

Jan

Nr 16 TD

Captain