Ve2; Spiegelbeeld veld 1 en 2

Terwijl Jong Feijenoord zich gaat inschrijven in de voetbalpiramide en moet beginnen in de onderste klasse bereiden wij ons daar vast op voor…vandaag de ontmoeting tegen Jong TAC’ 90

op een terrein verscholen tussen hoge huizenblokken en een schoolgebouw in Den Haag maar met fraaie kantine/keuken….daarover later meer….

Vorige week was al duidelijk dat bijna de helft van het team niet aanwezig zou zijn en dinsdag volgde rond 23,15 op de groeps-app ( ja ja veteranen hebben die ook ) een verontrustende mededeling ….hopelijk niet ernstig geblesseerd Martin? Dan denk je o o …wat is gebeurd..??

De volgende dag kwam een mail met als onderwerp :Hammie ….. dacht ik, zoals vele teamgenoten denken als ze een mail van mij krijgen …..gooi maar in de SPAM box …maar…. toch even bekeken….en beantwoord …..!

Bleek dat de Hamstring van Martin het voor dit seizoen wel genoeg vond en aangaf ..ik stop ermee.

Weer een afvaller maar uiteindelijk is het toch gelukt om 14 man bijeen te krijgen om op het wedstrijdformulier te vermelden.

Nadat we nog even moesten wachten op nee …niet Jim maar onze dokter Robert die ietsje later was konden we vertrekken. Terwijl Robert achterin de auto een uiltje knapt stuurt de tom tom (type Hennie Smoor voor ingewijden) van JW ons feilloos naar het veld van TAC ’90.

De eerste helft werd aangevangen met een opstelling in de kerstboomvariant….20 minuten hield dit stand maar na een van richting veranderd schot kraakte de takken iets meer ….wellicht waren het de paastakken….. ondanks dat werden er toch wat plaagstootjes uitgedeeld waarbij Leo in kansrijke positie helaas naast het doel schoot. De 1e helft werd met een acceptabele 2-0 ruststand afgesloten waarna de blikken op veld 1 gericht konden worden…..aldaar zou je bijna zeggen hetzelfde beeld…

TAC 1 (middenmoter) tegen HPSV 1 (nummer laatst) bij ons dezelfde volgorde met dat verschil dat wij 6 punten hebben en HPSV 1 ….misschien moeten we die maar eens uitnodigen…..

In de tussentijd was ook Martin gearriveerd……op de fiets om de Hammie te testen….dat ging wel maar de oriëntatie was die een beetje kwijt …heeft heel wat voetbalvelden van den Haag gezien voordat hij bij TAC was aangeland.

In de 2e helft ging het heel snel naar 5-0 ondanks dat Erwin menig actie onschadelijk maakte ….niet onvermeld mag zijn dat onze nestor nog een manmoedige poging deed om onze keeper te vervangen ….een echt handigheidje..het werd helaas beloond met een (terechte) strafschop tegen.

Daarna liet TAC de teugels vieren en konden we toch nog een aantal leuke aanvallen op de grasmat(nou ja) leggen….. waaruit een eretreffer werd gescoord …vanaf de zijkant rolde de bal tergend langzaam richting doel met een keeper erachteraan maar die kon hem niet meer inhalen.

Nadat TAC er nog 2 had gemaakt was het slotakkoord voor ons. Erwin mocht vanaf 11-meter aanleggen en schoot onberispelijk binnen. (7-2)

Hierna vond de scheidsrechter het welletjes en floot niet alleen voor het einde van deze wedstrijd maar tevens einde van het seizoen.

Terug naar veld 1….daar werd het 9-1…..(doelsaldo HPSV 15-127)….doen wij het stukken beter met een saldo van 38-106……

Goed maar gauw naar binnen, we hadden genoeg frisse buitenlucht gehad en op naar de kantine en keuken….met Duncan als adviseur ging er menig broodje kip/kerrie over de tafel en wat bierkannen… zodat er onder het geluid van echte Surinaamse band nog een leuke 3e helft werd gespeeld.

Daarna terug naar Vlaardingen niet voordat we weer even op Robert moesten wachten…mompelde iets over patiënt en zo maar in de auto terug lag dat toch iets anders …contact met Bogota…kon het niet helemaal volgen maar hoorde wat cijfers (7-2 / 9-1) hier en daar……geen idee of we binnenkort op de rekening van de penningmeester de winst krijgen bijgeschreven……

In Vlaardingen aangekomen werden we opgewacht door een orkaan van geluid…Superzaterdag met de disco volle bak……. stevige nederlaag voor het 1e maar mooie winst voor het 2e en VE1 …het wordt nog spannend aan de Zwaluwenlaan.

Einde seizoen dus rest ons niets anders dan te bedanken:

De Technische commissie vooral bestaande uit Martin(veel hand en spandiensten) Jan (o.a.drager van de aanvoerdersband (geen verdienste wel een verantwoordelijkheid) en technische zaken en Rene B.(reservebeurten/opstelling.)

De penningmeester : Henk … voor het bijhouden van alle financiële zaken en de organisatie van de drankjes na afloop…het maakte de 3e helft altijd een stuk gezelliger… hopelijk gaat dat volgend seizoen gewoon door.

De waarnemer voor de penningmeester: Leo….van onschatbare waarde voor de vervanging van Henk…..

De vrouw van Rene S: zij zorgde ervoor dat iedere zaterdag er weer met een schoon tenue het veld kon worden betreden.

De schrijvers van de wedstrijdverslagen : Erwin, Martin ,Henk en Jan en ja ook Marcel….

De 21 acteurs : zijnde team VE2 die er iedere keer weer voor zorgden dat er stof tot schrijven was voor de wedstrijdverslagen….

de invallers: zij die in de loop van het seizoen ons uit de brand hebben geholpen dit ondanks de grote selectie die we op papier hebben.

Onze trouwste supporter :Mary …weer of geen weer… zij was er bijna altijd…..klasse hoor…..

Of VE2 komend seizoen nog in dezelfde samenstelling speelt moet blijken….

De transfer periode is weer aangebroken en contractbesprekingen zijn gaande…….

Het zit erop……

nu volop in training …….het is zo weer 2 september(1e bekerronde).

Jan

Nr16

TD

Captain