VE2: Schokeffect blijft uit na opstappen Technische Commissie

Afgelopen week is de bom ontploft. Op zaterdag 12 januari, na de nederlaag tegen Capelle, de 12de nederlaag van dit seizoen al weer, is de Technische Commissie tot de slotsom gekomen dat het zo niet meer verder kan. Helaas bleef het schokeffect uit, VE2 verloor met 3-8 van Charlois.

De redenen van de move van de TC blijft binnenskamers, heet het heel mooi. Door het terugtreden van de aanvoerder moest er wel een oplossing komen om de wedstrijd voor te bereiden. Al gauw werd er geopperd om het aanvoerderschap per week te gaan rouleren. Duncan nam het stokje op voor deze week. Een scheids moest VE2 zelf regelen, altijd lastig om iemand te vinden, gelukkig was Remko ter wille om ons te fluiten. Verzoek van VE1 om spelers te leveren, hoe dit te regelen? Keeper Amin die geblesseerd is, hoe dit aanpakken? Er gebeurt in een week van alles. En dan ook nog een opstelling maken, een fotootje daarvan rondsturen, dat is weer eens wat anders dan het ‘briefje van Koeman’ die 35.000 euro opleverde. Duncan, je heb het perfect gedaan.

Dan de zaterdag: Duncan kwam met een zeer verrassende opstelling en met een “donder”speech. Niet de jarenlange 4-4-2 opstelling kwam uit de hoge hoed, maar een 4-3-3 met zeer aanvallende gedachten daarachter. De tegenstander moet maar achter ons aanrennen, niet andersom.

Als we in de aanval zijn, spelen we allemaal op de helft van de tegenstander, behalve onze keeper. En geen lange ballen, probeer elkaar te vinden, biedt je aan! Als we de bal niet hebben, dan allemaal meeverdedigen. Jazeker, het lijkt wel een vorm van handbal.

Ook de bezetting van het middenveld moet zeker genoemd worden. We komen in het Guiness Book of Records, nog nooit vertoond, een middenveld van totaal 220 jaar in een KNVB competitiewedstrijd, dus gemiddeld 73 jaar.

René werd gesommeerd om in het doel te gaan staan, vindt hij prima. Ik zal het al vast verklappen, wat keepte hij een perfecte wedstrijd. Met gevaar voor eigen leven hield hij ontelbare ballen uit het doel.

Zo, omgekleed, naar veld 2, de ballen, die moeten nog effe opgepompt worden. Zo kregen de spelers tijd om  de aanvallende intenties in te laten dalen. De aftrap, de bal werd rondgespeeld, en warempel na 2 minuten schoot Brian de bal reeds in de touwen na een assist, van jawel, Amin. Charlois wist niet wat hun overkwam, dit was toch een tegenstander waar je makkelijk overheen loopt? Goed, na 15 minuten stonden we al weer 1-3 achter na o.a  strakke corners waaruit Charlois knap scoorde. Het was een open wedstrijd met veel kansen voor Charlois, maar ook VE2 kwam regelmatig gevaarlijk voor het doel. De 2-4 van VE2 bestond uit een prima steekpass van Martin op Brian, die de bal er daarna uitstekend infrommelde. Rust 2-5.

Ook de taken in de rust niet vergeten, het is simpel, maar de tegenstander kreeg netjes zijn theepotje met een scheutje…., reserves regelen en jawel, startende met de 2de helft stonden we weer met precies 11 man. De scheids was wel duidelijk aan het tellen, ook hij kwam tot het juiste aantal..

De tweede helft begon met hetzelfde tempo, midden 15 minuten had Charlois er weer 3 inliggen met onmogelijke goals, alles lukte bij hun. Toch gebeurde er iets in het veld, Charlois kwam er steeds minder aan te pas, mogelijk omdat hun sterspelers de zijkant opzochten om alvast een biertje te drinken. Er kwam nog een fantastische 3de doelpunt van VE2. Robert wurmde zich aan de rechterkant langs enkele tegenstanders, zag laatste man Martin in de spits vrijstaan, en gaf aan de zijlijn een prachtige voorzet. Blijkbaar had de bal een ander idee, en waaide die direct in de linkerbovenhoek. Einduitslag 3-8.

Ondanks de sportieve wedstrijd toch 3 spelers die er geblesseerd uit moesten. De reporter denkt zelfs dat niemand in het veld in de gaten had dat VE2 vijf minuten met 10 man heeft gespeeld. Er waren geen wissels meer over. De scheids van vandaag was uitmuntend, we hebben hem amper opgemerkt, dan fluit je dus een perfecte wedstrijd!

De geblesseerde Henk regelde weer als vanouds de drank, het kratje stond er al weer gauw, en hij vertelde ons dat we gesponsord zijn door het Zwaluwen bestuur, of dat te maken heeft met de roerige week of niet, dat laten we even in het midden.

Op naar de kantine, met de scheids en de tegenstander nog effe wat verleden en heden opgerakeld. Na een geheim telefoontje naar de thuisbasis werd Kees verrast met een schilderij overhandigd door kunstenares Hanneke. Degene die wat ontgaan is, je hebt een expositie van afgelopen maand gemist. Maar je kan natuurlijk nog steeds genieten van de schilderijen op haar website. Voor geïnteresseerden: https://hanneketalmon.exto.nl

Tevens is nog te vermelden dat Leo zich opgeofferd heeft om VE1 te versterken, klasse Leo! VE1 moest uiteindelijk een kleinere nederlaag slikken.

Tenslotte, Duncan heeft de taken deze week prima uitgevoerd, wie doet dit voor komende week?