VE2: RockyM voorkomt einde spelerscarrière van Slechtvalk

De redactie moest er zaterdag nog een nachtje over slapen, wat is de beste titel boven dit verslag? Andere opties waren “Ook zonder 3de helft veroorzaken 2 gatenkazen een spetterend vlammend bittergarnituur”, “Bal op dak, klusjesman Frans controleert zonnecollectoren voor een warme douche na afloop”, “Een enerverende strijd in de diepste kelder van de Nederlandse competitie” en “Amin redt punt tegen HBSS met onnavolgbare reddingen”

De voorbeschouwing: Ziggo had zaterdagmiddag de kwalificaties van Max en Lewis op zijn kanaal, ESPN kwam met een stevige tegenzet door een wedstrijd uit de diepste kelder van de Nederlandse competitie uit te zenden op ESPN 999. De analisten KennethP en ArnoldB hadden daar echt helemaal geen zin in, maar “contract is contract”. Met Jan Joost moesten ze met grote tegenzin iets over de speltypes en tactieken van HBSS en Zwaluwen bespreken. “Waar hebben we het over”, riep Kenneth, 2 gatenkazen, de ene verloor vorige week met 14-1, de ander met 10-1. “Ik ga echt geen looplijnen demonstreren”, murmelde tukker Arnold, ze zoeken het maar lekker uit. Ook MarioB met HansK werden verwacht aan de zijlijn, maar zij weigerden. Daarom werd er een drone de lucht ingeschoten om vanuit huis hun commentaar te geven.

Gelukkig wisten de spelers hier allemaal niets vanaf, anders stonden de zenuwen helemaal op knappen. De veteranen op TV, niet te geloven! Vanaf het begin ging de wedstrijd gelijk op, 2 buitenspel doelpunten werden correct afgefloten door de goed fluitende scheids, de grensjagers waren vandaag scherp.

Corner HBSS, wat gerommel bij de eerste paal, de vogels kregen de bal maar moeilijk weg, en de HBSS spits schoot de bal in de touwen, 0-1. Wat misnoegend keken de vogels elkaar aan, hoe kan dit nou? Kom op, een stapje erbij, wat steviger die ballen raken, heren! Tien minuten later een corner aan de andere kant, Slechtvalk geeft hem voor, en een prachtig kopbal van Rob, 1-1! De doelpunten waren nog niet op in de 1ste helft, HBSS’er Kees krijgt de bal pardoes voor zijn voeten buiten het strafschopgebied en knalt de bal net onder de lat binnen.

Rust, in de studio van ESPN 999 bleef het nogal stil, ze hadden vooral naar Max gekeken, maar toch hadden ze wel gezien dat de Vlaardingse spitsen te weinig ondersteuning kregen van het middenveld, dus Mario vond dat het middenveld maar eens gehutseld moest worden, op de bank zat toch wel wat loopvermogen en routine om hier wat aan te doen.

Frappant of niet, de vogels kwamen met verse krachten, het supertrio SAM (de eerste letter van de voornamen) moest het spelbeeld gaan veranderen. Er werd nu wat meer naar voren geschoven, maar daardoor vielen er ook weer gaten in de verdediging. Keeper Amin hield de onmogelijkste ballen uit zijn doel, terwijl ook de vogels kansen kregen, maar gescoord werd er nog niet. De duels werden steeds steviger, en in de 85ste minuut werd Slechtvalk in het strafschopgebied onderuitgehaald, strafschop volgens de scheids.

Commotie alom, de scheids kreeg de spelers met moeite uit het strafschopgebied, en wie ging die penalty eigenlijk nemen. Vorige week was er al 1 gemist, vragende gezichten, RockyM nam de verantwoordelijkheid, en wist ook dat dit Slechtvalk zijn laatste wedstrijd zou kunnen zijn als de vogels gingen verliezen. Spanning ten top dus, wat zijn de consequenties bij een misser….? Aanloop, schot, en ja hoor, bal in het netje. Nog 5 minuten te gaan, het bleef 2-2.

De derde helft, uhmmm, die was er niet, het was al 17:00. Dan maar thuis een biertje drinken. ESPN 999 meldde nog wel dat er op zondagochtend een ereronde voor de strafschopnemer georganiseerd zou worden wegens het doorbreken van zijn scoringsdrift: stond precies 1000 dagen droog, en volgens Robert was de vloek verbroken! RockyM was zeer vereerd, en verwachtte toch wel wat applaus, maar zelfs bij de “trouwe supporter” waren de luiken nog dicht. ESPN 999 wordt blijkbaar toch niet goed bekeken. Dan maar doorrennen, hij had vleugels, bijna 6,5 km met een gemiddelde snelheid van 5,01 minuut per km.

Eenieder fijne kerstdagen en een sportief 2022 gewenst, en hopelijk mag binnenkort onze supportersschare weer al onze capriolen van dichtbij aanschouwen, en de derde helft weer mag duren totdat Kees wordt opgehaald door zijn echtgenote.

RockyM

PS. Onthulling schuilnamen: Slechtvalk = Jeroen en RockyM = Martin