VE2: Patiënt herstelt iets na recept van de dokter

De 37ste minuut: Een diepe pass op Brian, die zich probeert los te wurmen van de verdedigers. De Bolnessers trachten het Zwaluwen textiel te testen op stevigheid. De scheids fluit, vrije trap! Onze linkspoten erachter, voor mogelijk een voorzet met een kopstoot van onze voorwaartsen. De doelman tracht zijn muur dicht te metselen, lukt hem dat wel? De dok roept Martin wat dieper te gaan staan, alle ogen op hem, en dan……

Even terug naar de afgelopen week. Na de grootste nederlaag ooit van de veteranen, moest met spoed toch een medicijn gevonden worden om die gaten achterin te gaan dichten. Dinsdagavond was er toch wel een goede training (minder dan 12 tegendoelpunten) met onze afgezwaaide René, die nu bijna ieder zaterdag crosst naar Berkel. Nee, nee , hij speelt daar niet bij de veteranen.  Aan de bar gaat het vooral over Excelsior Maassluis – PSV, en de positieve invloed van de mogelijke selfies op VE2. Op woensdag was het dan ook schitterend dat supporter Lozano aan Amin, de superkeeper van de VE2, vroeg of ze samen op een selfie mochten. Professioneel liet Amin dat toe met een grote glimlach, en zet zijn handtekening op het shirt van deze supporter. Lozano was zo verheugd, hij belde gelijk naar Mexico, en riep “Yo lo tengo”!!!! Als dat geen positieve uitwerking krijgt op ons team, dan weet ik het niet meer!

Zaterdag was dus de match uit tegen Bolnes. Het was daar een prachtig rustiek complex met drie velden, allemaal met dat heerlijke geurige gras, ze hebben nl geen geld voor kunst(gras) werd vernomen. En vandaag was er blijkbaar maar 1 wedstrijd, zo druk is het daar. Zij met 18 man, wij hadden er wat minder. Ze roken de overwinning al, een tegenstander die vorige week  met grote cijfers verliest, dat moet wel lukken. We gaan het dus anders doen, start met een 4-5-1 opstelling waarbij onze middenvelders als speedies aansluiting zoeken bij onze spits Marcel. Tsja, en toen lag die bal er na 10 minuten al weer achter Amin. Ook daarna hadden we het moeilijk, wat spaarzame uitvallen, en de verdediging met een supersnelle Amin hield het verder dicht behalve dan dat ene moment: 2-0. En toen die 37ste minuut. De dok schoot hem dus simpel links van de muur, de keeper versteend achterlatend. Daar was de aansluitingstreffer!

Rust, onze spitsen zouden in de 2de helft nu continu gaan switchen om de verdediging kapot te spelen. Met goede moed de 2de helft in. We stonden goed, maar toch kwam de bal bij een verre voorzet van Bolnes bij hun vrijstaande (?) linksbuiten en volleyde de bal er onhoudbaar in. Wat wissels, en helaas vielen er nog 3 ballen in ons netje. Noemenswaardig was het spel van Arthur, niet alleen omdat hij schitterend scoorde, maar hij was ook op alle plekken op het middenveld te vinden. Het spreekwoordelijke recept van de doc is dan ook: “Je moet een gat voor je laten vallen en er dan zelf inlopen”. Daarnaast ook Amin die er weer regelmatig supersnel uit zijn doel kwam bij gevaarlijke diepe ballen, en de vrije trap die er net niet inging.

Na afloop waren toch we wel snel over de nederlaag heen, ook aangezien de tegenstander het knap vindt dat we met zo’n “oud”  team toch goed tegenspel leverde. De onderbroekenlol was er weer voldoende (hè René!), en konden we in een uiteindelijk lege kleedkamer nog 2 trainingsjacks en 1 fonkelnieuwe horloge zonder eigenaar scoren. En dat horloge bleek de VAR techniek te bevatten, wie van ons heeft nou zo’n ding? Gelijk op marktplaats gezet, kassa! En die stinkende slippers van vorige week liggen nu ook al ergens in een voetbaltas van een marktplaats-gast.

Ho, ho, nog niet stoppen met lezen, de afsluiting gaat over het bekertoernooi waar VE2 ook succesvol meestreed.  VE2 wil echter graag volgend jaar dat de spelregels voor het veteranen bekertoernooi aangepast wordt door de KNVB, dat de 2de helft gewoon niet meetelt. Met die regel zou VE2 glansrijk eerste zijn geworden met 6 punten (1-0. 1-0, 3-6), Rijnsburgse Boys (wat een machtig mooi complex) met 5, Koudekerk en Haagse PSV met ieder 2 punten.

Benieuwd of de patiënt volgende week geheel genezen verklaard is.