Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

VE2 on tour……hoe de vogels vlogen…….

Na de domper van vorige week was het leuk om maar eens te gaan vliegen…….

Tegenwoordig kan je al ruim van te voren je aanmelden voor de vlucht waardoor de Captain zijn vliegtuig daarop kan inrichten…een Boeing 442 of 433 , helaas hebben we nog steeds van die last minuut mensen waardoor het tot kort voor vertrek nog onduidelijk was welk type er gebruikt kon worden….

In de vertrekhal was het nog wat stilletje , voordeel is wel dat je de koffer alvast kan inchecken wat dus heel gemakkelijk is en komt een busje je ophalen vanaf de vertrekhal om je naar het vliegveld te brengen. Aldaar aangekomen bleek dat  we werden verwacht en balie 10 voor ons gereserveerd was, waar we de koffer konden deponeren. Tevens werd aangegeven dat wij ons naar runway 4 moesten begeven alwaar het vertrek zou plaatsvinden.

Nadat een luid….this is your Captain speaking klonk … werd aangegeven alwaar iedereen kon plaatsnemen het zij voorin of net achter de vleugel dan wel achterin…

De bestemming werd al gelijk duidelijk   IJsland…….de gevoelswaarde was wel overduidelijk ..een verzoek om de verwarming wat hoger te zetten kon alleen bij de balies gehonoreerd worden dat zat er bij het vliegtuig niet bij inbegrepen.

De purser van dienst was waarschijnlijk verkeerd geïnformeerd dat dit wellicht een vlucht op Champignon League niveau zou worden en meende al voor vertrek diverse instructies  te moeten geven aan de mensen die de nooduitgangen beheerden dat zij die niet voor zichzelf mochten gebruiken.

Het vertrek was voor ons met zeer veel turbulentie , sommigen hadden het fasten your seatbelts schijnbaar niet gehoord en waren daar nog druk mee bezig terwijl er al meerdere luchtzakken zich hadden gemeld….slachtoffer werd Rene die met een bloedneus om hulp bij de stewardess ging vragen en Max die een andere zitplaats ging opzoeken met een verdraaide knie….Henk meende dat het gangpad zodanig was ingericht (als bij Kees thuis) dat je daar even warm kan sprinten ..helaas de hamstring dacht daar anders over…. gelukkig was daar de tussenlanding  en mochten we even uitstappen al was het wel inmiddels min 5 geworden.

Dat zo’n tussenstop de koude neuzen weer dezelfde richting kon geven was mooi meegenomen . Een veel rustiger tweede deel van de vlucht met hier en daar een nog een hupsje in het gangpad tot gevolg leverde toch iets meer balans op al liep de gevoelswaarde nog iets meer terug naar min 8.

Gelukkig was de landing ingezet .

Helaas melde de purser van dienst nog maar eens : jongens nog 2 ere rondjes rond het vliegveld mijn benzine is nog niet op….

Maar eindelijk was het dan zover : Touchdown…….

Een bekend gevoel van opluchting kwam over de vogels normaal volgt dan een beleefd applaus maar nu werd er spontaan een polonaise ingezet onder de gevleugelde woorden …heb je even voor mij…..ook kwam nog een 010 lied  voorbij speciaal aangevraagd voor onze FC Gloeilamp supporter. Daarna maar gauw weer terug naar de vertrekhal alwaar nog wat nagetafeld werd over deze vlucht.

Nog een woord van dank aan onze trouwe supporter Mary …in deze bittere kou toch weer meevliegen   petje af….soms is er dan een galante man die zijn jas afstaat maar Henk raakte niet uitgesproken over die gewatteerde coachjas van Victoria  en wilde hem eigenlijk mee naar huis nemen ..zag hem later in de vertrekhal nog lobbyen of wij die ook kunnen krijgen.

Tussen eind augustus Rijnsburg ( 35+ ) en december Zestienhoven (0 graden) is er weer veel gebeurd.. …..de winterstop is daar…..Henk heeft ons al aangegeven 12 januari gaan we weer verder met daarbij de waarschuwing dat er een BMI test volgt …..wie van deze afkorting de juiste benaming weet wint 2 oliebollen extra om eraf te lopen.

In ieder geval mede namens de technische staf en de verslagleggers heel fijne dagen en vooral een gezond en sportief  nieuw jaar.

Jan/NR16
Captain
TD