VE2: Laatste plaats veilig gesteld tegen Semper Altius

En het had zo mooi kunnen wezen, 6 te behalen punten in het vooruitzicht, en 2 ploegen onder ons latend. Op veld 1 ingedeeld en met ons loopvermogen van onze 50 plussers konden we best wel eens Semper Altius kapot spelen over het supergrote veld. Helaas moest de brede selectie het wel doen met kleedkamer 4, dus je moest wel snel in de kleedkamer zijn om een zitplaats veilig te stellen. En dan ook nog een weg banen richting de team-tas waar al 4 andere veteranen voor je neus hun maat zoeken en sokken zonder gaten willen bemachtigen, dat is onze warming-up. Dan hoor je ook nog verontrustend, wie heeft mijn nr 16? Al dat bijgeloof, komt dat wel goed?  Volgend jaar toch maar ophangen aan de haakjes, een vrijwilliger wordt gezocht.

Vandaag had Hans een basisplaats opgeëist, en zonder morren werd dat ingewilligd. In de heenwedstrijd hebben we Semper verrassend op 1-1 kunnen houden, maar afgelopen wedstrijden hadden ze toch goede resultaten behaald. Wat kunnen we verwachten? In het begin speelden ze de bal goed rond, en werden ze in het zadel geholpen door een schitterende slalom in onze eigen verdediging van onze “man of the match” met een perfecte assist op een middenvelder van Semper. Die werd er direct droog ingeknald. Wat een desillusie, alle goede bedoelingen gingen al weer in de spreekwoordelijke prullenbak, en na nog een afstandsschot van Semper was het al 0-2. Worden we vandaag afgedroogd in de hitte, of komt er toch nog wat power? Na weer een kwartier staat het al 0-3, maar dan krijgt Duncan het op zijn heupen vanaf rechts, geeft een scherpe voorzet en Ronaldo knalt hem onderkant lat in het doel: 1-3.

De rust met ranja, oude tijden herleven, maar die veteranen lusten eigenlijk al wat anders, maar daar moet nog een halfie op gewacht worden. Met nieuwe moed starten we de 2de helft, en warempel , een verdediger van Semper probeert net als de Spartaan Spierings een bal stevig over zijn eigen doelman te schieten en het net te laten bollen, het lukt hem perfect. Nog maar 1 doelpunt verschil, de druk wordt iets opgehoogd waardoor ook achterin de deur op een kier wordt gezet, maar we hebben altijd nog Amin om alles tegen te houden. Toch wordt het 2-4, maar onze grens Max is vastberaden dat het buitenspel is, wil al het terrein verlaten omdat de scheids een andere mening heeft. Maar gelukkig had scheidsrechter Hans zijn voltallige team “Schriel” meegenomen met vierde man Hans Meerman en video-ref Mary. Zodoende werd de scheids geattendeerd door zijn teamleden dat het daadwerkelijk buitenspel was, knap vakwerk.

Helaas wordt het toch 2-4 door hun uitstekend voetballende middenvelder, die Amin verschalkt na een solo langs 4 man. Maar nog is het niet over, een bal vanaf rechts van Frans komt mooi bij de eerste paal, en René Bknipt hem netjes in: 3-4. Semper gaat tijdrekken, deelt wat beuken uit, ze zien net als bij de heenwedstrijd de 3 punten versneeuwen. Nog een lastige kans voor RenéB die de bal net niet in het netje krijgt. Als sluitstuk nog een corner van Semper die goed ingeschoten wordt, Amin kansloos, maar Frans vangt de bal netjes op op zijn brede borst, hoezo hands? Geen discussie mogelijk, de scheids floot net af.

Weer een nederlaag met 1 doelpunt verschil, uiteindelijk is de tweede helft van de competitie iets beter verlopen met nog 1 match te spelen, staand nu op 7 punten. De uitslagen van onze mede-concurrenten bekeken hebbend voor de rode lantaarn trofee is het nu wel zeker dat we de laatste plaats veilig gesteld hebben. Degradatie, een jaartje een niveau lager spelen voor wat zelfvertrouwen, kampioen worden, feestend door de kantine met Amin voorop in de polonaise met afgewisseld de Colombiaanse pasillo, salsa en vallenato, wat een prachtig vooruitzicht. Plots word ik zwetend wakker geschud, lig toch niet zo te ijlen, hoor ik links van me. Ga effe een sappie drinken, je suiker is zeker weer te laag.