Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

VE2: Koploper PPSC druipt bedremmeld af na voltreffers van VE2

Bij aankomst op het sportcomplex van PPSC valt gelijk het hok cq veldje met oude veteranen op, het lijkt wel “walking footbal”, is dit de tegenstander van vanmiddag die reeds bezig is met de warming-up? Dat kan gewoon niet, voetbal.nl geeft toch echt aan dat onze tegenstander ongeslagen is, met een doelsaldo van 20-0, en een gemiddelde leeftijd die 25 jaar lager is dan van VE2. Klopt, we zagen die jonkies al lopen rondom veld 2, waarschijnlijk hadden ze toen nog een heel ander idee wat het daadwerkelijke resultaat tegen die veteranen van Zwaluwen zou gaan worden. Gaat PPSC voor de 10-0? Vergeet het maar…
Eén voor één betraden de sterren van VE2 het terrein, maar onze kleedkamer, die zat nog vol met Gravenzande spelers. Terwijl onze tegenstanders reeds verkleed waren in het oude Martinit gebouw, kregen we toch 10 minuten voor tijd een andere kleedkamer toegewezen. Tsja, de psychische oorlogsvoering was reeds begonnen. Als tegenzet, we kleedden ons heel langzaam om, en bij afwezigheid van Jeroen heeft het duo M&J een “van Gaal” opstelling bedacht: 4-4-2 als wij in balbezit zijn, en anders de pot dichtgooien met 5-4-1 als zij de bal denken te hebben, Rob zakt dan verder naar achteren, en Max, onze 2de spits, zakt ook iets in. En Frans mag de achterballen richting Amin knallen, als we niet van achteruit opbouwen.
De eerste helft begon redelijk rustig, zij mochten de bal rondspelen op het middenveld, wij wachten wel af (5-4-1). Maar toch kwam er helaas snel een doelpunt van PPSC van de nummer 3. We bleven hetzelfde spelen, PPSC kreeg wel wat kansen, maar die verprutsten ze netjes. Toch scoorden ze nog 2 keer door wat foutjes van ons. Zelf hebben we de stevige keeper van PPSC niet onder vuur kunnen nemen.
Ruststand 3-0, komt er nog een ommekeer, gaan wij het eerste team worden die de bal in hun netje gaat leggen? We hadden al wat geluiden gehoord dat de nul voor sommige PPSC spelers toch wel heilig was, sowieso voor hun keeper. Die was zo trots op de nul!
Kees in het veld, zeker genieten hoe hij weer strooide met wat passjes. Wie doet hem dat na op zo’n jeugdige leeftijd (). Het spelbeeld veranderde nog niet echt, alhoewel hun overheersing op het middenveld steeds minder werd. Toch moesten we 2 doelpunten slikken, maar er is nog steeds hoop op een tegentreffer. We spelen nu steeds vaker 4-4-2. Arthur speelt een knappe pot, wordt zeker 5 keer opgelapt voor weer een aanslag op zijn ledematen. Amin gaat regelmatig op snelheid langs zijn tegenstander, met als gevolg een hamstringblessure van hun toch ook snelle linksback. En ja hoor, daar gaat Amin  er weer langs, voorzet, Max, bal wordt nog net door verdediging weggetikt. Vijf minuten later: weer een sprintende Amin, voorzet van Amin, weer Max bij de 2de paal, en de bal ligt in het netje!!!! HET IS GELUKT!!!!
En het toetje was nog niet op. Arthur stuurt Amin weer de diepte in, en ala dinsdagavond knalt Amin de bal hoog achter de keeper. Sander weet hoe dat voelt.  PPSC was nu zo de kluts kwijt dat ze hun beste man opofferde om Amin in bedwang te houden. We mochten echt niet meer goals gaan maken! Een derde goal kwam er helaas niet, PPSC maakte er nog 1, uitslag 6-2. Bedremmeld droop PPSC af van het veld, hoe kan zo’n team die bijna onderaan staat 2 keer scoren? Wij vierden het bijna als een overwinning!!!!!
Terug in de kleedkamer, tevreden gezichten, we hebben er ALLEMAAL keihard voor gestreden, iedere keer zat er weer een voetje, teentje of ander ledemaat tussen. We zien de komende wedstrijden positief tegemoet na dit resultaat. De douche was prima, mag ook wel eens gezegd worden.
Een stuk of zes gingen nog even naar de Zwaluwen kantine, en daar heerste steeds meer euforie, er was toch wel iets gebeurd bij Scherpenzeel en Rijnvogels. Juichend en feestend kwamen de 1ste elftalspelers binnen, het bleek dat ze in de bus gehoord hadden dat VE2 2 goals tegen koploper PPSC  hadden gescoord, ze gingen helemaal uit hun dak!!! Of was het toch wegens een periodekampioenschap?
Martin