VE2: Jonge vakkenvuller van Hoogvliet bepaalt de uitslag, kassa: 4-1

Het leek een mooie middag te worden, een tegenstander die maar 2 punten meer heeft, lekker op die grazige weide ballen, maar we kwamen pardoes terecht in de wondere wereld van supermarkt Hoogvliet.

Ondanks het verzoek om op tijd te komen zodat we een heerlijke warming-up konden draaien (zie teamers, heren) , gingen we toch weer veel te laat weg richting Hoogvliet. En als je dan oude tom-toms heb, of ze verkeerd instelt of zelfs met google maps werkt, kom je zo terecht op de parkeerplaats van supermarkt Hoogvliet. Het was wel erg druk op de parkeerplaats, ach ja het is zaterdagmiddag. Maar alla, op zoek naar de kleedkamers, zagen we reeds een paar caissières achter de bar. Aha, hier is het, de vleeshaken waren reeds leeg, alles was al uitverkocht.

Wissels werden vermeld, op naar het supermarkt veld. Heerlijk groen gras, we zagen nog net dat de koeien afgevoerd werden voor de vulling van de 1,5 liter melkpakken. En het ging ook al een beetje miezeren, dat worden bananen slidings van tig meter.

De eerste minuut speelden we formidabel, het licht bleef aan, en toen namen de supermarkt medewerkers het heft in handen. Met goed samenspel kwamen de kansen voor hen, en binnen een kwartier lagen er reeds 2 in. De eerste werd ingekopt door een net 30 jaar geworden vakkenvuller, de tweede werd groots door Piet, chef van de fruitafdeling,  met een heerlijke bananenschot in de verre bovenhoek geslingerd. Ook nummer 3 lag er daarna gauw in, weer die vakkenvuller. Verbaasd kijken we elkaar aan, hoort deze jongen wel in dit filiaal te werken, hij lijkt ons veel te jong voor dit seniorenoord.

Maar toch, er komen kansen, en Max wringt zich langs de groente en vleeswaren afdeling zo naar het flessen inleverpunt en schuift de bal zo in het flessen-inname-doel, de keeper kansloos latend.

Rust, we omzeilen de winkelwagentjes en rokend winkelpersoneel (laat dat kind toch niet meeroken!), en trachten met de wissels hopelijk wat meer druk naar voren te krijgen. En ja wel, in de 2de helft komt er een levensgrote kans op de 3-2, maar helaas, de stevig gebouwde soepblikken muur houdt de bal uit het mandarijnen-netje.

De wedstrijd lijkt een beetje gezapig naar het einde te rollen, wij hebben niet genoeg kracht naar voren, de filiaal medewerkers vinden het ook wel goed zo. Alleen de jonge vakkenvuller krijgt nog een vrije trap die hij heel netjes langs de pepernoten-muur in het doel schuift. Opvallend, zeer opvallend dat deze gozert daarna het aardappelveld verlaat, van iedereen een handje krijgt en daarna naar het vijfde filiaal vertrekt, allemaal jonge gasten. We weten het niet zeker, maar als deze vakkenvuller niet bij deze veteranen hoort, laat hem dan niet meespelen, jullie hadden genoeg man.

Wij houden zodoende een andere telling bij. Zonder die gozert hebben we netjes 1-1 gespeeld, weer een punt erbij. En dat de directeur 5 peren gezien heeft tegen 2 mandarijnen, en dat ook op het vacature formulier schrijft (5-2), tsja, tellen blijft moeilijk. Hij moet toch maar eens bij onze Jeroen langsgaan, die weet wel beter.

Henk was weer zo goed om de drank te regelen, verontwaardigd en stampvoetend kwam hij terug. Het is toch ongelooflijk, bij deze Hoogvliet moet je 40 euroos neerleggen voor een volle krat.  Bij de filiaal in Vlaardingen kost het maar 8,95.

Volgende week tegen Zuiderpark weer nieuwe kansen (hopelijk stellen de heren van Zuid wel alleen hun eigen spelers op), en dan de supermatch over 2 weken tegen Capelle, zet die in je agenda, moet een veelbelovende wedstrijd worden.