VE2: I never promise you a rose garden.

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik een verslag heb geschreven dus even kijken of we het nog uit het toetsenbord kunnen peuren.
Het begint met de voorbereiding en daar kom ik tegen dat Egelantier Boys begonnen zijn als een groepje Feyenoord fans die op zaterdag zelf wilde voetballen om op zondag naar de kuip te kunnen.

Zoekende naar een goede plek zijn ze uiteindelijk bij Pretoria neergestreken terwijl ze in de omgeving van Zestienhoven zijn begonnen.
Terwijl ik dan, een uurtje te vroeg in de auto zit probeer ik de omgeving wat in me op te nemen en krijg nostalgische gevoelens van de aanblik. De havens in Rotterdam zijn er sinds mensenheugenis en natuurlijk, de kranen zullen zijn gemoderniseerd maar op en overslag is er altijd geweest. Dit denk ik terwijl ik de donkerbruine treinrails en goederenwagons zie staan om alle handel te vervoeren naar elders. Donkerbruin van het roest wat ongenadig de tand des tijds laat zien op het onbehandelde staal.
Het is een prachtige dag en mijn navigatie stuurt me een stukje Rotterdam in wat ik natuurlijk wel ken van de voetbalvereniging aan de Charloisse Lagedijk. Alleen dit ligt rechts van de plek waar we nu moeten zijn.
Je komt zo in een stukje oud Rotterdam wat je gerust een oase mag noemen in de drukke wereldstad die Rotterdam toch is. Een prachtig status herenpand en verderop een pittoresk molentje voor je het dijkje op draait welke doodlopend is voor auto’s.
Tussendoor zie je de noodwoningen welke na het bombardement in WOII zijn neergezet en waarvan de bewoners sloop met hand en tand proberen te verhinderen. (Dankt voor de info Kees en Arthur welke natuurlijk zelf ongeveer uit die tijd zijn)
De kantine is een houten kotje waarbij functionaliteit duidelijk wint van schoonheid. Je kunt er een drankje en een broodje bal halen, modern is het geenszins.

Toen we eindelijk iemand hadden gevonden die ons een kleedkamer wees was de ontvangst uiterst vriendelijk en uiteindelijk mochten we acte de préséance geven op het hoofdveld met gelukkig, echt gras.
De eerste helft is goed op te delen in de drie kwartieren die en helft duurt. Na enkele aftastende minuten was het eerste kwartier duidelijk voor ons. We probeerde met wat aanvallen de helft van de Boys te penetreren maar dit leidde niet tot een goal helaas.
Wat ook helaas was is dat het tweede kwartier duidelijk voor de rozen mannen waren en ze er zonder scrupules drie inlegde. Een hatelijke 3-0 was het gevolg.
Het derde kwartier kregen we de tegenstander weer enigszins onder controle en werd er geen schade meer aan onze kant aangericht. Wel konden wij na een diepe pass op de snelle Amin wat terugdoen door 3-1 te scoren maar de van oorsprong Oost-Europese tegenstander was niet van stuk gebracht.

Na rust kwam er eigenlijk al binnen een paar minuten een uitval van onze opponent die knullig door ons werd afgeslagen en waarmee het verschil weer op 3 doelpunten werd gezet.
De rest van de 2e helft hebben we zeer dapper stand gehouden en we hadden echt recht op meer doelpunten welke helaas niet tot stand kwamen. 4-1 was dus de eindstand.

Erg leuke en sportieve wedstrijd welke, naar ik me heb laten vertellen, tot laat is gevierd op het terras van de Boys.

Daar moet ik trouwens nog wat over zeggen.
Egelantier Boys, laten we die naam eens onder de loep nemen.
Sowieso zou er nu een opstand komen als je een naam zou verzinnen die suggereert dat er alleen jongens mogen meedoen. De hele LHBTIQ+ gemeenschap zou op z’n achterste benen staan.
Zijn ze nu helemaal gek geworden gender is niet belangrijk, je mag zijn wat je wilt enz enz.
Maar misschien waren de Boys juist al verder dan je zou verwachten.
In 1957 bestond die hele ris met letters nog niet eens maar er waren natuurlijk al wel mensen die gevoelens hadden die de standaard gemeenschap raar vond destijds.
Het zou natuurlijk kunnen zijn dat ze de egelantier hebben gebruikt om letterlijk iets te verbloemen.
Een egelantier is namelijk een roos of rozenstruik welke in combinatie met de stoere boys een wat gekke combi lijken.
Bovenstaande is natuurlijk uit mijn eigen brein ontsproten en hoeft geenszins aan te sluiten bij de werkelijkheid.
Al blijft die regenboogvlag gek bij de ingang 🙂

Erwin