Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Ve2; I have a Dream……..veters …. Paul…..terugtreden aanvoerder…

zaterdagochtend , opstaan ,douche nemen, ontbijtje, tas inpakken, naar veld toegaan, kleedkamer in, omkleden, veld op ,balletje trappen…wedstrijd spelen, douchen ,drankje erbij, nagenieten van die fantastische voorzet.. terug naar huis…kleding in de wasmachine..op naar volgende week…

BAM

7:34….de app van de Veteranen gaat af …daar gaan we weer….1e afmelding als gauw gevolgd door een 2e…berichten vliegen over en weer ..de selectie is dan nog net groot genoeg nadat Brian alsnog zich aanmeld…. 7x weer de opstelling aangepast …8x geprobeerd op de KNVB app te komen….dan bij vertrek hoe zit het met het vervoer….

Op de Oldegaarde aangekomen alwaar we gingen spelen tegen BZC/Zuiderpark…ook daar geen verbinding met de KNVB vermoedelijk nog druk feestend na die eclatante overwinning tegen Frankrijk .. maar volgens de scheidsrechter komt het goed…..Sleutel kleedkamer halen…de heren weer voorgaan…..poging om mijzelf om te kleden….maar euh wat is de opstelling wie staat er reserve en wie verzorgd de drankjes nu de penningmeester er niet is….Lijst op tafel gelegd pen erbij van Martin ….reactie …..nul (kijk als we die nou in de wedstrijd houden)…..

O,ja en dan is er nog de geldtas……. ik verbaas mij er wekelijks weer over hoe sommigen zo gemakzuchtig met hun schijnbaar toch niet zo waardevolle spullen omgaan….deponeer maar en iemand anders zal ze wel beheren….nou heb ik als aanvoerder vele verantwoordelijk heden maar die band past iedereen(vrij naar die pet)…..met de steun van Martin kwam dit dan ook weer goed.

Voetballen dus……als je bovenstaande goed gelezen hebt was het dus logisch dat ik reserve stond.

En dus pak je de vlag….zoals afgelopen weken een ieder spontaan en zonder morren dat heeft gedaan……

11:15

op een zonovergoten maar frisse zaterdagmorgen werd er eerst een respectvolle minuut stilte in acht genomen i.v.m. het overlijden van een lid van de thuisclub.

Aardig wat publiek langs de lijn die door 22 acteurs werden getrakteerd op een attractieve wedstrijd

veel actie veel goals fraaie staaltjes techniek en hier en daar een missertje van Paul….(daar weegt geen intocht van Sint tegenop.)

De opening was voor BZC die met snelle buitenspelers probeerde ons doel te bestoken maar wel veelvuldig in de buitenspelval liepen….een eerste speldenprik van onze kant kwam helaas niet uit de verf.. Onder de druk uit voetballen lukte redelijk .Helaas was daar een voorzet die bij ons in het doelgebied niet tijdig kon worden weggewerkt door Paul? ….onze rechtsback die de afgelopen weken fraaie technische hoogstandjes had laten zien faalde nu nadrukkelijk….de tegenstander zij nog net niet dankjewel maar scoorde wel…

Het sein voor ons om ook aanvallend wat te laten zien …en binnen 15 minuten stonden we voor..

Eerst was daar een snelle aanval waaruit werd gescoord (tja en dan weet ik niet meer wie ) en na een goeie een – twee zette Brian ons op voorsprong ….

11:49—11:51

de veter van Peter……

Bij een actie verloor Peter zijn schoen..overtreding of niet ? Er werd niet gefloten en gewoon doorgespeeld. Nu had hij de veters zeer goed vastgeknoopt en het duurde heeeeeeel even voor het materiaal weer goed zat…. Of het daardoor kwam dat BZC de gelijkmaker kon produceren laat ik verder in het midden…voer voor de analisten……

12:15

Was de 1e helft al kansrijk voor beide ploegen in de 2e vielen de goals als rijpe (in deze tijd mandarijnen) van 2-2 naar 7-5 ……..

Vergeef mij als ik niet meer kan opnoemen hoe het precies gegaan is maar er zaten een paar mooie goals tussen van beide zijden. Zij scoorden er meer dan wij en dan win je of niet.(vrij naar J.C.)

3-2; 4-2,4-3,5-3,5-4, 5-5, 6-5, en eindstand 7-5.

Veerkracht in de ploeg bracht ons van 5-3 naar 5-5 (mooie penalty Robert) gelukkig niet naar

Depay gekeken.. Waarna Paul weer eens in de fout ging…….mea culpa ook ik heet schijnbaar zo.

Een te zacht doorgegeven bal mijnerzijds stelde de snelle tegenstander in staat om pitAmin te verschalken in de korte hoek..dat was de 6-5 en tevens onze laatste weerstand gebroken. Dat het nog 7-5 werd is voor de statistiek.

Onbescheiden als ik ben wil ik ( ik beroep mij hier op de schrijvers rechten) ook melden dat ik ook 2 assists gegeven heb waaruit door ons gescoord werd …in dat klassement stijg ik…

13:00

Einde van een enerverende partij waarbij voetbal gespeeld werd zoals veteranen voetbal hoort te zijn. Sportiviteit over en weer en ook gemeld een heel goed fluitende scheidsrechter …..

Jammer dat onze Nestor er vandaag niet bij was want hij had zich kunnen uitleven….dan volgende week maar!

13:10 en verder…….in de kleedkamer aangekomen was er met dank aan Hans dan toch een drankje geregeld….en kwamen de verhalen los…..ik werd beschuldigd van een schwalbe en dat ik niet zo moest schreeuwen als ik een trap krijg….ze konden mij op de oude velden van Zwart-Wit “28 horen…..dat mijn veters uit mijn schoen werden getrapt (onbedoeld maar toch) maakten geen indruk op de heren…………gelukkig kon ik gelijk weer door …….

Het bleek tevens ook dat wij meer Pauls in ons team hebben althans volgens pitAmin…..

14:45

Terug bij Zwaluwen werd er in klein kring nog wat nagetafeld. Waarbij penning-meester Henk alsnog de rekening kreeg gepresenteerd ..

In het beging beschreef ik kort mijn zaterdag voor de wedstrijd….er zijn nog meer zaakjes hoor….en door de week heb ik, vooral met steun van Martin, nog genoeg te regelen. De vrijdagmail conversatie die wij hebben zou een aardige berg papier opleveren als je die zou uitprinten ,doen we niet wij sparen het milieu .tevens heb ik het dan nog niet over de app.

Daarom heb ik aangegeven dat ik de aanvoerdersband volgende week ga afgeven.

Er is een andere generatie aan de beurt…….

Nr 16 / TD

nog aanvoerder.

Beetje Paul

regelneef……