VE2: Hoe Kees de Bruinisse golfclub naar zijn hand zet

Om half tien die zaterdag had Henk al de kriebels, kon hij het wel vinden, had hij wel genoeg benzine, dat hij vast maar besloot richting Bruinisse te rijden. Dat ging gesmeerd en even na tienen zette Henk zijn auto op de parkeerplaats .

Al snel zag Henk Kees zitten bij de ingang en zocht hem op. We raakten in gesprek over van alles : De extra isolatie van zijn kippenhok (dubbel gaas), de wens van zijn vrouw te verhuizen naar hier, Schipluiden of langs het water bij Aad en Arthur, zijn activiteiten op de golfbaan twee /drie keer per week .Ook noemde hij zijn gouden tip om zo oud en kwiek en gezond te blijven als hij : Spoel alles weg met bier. Zo slikt hij sinds een week drie keer per dag hoestdrank op de volgende manier :

Schenk een halve liter bierglas vol, gooi dat beetje hoestdrank erbij -GOED schudden – en drinken maar en dat drie keer per dag !! Ga ik toch eens uitproberen. Zo, de tijd is wat volgekletst, want de groep komt “wat later“.

En wat gebeurde er rond diezelfde tijd in Vlaardingen? Om 9:15 was het nog geen drukte van belang voor de kantine van Zwaluwen. Druppelsgewijs kwamen fietsen en auto’s aan, zelfs de Surinaamse inslag was toch op tijd. Het kringetje werd steeds groter en groter (wie gooide het golfballetje in het midden?). Met heel wat bravoure werd medegedeeld dat bij familie de Groot de rollen vanaf morgen anders zullen zijn. Mary wordt vandaag gescout, vliegt dadelijk over de hele wereld om allerlei golftoernooien te winnen, en Marcel wordt huisman. Maar JW, een pure Hollandse jongen was in geen velden of wegen te bekennen. Zelfs de telefoon werd niet opgenomen. Was zeker weer de loodgieter langsgekomen of had hij zijn horloge nog op standje Argentinië? Na een half uur wachten gingen we toch maar tuffend richting Bruinisse, zonder JW.

Na voor een dichte brug gestaan te hebben (nee, dat is geen grap) werden de Vlaardingse troepen welkom geheten voor het clubhuis door het ontvangstcommittee met Kees, maar ook door Henk. Even werd gedacht dat Henk al flink aan het oefenen was geweest met birdies (incl overnachting) maar dat terzijde. Henk meende Amin zelfs te zien aankomen, blijkt dat heus onze Leo te zijn, met aminstens de kleding van onze topper.

En toch twee dames, daar waren honderden appjes over geweest afgelopen week of dat wel kon. Onze JB had dat aardig opgelost door te melden dat Corrie ( vrouw van Kees ) vorig jaar zo lang met de afwas bezig was geweest en dat hij dat niet meer wilde, slimme Jan !!

Mary zoekt gelijk een luisterend oor en vindt er twee bij meester Henk. Te technisch voor dit verslag, maar de meester snapt het!! Marcel is opvallend huishoudelijk door de lege kopjes op het dienblad te zetten, nou ja dat van hem en nog één. En warempel, daar komt JW aan, het was toch 10:30 verzamelen?

Goed, dan verschijnt de nieuwe PRO met wie we gaan kijken of hij ons bevalt, je zou het iets van een PRO-TEST kunnen noemen inderdaad. Laten we hem vanaf nu B.H. noemen , nee nee niks dubbel zinnigs maar hij had iets in zijn praten van onze Barry Hughes, voormalig trainer van o.a. Sparta.

Hij doet het goed, is in ieder een goede golfer en hij kan het goed voordoen. De groepen worden gesplitst en Henk begint met het putten. Je merkt dat de regelmaat belangrijk is en als je het ieder jaar een keer doet, je er je voordeel mee doen kan. Het wedstrijdje laat de meester lopen, hij hoeft niet alles te winnen en kan toch niet bij de prijsuitreiking zijn die middag. Zonder in de weg te lopen doet de pers zijn werk, foto’s worden geschoten (au) door Hanneke met hulpje Martin.

Dan het jensen van die bal richting Oude –Tonge. De meester heeft handicap 50(%) ,schat hij in want de helft raakt hij wel de andere niet. Maximo laat zien waarom Italianen specialisten zijn en maakt indruk. Henk las later op het internet dat er omleidingen optraden in het luchtverkeer tijdens zijn optreden en dat leek hem heel verstandig. Tsjonge, wat had Duncan het naar zijn zin, tsja, hij vroeg om Bettie, wilde het graag met haar doen. B.H regelde dat voor Duncan, het was een slaand succes.

Dan de lunch op zijn Kees : Tappie en voor iets anders wil iets anders. Leo had een broodje haring meegenomen van thuis, mijn hemel met wie reed hij mee ??? Tussen de neus en lippen door werd medegedeeld dat Duncan en Aad het putten gewonnen hadden, gefeliciteerd heren!

Dan de middag: We worden in drie groepen gesplitst. Een damesteam wordt geformeerd aangevuld met de cracks Aad, Maximo en Leo. Ze moeten gelijk op de foto, want dit is volgens de dames reeds het winnende team! Ach, we hebben ze maar in de waan gelaten. B.H. vertelt nog iets, geen idee meer wat en Kees loopt nu al zenuwachtig heen en weer.

De groep van Marcel, Duncan, Jan en Henk lijkt het opvallend goed te doen en ze denken te weten hoe dat komt: Ze zitten in de groep achter het damesteam aangevuld en dat geeft hen veel tijd te overleggen omdat ze telkens moeten wachten tot zij klaar zijn. Hoogtepunt van de middag is de birdie van Henk ,d.w.z. met zijn tweede balcontact vloog dat balletje het putje in. Spijtig dat Henk later zijn prijs niet ter plekke in ontvangst kon nemen, nu maar weer afwachten wanneer hij dat gaat ontvangen.

Maar Henk weet niet wat er bij de derde groep gebeurd, die vliegen de baan over, tikkie, takkie, stokkie uit het putje, en weer een bal erin. Dit team met Arthur, JW (helemaal uitgeslapen), Hans en Martin zijn aan elkaar gewaagd, altijd ligt er 1 van de 4 ballen goed. En daar komt B.H. (zonder rolfluitje) aangestiefeld, zouden we moeten stoppen? Prima vent, hij ging andere activiteiten doen, we konden gewoon doorslaan. Uiteindelijk hebben ze 8 holes gedraaid, waar ook een weergaloze birdie te aanschouwen was, namen noemen we niet in tegenstelling tot het andere team, het is nl een COLLECTIEVE prestatie. Martin krijgt nu toch wel het gevoel wat er afgelopen seizoen verkeerd gegaan is in de VE2 competitie, er zijn dus spelers die ook voor eigen roem gaan. Zeker een aandachtspunt voor komend seizoen.

Vanaf half drie verzoekt Kees plots ons te stoppen, omdat Corrie met het eten klaar zit en het bier anders koud wordt (??). We verzamelen op het terras van de golfclub, de tassen met de sticks worden ingeleverd, en frappant, wat zien we? Het hele terras zit vol golfers die allemaal dat heerlijke gele vocht naar binnen werken terwijl we toch wel een rood of wit wijntje verwachten. Kees heeft het echt voor elkaar gekregen dat ze nu heerlijk nippen aan een biertje ipv wijntje. Knap werk, Kees, we waren helaas te vroeg weg om te zien of ze ook nog op de tafels gingen dansen.

Met een dubbel gevoel stapt Henk rond half vier in zijn auto voor de terugtocht richting Vlaardingen: jammer dat hij weg moet van deze gezellige groep mensen en jammer dat hij de heerlijke maaksels van Corrie niet kan proeven, vorig jaar heeft hij daar nog dagen plezier van gehad. Aan de andere kant het vooruitzicht een avondje lang onbeperkt Grieks eten te kunnen wegkanen, gesponsord door de Feyenoord-buurman ( zie vorig verslag over hunebed ) is ook een mooi iets.

De rest trekt in colonne naar de villawijk, alle auto’s op de parkeerplaats van Kees en Corrie, geen probleem, dat past gewoon. De dames hebben een plantje voor Corrie meegenomen (mannen denken daar blijkbaar niet aan), maar gelukkig had Jan natuurlijk al een prachtig bloemstuk richting Bruinisse laten versturen, perfect Jan!

De tafels en stoelen staan al klaar op het terras om te genieten van de prachtige tuin, Kees en Hans bedienen gelijk het gele vocht, daar zijn ze zeker goed in. En wat heeft Corrie weer een heerlijk buffet neergezet. Uren in de keuken gestaan, terwijl wij gezellig aan het golfen zijn, dat kan eigenlijk niet…. Het smaakt VOORTREFFELIJK!

Ja, en dan komt er steeds meer geroezemoes, wie van de 3 teams heeft nu eigenlijk gewonnen? Waar zijn de ingevulde kaarten? Kees bekijkt de kaarten zoals hij vroeger de Saoedie’s vroeger les gegeven heeft, en het hoge woord komt eruit. Het damestam heeft +4, de andere 2 teams hebben +2. Echter, het team van JW, Arthur, Martin en Hans heeft meer holes gelopen en heeft dus een beter gemiddelde, en wordt door Kees als winnaars verklaard. Henk hoort dit gelukkig niet, anders had hij het avondje onbeperkt Grieks eten abrupt gestaakt, en linea recta terug gereden naar Bruinisse of dit echt allemaal wel fair gegaan is, dat heb je met meesters. Kees had reeds aangegeven wat de winnaars krijgen, dat merken we dan wel bij het begin van de eerstvolgende bekerwedstrijd van het seizoen 2017-2018 (stel je eens voor: Bruse Boys uit).

Het natafelen, het is niet te geloven daar komt ook nog gebak aan voor bij de koffie. Corrie heeft echt alles fantastisch geregeld. De lui worden wat loslipperiger, en nu weten we ook dat Kees eigenlijk helemaal niet drinkt. Dat doet hij alleen als het gezellig is, of zoals hij vanochtend aan Henk doorgaf, als medicijn….. En alle ins en outs van de buren cq villawijk kennen we nu ook!

Zijn we niks vergeten ? O ja, wist niet maar de heren sticks hebben nummers en de dame sticks namen, verwarrend he!! Zo las Henk namen als Sunil, Robijn, Andy, lenor, de Witte Reus, Dreft. Klinkt wel aardig hé over de golfbaan als je een bepaald soort stick zoekt: ”heb jij de Glorix daar of zijn we die vergeten?“

Het winnende golfteam

Kees, Henk gaat morgen hoestdrank kopen, bedankt voor het regelen, doe je lieve vrouw de groeten, en julllie nogmaals bedankt voor deze grandioze dag.

En niet te vergeten ook een dankwoord voor Jan, die niet alleen voor vandaag het weer perfect gecoordineerd heeft, maar ook het afgelopen voetbalseizoen, bedankt Jan!

 

Henk & Martin