Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

VE2: Het PKC-uit wonder geschiedde bijna…

Maar helaas we hadden ook een vriendje van Blom als scheids. Uit een volslagen hopeloze situatie kwamen we toch nog op miraculeuze wijze bijna tot een gelijkspel, maar ja, het sneeuwklokje van de scheids gaf 90 minuten aan, tijdrekken mag blijkbaar ongestraft door het belachelijke wegrennen van de PKC keeper, dat zeker 3 minuten duurde..

Hoe kwam dit allemaal tot stand? Beginnend bij het verzamelen van de spelers bij het hoofdveld van Zwaluwen, waar we een mokkende Frans tegenkwamen, die het HELEMAAL niets vindt dat iedereen maar op zijn dooie gemak komt aanslenteren. Daar gaat weer een goede voorbereiding cq warming-up.  We zagen nog net dat keeper Remco van VE1 een penalty achter zijn oren kreeg, dat moet ons niet gaan overkomen. Zij wonnen overigens netjes met 5-2.

Op naar het uit-complex van PKC, maar waar kan je onze sleeën parkeren als alles vol is? Ook onze Maassluizers moesten allerlei sluipwegen zoeken om überhaupt in Rotterdam te komen. Precies, weer een ouderwetse voorbereiding.  Wat zal uit de hoge hoed komen van onze opstellingkoning RenéB? Wordt de bus voor het doel gezet? Onze buschauffeur Leo was er ook weer, nog niet spelend, maar als de bus heel lang is, kan hij rustig vanuit de dug-out de bus besturen.  Het bleek toch een normale 4-4-2 te zijn, de 7-2-1 variant zou alleen gebruikt worden als we vlak voor tijd nog gelijk staan, je weet maar nooit…

Geconcentreerd begonnen we de match, veel balbezit van de PKC’ ers, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Dat zijn we ook wel gewend, veel tikkie-takkie. Door eigen falen kwamen ze toch op een 1-0 voorsprong, dit mag ons nooit meer overkomen. De scheids bleek alleen te willen fluiten als de grens vlagt, want zelf waarnemen wilde hij blijkbaar toch wat minder doen. Voor de duidelijkheid, ik foeterde JW niet uit aan de zijlijn, maar gaf hem nuttige tips.

Zo nu en dan konden we er toch nog uitkomen, en verrassend kwamen we op 1-1, door allerlei effecten aan de bal, van eerst Jim, met een rechtsdraaiende bal op RenéB, die met zijn linkerbuitenkant een linksdraaiende bal naar de 2de paal draaide, waarna de tweede paal zelf de bal weer rechtsdraaiend het doel indraaide, en dan zou Marcel ook nog wat lichtelijk effect erbij gestopt hebben door wat te blazen met zijn rechterschoen. Onze biljart virtuoos Dick Jaspers moet eerdaags maar eens uitleggen hoe dit allemaal kan.

Toch wel verrassend haalden we zo de rust met 1-1. De wissels werden doorgenomen, vooral de smeekbede van Kees aan Jim om ook nog een deel van de 2de helft mee te ballen viel op. Maar ja, Jim kan bij iedereen te laat komen, behalve bij zijn dochter, dan zwaait er wat…. PKC had zijn team totaal omgegooid, de verdedigers in de aanval, de aanvallers achterin, en we hadden zeker moeite met de fysieke acties van hen. En helaas we gingen weer een paar keer gruwelijk in de fout, en plots stond het 4-1. Het werd bijna 5-1 bij een prachtige voorzet van hun rechtsbuiten waarna de stevige spits de bal mooi achter Amin kopte, maar JW vlagde perfect voor een buitenspel staande speler, prima.

Het zat dus geheel vast, we kwamen niet meer op de helft van PKC, er moest iets tactisch veranderd worden. Hans en Martin offerden zich op om meer kracht op het middenveld te krijgen met Robert en een doorschuivende RenéB. Wonder oh wonder, daar kwam een voorzet van Arthur, en Marcel staat rechts vrij voor een mooie intikker: 4-2. Het zou toch niet? Weer iets later, corner Frans, RenéB kopt subtiel de bal erin precies boven de keeper, en het staat 4-3.

PKC is klaar voor de slachtbank. En wat doet PKC, de keeper rent het veld uit, kwaad op zich zelf, of iets anders, maar dit kost allemaal tijd. De scheids moet dit allemaal meetellen. Nog een vrije trap op de middenlijn. Amin met zijn prachtige trap schiet de bal vlakbij de strafschopstip, helaas kan Robert de bal net niet inknikken, en daar fluit de scheids af. Dan weet je het wel, morrende zwaluwen spelers. Onze vaste supportster Marry (heel fijn dat je er weer was!) constateert ook dat er nog tijd over is, nu is Marcel helemaal duivels…. Helaas, de 7-2-1 opstelling ging dus net niet door, die kon in de prullenbak.

Foeterend lopen we naar de kleedkamer, de drankjes maken ons weer wat rustiger, maar wat waren we er toch nog dichtbij zeg! Ik weet haast wel zeker dat als Arie nog in het veld had gestaan, hij heel sluiperig de 4-4 erin had geschoten.

Daarom tot slot nog even een ode van mij aan onze gestopte ARIE:

-de man die lichtvoetig door de Broekpolder scheurt, oftewel hardloopt, terwijl ik, toch ietsje jonger, naar adem snak. Ik was toch wel een beetje jaloers hoe lichtvoetig Arie liep.

-de man die op de dinsdagavond-trainingspartijtjes altijd lichtvoetig en sluiperig achter je langsliep, en de bal weer in het kleine doeltje prikte.  Ik had hem toch in mijn achterzak, niet dus!

-de man die zo fanatiek de trainingspartijtjes beleefde, en regelmatig liet blijken bij klungelachtige acties van zijn teamgenoten dat hij het veel beter zou doen dan al die jonge gasten op zijn lichtvoetige wijze.

-de man die ik tegenwoordig regelmatig tegenkom bij de Vlaardingse Vaart, een wandeling makend met zijn Trudie of gezamenlijk de boodschappen vanuit de stad naar huis sjouwt, en altijd zo lichtvoetig.

-de man die een lekker biertje achterover slaat in de kantine, deze keer niet lichtvoetig, maar op een lichthandige wijze. Zo smaakt die nog beter!

Altijd weer lichtvoetig, toch wel benieuwd hoe je dat voor elkaar krijg, Arie.

Voila, hier staat het:

Die “lichtvoetigheid” is eigenlijk een combinatie van techniek en beenspieren die sterk maar ook vooral snel en explosief zijn. een goede manier om dit te trainen naast de gebruikelijke voetbaltrainingen is het doen van verschillende vormen van touwtje springen.

Martin