Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

VE2: “Goed gesprek met Sint….”

Vandaag is het weer zover…..pakjesavond…..menigeen kijkt er naar uit….

Ik heb inmiddels al een goed gesprek gehad met de Sint.

Deze moderne Sint gebruikt de app daarvoor.. want ja… druk druk druk.

Sint benaderde mij omdat hij onze uitslag van gisteren nog niet had gezien terwijl heel Spanje met ons team meeleeft…spanning alom.

Ik heb bericht gestuurd dat een gelijkspel de verhoudingen net niet zouden weergeven en het op een (nipte) nederlaag is uitgedraaid.

 

Afgelopen week was er volop discussie onder “deskundigen” in het land over wel of niet spelen.

Uiteindelijk een besluit….wij mogen wel spelen maar niet trainen…althans niet na 17.00 uur

Sommigen opperden nog om 05.00 uur te starten maar dat vond deze schrijver en met hem vele anderen net iets teveel van het goede.

 

Zaterdagochtend werd duidelijk dat we er voor konden gaan… naar Maassluis . Martin gaf aan dat hij op de fiets ging….hij heeft een goeie kwaliteit regenpak…

Goed, de hele week kreeg ik berichten over gewijzigde tijdstippen en velden maar uiteindelijk was het dus veld 4 ,zonder kunstlicht., gewoon gras… alle 22 acteurs(uitgezonderd de keepers) met ongeveer hetzelfde gestreepte shirt.. Ik begreep dat er een discussie tussen een paar spelers van Excelsior met de scheidsrechter en spelers van ons is geweest….iets over reserveshirts, die hadden ze niet….

Las van de week een stuk waarin Excelsior M. zich een Topsportstatus aanmeet…..misschien vergeten zij hun eigen leden in de  veteranen….want geen reserveshirts dan maar shirt binnenste buiten om het verschil te kunnen maken is erg armoedig…. we zouden bijna een crowd fund actie opstarten….

 

En toen begon het te regenen…ook goals maar toch…een netjes gezegd zeiknatte 1e helft leverde ons in het begin een paar mogelijkheden op maar ja onze Slechtvalk had niet getraind….dus…is de nul van ons bij rust verklaard.

 

Sint opperde dat hij leeftijd genoot van ons team is dus heb ik dat even nagegaan….Onze gemiddelde leeftijd bedroeg gisteren 55,96 …die van Excelsior 42,2 …een duidelijk verschil met de leeftijd van Sint……maar toch…

 

Na de regen komt zonneschijn is bekend gezegde …en dat klopte…de 2e helft kwam er een felle zon  achter de wolken vandaan….het regende niet meer ,o.k. Wel kansen en goals.

Uit een van die voor ons vele kansen lukte het de Slechtvalk om te scoren en de hatelijke nul weg te werken.

Een gemiste penalty door Rob ontlokte Sint de opmerking dat die nog wel met de zak mee kon naar Spanje…..maar dat vonden wij te veel eer… lekker in het zonnetje gaan zitten en wij hier in de kou ploeteren…. gaat het niet worden… wat zijn straf wel wordt?

 

De gewisselde Marcel ,die ons via de app, nogal eens op een donderdagavond en berichtje stuurt over zijn clubje met tien,tien,tien, werd op zijn wenken bediend….al had hij wellicht weleens voor buitenspel kunnen vlaggen….maar ja met die paraplu in de hand…felle zon in het gezicht…lastig.

 

Mochten jullie denken het is saai bij ons…nee ….ondanks het gemis van de derde helft…zomaar wat zaken …de app van Hans , volgens hem verkeerd verzonden, die een levendige discussie opleverde over de kerstballen en zo voor de rest heerst er censuur…het, door velen gemiste opsluiten van Arthur in de rust.

En dan nog het verdwenen horloge van Marcel….een klokje dat iets minder waard is dan waar het afgelopen week over ging…maar toch ..hij wil bij de tijd blijven…. kwam uiteindelijk in Vlaardingen weer boven water vanuit de ballentas…

Dan nog even een mini 3e helft in de kantine van Zwaluwen en “klokslag” vijf uur naar buiten…de tent gaat dicht…..is even wennen maar moet (hopelijk tijdelijk) maar.

 

Thuis aangekomen een foto van Martin binnen….terug door de Broekpolder op de fiets…de ondergaande zon leverde weer een mooi plaatje op.

 

Dan even terug naar Sint….hij vond dat het NIVO van de verslagen een stuk omhoog is gegaan sinds het vertrek van de slome….een mooi compliment voor onze 4 schrijvers dacht ik zo…

maar eerlijk gezegd zien wij er toch naar uit dat de slome weer iets gaat toevoegen… zijn stukjes waren toch zeker lezenswaardig….nu maar hopen dat er gauw weer publiek mag komen en dan kan hij een “live” verslag doen…..zoals Sint mij toevoegde je hebt veel vrije tijd en fantasie nodig voor een verslag van de Veteranen……..als dat bij ons lukt moet dat zeker bij hem ook lukken.

 

Jan B

TD(nr 16)

Wingback