Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Ve2; Geen wandelvoetbal voor Kees…….still going strong

16.45…..het gaat beginnen…..de hele week staan de kranten er al vol van….de nummers 1 en 2 ontmoeten elkaar en de beslissing kan vallen.(010 kijkt niet mee.)…Episch ! kopt een landelijke ochtendblad…. Amin is er klaar voor…..

Hoe anders was het zaterdag ook 16.45 alleen nummer laatst VE2 tegen laatst Berkel….. spanning sensatie en nog veel meer op veld 2……

Het technisch hart van het team had het er vrijdag en zaterdag maar druk mee om aanvulling voor het elftal bij elkaar te kunnen krijgen. Resultaat nihil…….gelukkig melde Duncan zich alsnog fit zodat er 12 man beschikbaar waren ,kon Hans gaan fluiten en Leo(1e) en Remco(2e ) helft de vlag ter hand nemen.

De eerste helft was vrij evenwichtig ….veel balbezit en ruimte voor beide partijen al wist men daar niet altijd op de juiste manier mee om te gaan..maar ja wat wil je als je de meeste wedstrijden zwaar onder druk staat…..maar hierdoor ontspon zich een leuke partij waarvan je denk dit kan alle kanten op. Nadat Amin alweer wat bekende reddingen had verricht was hij kansloos op een afstandsschot en plofte de 0-1 binnen.

Maar al vrij snel was het weer gelijk…..na een vlot lopende combinatie scoorde Kees ,79 jaar oud maar zo scherp als het mes de fraaie gelijkmaker…..(1-1) hij scoort niet vaak maar als dat gebeurt is het groot feest. Kees heeft al aangegeven dat hij zich (in tegenstelling tot z’n leeftijdgenoot Sjaak Swart) nog niet zal melden voor het wandelvoetbal wat o.a. bij Zwaluwen is geïntroduceerd.

Daar is die nog veel te snel voor……

Om met Kees te spreken …zolang jullie mij nog accepteren zoals ik ben blijf ik spelen in VE2 ….

De 2e helft was net goed op gang toen Berkel toesloeg. Binnen niet al te lange tijd van 1-1 naar 1-3.

Dat betekende dat VE2 vol gas moest geven en alle risico’s moest nemen.

Martin naar voren en achterin 1 op 1 met Amin als Speedy-Gonzales erachter. Het leverde volop spektakel voor de toeschouwers en kansen voor…Berkel….maar kunst en vliegwerk van Amin voorkwam erger.

En dan volgen de zaken elkaar gauw op : Uit een door Henk snel genomen corner en doortikken van Jan scoort Marcel de aansluiting treffer (2-3 ) De druk op Berkel neemt toe, een (vanuit mijn positie) terecht niet gehonoreerd vlagsignaal van de grensrechter( Hans had hem al eerder gewaarschuwd) leverde Marcel een vrije doortocht maar helaas kon hij de bal niet langs de keeper krijgen.

Daarna nog een gevalletje handbal van een Berkel speler in het strafschopgebied waarbij men niet mocht klagen (wij wel) dat de bal niet op de stip ging. Voor ingewijden……Henk drong na de wedstrijd nog even aan of hij het verslag mocht schrijven ondanks dat hij avonds weg moest…

Helaas lukte het ons en ook Berkel niet om nog te scoren zodat de eindstand op 2-3 bleef.

Toch wel lichtelijk teleurgesteld ging VE2 naar de kleedkamer alwaar Robert de 3e helft opende en Amin verraste met een nieuw T-shirt …nee deze keer niet van Colombia maar de muziekkeuze van onze onvolprezen goalkeeper. Amin maakte bekend dat hij 3 weken op stage gaat bij MVV…. hij wordt al langer gescout en na die 27 reddingen is de uitnodiging daar…… Je ziet het zelfs in Maastricht worden onze verslagen gelezen en filmbeelden via You-tube bekeken. Of was het nou dat dorpje aan de Vlieten…..

Nog even terug naar Duncan……op de vraag hoe hij zo snel weer fit was terwijl we vrijdag nog te horen kregen dat hij amper kon lopen kwam er een klein doosje tevoorschijn……. Volgens hem was hij vorig jaar op vakantie in Spanje langs een bus gelopen waar dat doosje was uitgerold…..ergens in december vorig jaar kreeg hij ineens door wat het was…en Chris Froome ook……dat het prestatieverhogend is moge duidelijk zijn want Duncan speelde een puike partij.

Wellicht volgende week maar uitdelen aan het team? Of misschien aan J.W……ook hij zat er doorheen….vorige week een halve marathon gelopen in 2.05.50….nee dat was niet het klokje van de scheidsrechter van PKC (zie verslag vorige week) en vandaag weer een hele op ons middenveld…op de vraag wat is lastiger kon hij geen antwoordt meer geven….geen puf over….

Laat spelen betekend ook laat terug in de kantine….die is vrij leeg ….gelukkig is daar vrijwilliger Maarten nog die ons nog van een sapje kan voorzien.

Een wat ingekorte 4e helft…..dat moet volgende week beter……en wat andere dingen ook… o.k.

Captain

T.D./ nr 16

Jan