Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Ve2; Frans Krijgsman, 70 jaren jong!

Excuses, een wel heel uitgebreid verslag, maar onze FRANS KRIJGSMAN wordt niet iedere week zeventig jaren oud !!

Vorig jaar stond hij ook al prominent en uitgetekend op de Zwaluwen-site : Toen  60 jaar spelend lid en uitgebreid gehuldigd door onze voorzitter.

Na Kees (80 ) en Arthur (70 ) nu dus een derde Zwaluw met een gezegende leeftijd, het wordt tijd dat we omroep Max als shirtsponsor gaan benaderen.

Net terug en dus vol fraaie verhalen uit het verre en fraaie Qatar is hij –zoals altijd – keurig op tijd bij het complex , waar hem de eerste verrassing wacht : een prachtige bos bloemen en warme woorden namens het bestuur door Arjet Meerman. Mooie traditie toch hier bij Zwaluwen ,die ikzelf helaas niet mee kan maken .Gelukkig zijn er wel de foto’s .

Het lukt me zelfs niet  de warming-up, tactische bespreking en de aftrap mee te maken . Ik ben wel net op tijd om de 0-1 te zien van die andere veteraan Arthur ,die de bal keurig langs de keeper schiet . Wauw, we staan voor en doen echt niet onder. Dan toch de 1-1 ,die niet nodig leek . Dan toch weer een opleving en een heuse penalty, die wordt opgeëist door Arthur.  Helaas helaas, de bal wordt gestopt en niet veel later de 2-1 en de 3-1.

Dan het hoogtepunt van de middag  -Schenk even iets in, effe weglegge die mobiel – Een vrije schop op 28 meter van de goal , hij ( onze jarige Frans ) legt de bal neer, kijkt even naar de goal, neemt een aanloop en in plaats van zijn traditionele inloopbal verdwijnt de bal nu rechtstreeks in de rechter bovenhoek-  2-3 – en wat een schitterende jubileumgoal  om ons  te trakteren. Dan is daar het rustsignaal en wandelen we terug naar de kleedkamers, je zou dit al wandelvoetbal kunnen noemen . ( Daarover nieuws  in mijn volgende verslag. )

Namens het team mag ik Frans nog een cadeau aanbieden : Een heuse drinkbeker met daarop enkele traditionele Frans’acties  ,de loopactie met bal en de corner-op-maat-stropdas-bal.

De wissels worden doorgesproken , vol goede moed beginnen we aan de 2e helft. Ach, mag ik die samenvatten met één zin : van 4-2 naar 6-2 en veel goede wil , maar gebrek aan kwaliteit /fysiek/loopvermogen / conditie, ach eigenlijk het verhaal van het hele seizoen.

Het rondje na afloop is van jarige Frans en de stemming slaat al snel om : Amin wil van zijn PSV-shampoo af, Hans hoopt op een positieve beoordeling en inderdaad : Hij vlagde gedurende die 10 minuten foutloos, echt zo’n Hans Anders zinnetje.

Man van de wedstrijd : Naast onze Frans wil ik toch ook Rob noemen, die hard werkte , veel energie in de wedstrijd stak . Diep meelij nog met JW die door partner opwindend verjaardagscadeau beloofd was : Striptease, nachtclub, circuit van Zandvoort  , wouw hoe goed wil je het hebben ? Nee, moet die naar de kuip toe!

Het einde van het verslag nadert , ik wil het niet te lang maken , maar nog even onze Frans .Vorig jaar wijdde ik reeds een special aan hem en mezelf herhalen wil ik niet, dan maar even onderstaand verhaal, waarschijnlijk heus waar gebeurd :

Het schijnt dat vrouwlief Ria een keer in slaap gevallen was na een dinsdagavondtraining. Hoe dat kon ? het principe ” beslissende Goal “ had veel langer geduurd dan anders en dus kon Frans pas later dan normaal naar huis. Daar belde hij de afgesproken code kort-kort-lang , maar geen reactie van Ria . En hij belde ,en hij belde ,maar niks geen deur die voor hem geopend werd. Ria was overmand ,door de slaap he !! Wat nu ,terug naar het complex om daar op een bank te slapen ? Nou heeft Frans niet voor niets zijn dienstplicht uitgeoefend, dus ging hij op zoek naar wat steentjes om die –uiterst voorzichtig natuurlijk – tegen het raam te gooien. En waarachtig , na drie uur gooien opende ze haar ogen en kon hij alsnog naar binnen. Zien we het voor ons ,geweldig verhaal toch !!

Om serieus te eindigen, hier vijf vragen die ik het feestvarken mocht stellen :

Frans, hoe lang precies ben je lid van v.v. Zwaluwen ?

Ik ben met 8 jaar begonnen  ,nu 70 , dus in totaal 62 jaar lid

 

In welke teams heb je zoal gespeeld ?

Ik heb in D3 en D1 daarna in C4,C3 en C1. Hierna in B5 en B 1. Hierna naar A3, en A1.

Toen naar de senioren. Ongeveer 15 jaar in het 2e elftal gespeeld, daarna het 3e elftal en het 5e.Sinds een aantal jaren als veteraan en momenteel dus bij Veteranen 2

 

Noem eens een fraai hoogtepunt van je carrière

Mijn hoogtepunt  was: Ik hen één keer meegedaan met het eerste elftal tegen Quick Boys in Katwijk met ongeveer 1500 man publiek.

 

Als je het voetbal van nu vergelijkt met dat van pakweg 30 jaar geleden, wat valt je dan op ?

Het verschil met 30 jaar terug is dat het allemaal veel sneller en meer met  techniek/tactiek gaat dan vroeger.

Als je vroeger hard kon schieten stond je rechtsachter/rechtsback.

 

Zo lang lid, je hebt vast wel één of meerdere anekdotes te melden.

Wij speelden een keer in Zuidbuurt tegen HWD D1 op een half veld, in de rust stonden we met 10-0 voor en de eindstand was 22-0! Ik heb er toen 10 gemaakt!

Als we  moesten spelen op Zestienhoven bij Aeolus, gingen we met de bus vanaf het Schravendijkplein naar Station  Vlaardingen Oost. Dan met de trein naar Rotterdam-Centraal, daarna met de tram lijn 1 naar de Kleiweg en verder lopen naar Zestienhoven.

De reis duurde bijna langer dan de wedstrijd en dan na afloop weer dezelfde weg terug .

Tot zover Frans .

In mijn volgende verslag uitsluitsel over transfergeruchten ,die ook bij ons wel degelijk spelen.

 

“ de Snelle “

Leve de moderne media….één mailtje richting Joop Brussee  ( oud-ploeggenoot en all-in topscoorder van v.v. Zwaluwen ) en binnen no-time onderstaande reactie :

Overpeinzing Joop over Frans :

Ik zou met alle plezier een anekdote over Frans willen opdissen maar al wat me te binnen schiet na heel diep graven in mijn geheugen is eigenlijk niet veel meer dan die wel bekende stropdas. Met zijn feilloze traptechniek wist ie de ballen vanaf de flank altijd perfect op je stropdas te leggen en ik heb zo aardig wat goaltjes aan hem te danken.

Misschien niet zo bekend bij iedereen maar Frans is een zeer verdienstelijk fotograaf met als specialisatie actie foto’s vanuit verborgen posities. Als een ware poets medewerker wist ie mij een keer of 2-3 op slinkse wijze te kieken terwijl ik dat niet in de gaten had. Ik herinner me 1 keer in de Broekpolder tijdens het varend corso en 1 keer bij het bezichtigen van een schip tijdens de Rotterdamse havendagen. Ik denk dat ie nog een aardige collectie foto’s van mij in de kast heeft staan.

 

Persoonlijk woord van Joop richting Frans :

Beste Frans,

Langs deze weg wil ik je van harte feliciteren met je verjaardag en je tevens van harte welkom heten bij de elite club van de zeventigers ofwel de ouwe lullen club. Ik zit daar zelf ook al enige tijd bij zoals je weet en ik kan je geruststellen dat voelt best wel okay.

Ik begrijp dat je op het veld ook nog steeds actief bent (of misschien meer passief haha)  en dat vind ik een enorm compliment waard. Chapeau

Ik wens je nog vele goede en gezonde jaren met de voetbal en ook met je andere hobby’s, de fotografie,  reizen en het bezoeken van meubelzaken waar ik je laatste tijd helaas niet zo vaak meer tegenkom (haha).

Ik kom binnenkort wel weer een keer naar het veld toe om nog zo’n spetterend optreden van je te zien maar voor vandaag op deze voor jou zo heuglijke dag wens ik je  veel plezier en geniet ervan.

 

Groetjes,

Joop