Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

VE2: Duurt nederlaagserie voort bij het zwalkend veteranenteam?

Nieuw seizoen 2019-2020, maar geen verslagen meer, jammer voor Erik.  Door vertrek van meester Henk is de structuur in VE2 geheel overhoop gegaan. Stukkie schrijven, daar wees de meester altijd iemand voor aan, nu niet meer dus. Maar waarom dan dit schrijven?

Tsja, wie wil wat schrijven over nederlagen met gemiddeld 8 tegendoelpunten per wedstrijd? Hoe kan de kracht van VE2 zo wegvloeien?. Ligt het aan VE2 zelf, of aan de tegnstanders? Afgelopen tijd komt VE2 ook tegenstanders tegen die kampioen zijn geworden, maar rustig in de 3de klasse blijven spelen. En de zwakkere teams die stoppen ermee. Het idee van “we schrijven een stukkie als we een punt halen”, dan zitten we mogelijk al gauw in 2020. Ondergetekend ging een ander standpunt hanteren. “Als ik scoor (in het juiste doel), dan maar een stukklie”. En warempel, het gebeurde afgelopen zaterdag.

Na nederlagen van 8-1, 8-1,11-3, 4-0  11-1 en 8-0 van het oudste team van Nederland, stond afgelopen zaterdag tegenstander Berkel op veld 3. Jongens, ergens net onder de top, dat wordt weer strijden om het onder de 10 te houden. Scheids Hans was ziek, dus ook geen scheids, fijn dat JW de eerste helft wilde fluiten. Aanvoerder Peter had ook weer een zware voorbereiding, er zijn tig opstellingen rondgestuurd, aangezien ieder kwartier weer een speler er wel of niet bij kon zijn, of een deel kan spelen, of een deel wil fluiten.

De aftrap, even rondspelen, bal bij Arthur, en die stuurt Jeroen de diepte in, en het is niet te geloven maar Jeroen schiet de bal gewoon achter de verbijsterende keeper, 1-0. We staan voor!! En nu maar hopen dat de nieuwe regels bij de scheids bekend zijn. VE2 speelt maar 90 seconden, zo de 3 punten zijn binnen. Goed, dat was wat onzin. Maar we voelden dat het vandaag mogelijk anders zou gaan lopen, we speelden heus niet slecht, tegenstander had wel wat meer balbezit, maar echt kansen hadden ze niet. Wij kregen ook nog wel wat mogelijkheden.

Helaas, na 20 minuten kwam Berkel toch op 1-1. Het gaat toch weer niet zo’n dag worden? Aftrap, bal na voren via Jeroen, iets naar rechts, Amin geeft voor en na wat gerommel voor het doel op de voet van Robert, en schiet hem fantastisch in. En weer staan we voor 2-1.  Berkel kon het niet geloven en niet hebben dat ze tegen deze VE2 ploeg achter stonden. Arthur werd heel stevig onderuit getrapt, en kon afgevoerd worden. Halen we de rust met 2-1? Berkel, met oud eerste elftal spelers zet meer druk naar voren, maar wij krijgen ook nog kansen. Berkel krijgt er toch nog 2 ballen in ons doel, Rust 2-3.

Scheidsrechter wissel, Arthur kan niet meer spelen, maar wel fluiten. Jarige Kees erin voor wat meer routine. Toch proberen er 1 erin te schieten, en hopen dat het achterin dicht blijft.  We kregen het steeds zwaarder, ze buitenspel zetten lukten steeds minder, het veld werd te lang, en Berkel kreeg zo veel ruimte dat ze er toch nog 5 in schoten, ondanks prima keeperswerk van Sander. Negentigste minuut: scheids Arthur ziet bij een corner van VE2 dat de bal tegen een Berkel speler gaat, strafschop. Toevallig stond laatste man Martin ook voorin, en eiste de bal op. Rustig werd de bal het doel in geschoven en verschikt constateert Martin dat hij op zondag een verslag moet schrijven. Eindstand 3-8.

De derde helft, met 2 jarigen, Max en Kees (al 81 jaar), werd het weer heerlijk gezellig. Bier in kannen met hele kleine plastic bekertjes (hiermee kan je wel 11 “glazen” uit 1 kan halen) en mystery guest Remko kwam het feest verder opvrolijken.

Het volgende verslag, dat zou wel eens rond 4 januari kunnen worden als mogelijk VE2 tegen het Zwaluwen vlaggenschip gaat ballen, voorafgaand van de nieuwjaarsrecepti? Het eerste moet dan wel de veters van de linker- en rechterschoen aan elkaar knopen. Zou VE2 dan wel kunnen winnen?

Martin