VE2: Colombiaanse koffie zet linksback van HBSS te kijk

Recept: drink ’s ochtends de goddelijke koffie van het Colombiaanse merk Café Bemoka en je gaat als een speer. Helaas had proefkonijn Leo maar 1 bakkie op, de tweede helft was het uitgewerkt. Robert, de distributeur van deze overheerlijke koffie met krachtige bijverschijnselen zal dan ook volgende week een gevulde thermoskan meenemen. In de rust slaan we dan het bakkie thee over, maar gaan we aan de Bemoka!

Op naar de wedstrijd, aangezien ondergetekende deze keer de match aanschouwde langs de zijlijn wegens “nooit meer tegen HBSS” en ook een Apeldoornse heuveltje teveel was voor zijn knie, fietste ik rond 14:35 het Hargapark in. Vroeger had ik nog een balletje getrapt op het trainingsveldje van GTB, kruipend door de afrastering, maar wat is er daar nu verrezen? Een prachtig complex van blijkbaar een hockeyvereniging, de doeltjes waren nl veel te klein. Of is dat de toekomst van het veteranen/wandelvoetbal, of de gedachten van HvBreukelen waren nog rond? Goed, iets doorfietsend kom je bij de krotten van HBSS, wat een verschil.

Mijn elftal staat al klaar op het hoofdveld, blijkbaar is in Schiedam het eerste minder belangrijk dan een wedstrijdje van een veteranen elftal, heel goed. Alleen zat er niemand op de tribune, of was dat te gevaarlijk, is het een bouwval en reeds afgekeurd door de handhavers van de gemeente Schiedam? Zie dat na de afzegging van alle linksbacks wegens de griep RenéS het mag proberen op die plaats. Grandioos, nu heeft René alle 5 de plekken gehad in de verdediging, wat multifunctioneel!

Compact begon VE2 aan de wedstrijd, HBSS had het eerste kwartier 76% balbezit, maar echt gevaarlijk waren ze niet. Daarentegen waren er een paar mooie uitvallen van VE2, waarbij vooral Leo, the “man of the match”, een uitstekende helft speelde. Iedere keer sprintte hij de linksback voorbij alsof die er niet stond, en met de voorzetten hadden we wat meer moeten doen. Toch leverde één van de uitvallen een prachtig doelpunt op. Good-old Frans gaf weer één van zijn befaamde voorzetten, en RenéB mikte eerst op de linkerpaal, dat lukte, kreeg de bal terug, en mikte vervolgens op de rechterpaal. Helaas miste hij de paal, teveel naar links, maar lag de bal wel in het netje. We staan weer eens voor!!!!

HBSS bleef wel drukken, en werd er door hen toch een goal gemaakt, strak in de korte hoek. Meer treffers bleven uit dankzij weer formidabel keeperswerk van Amin, en het harde werk van het hele team. Rust 1-1. Er is perspectief, blijf compact spelen in de 2de helft, was het motto.

Toch begonnen we wat onbenullig aan de 2de helft. Al gauw kreeg een HBSS speler de bal op een presenteerblaadje voor zijn voeten en vanaf de strafschopstip schoot hij droog raak, Amin kansloos. Heren, die thermoskan Bemoka is dus echt nodig!

Leuk om te zien dat er toch nog een paar toeschouwers zijn, zoals de vriendin van MartinS, en ook de kids van de laatste man van HBSS. “Goh, kijk, er loopt ook een opa in het veld”, zegt er één. Hij moest eens weten dat die opa tegen Coen Moulijn heeft gevoetbald, dan was er na afloop een run geweest op onze Kees voor een handtekening! Ook vonden ze dat hun papa maar 1 biertje moest drinken.

Terug naar het wedstrijdverloop. De 2 momenten binnen 5 minuten die de wedstrijd beslissen, en weer valt het kwartje voor ons verkeerd, Marcel scoort grandioos de 2-2, maar er staat een grens routineus te vlaggen voor buitenspel. Hoezo buitenspel, maar de scheids fluit wel graag op dat moment terwijl hij eigenlijk nergens voor fluit. Binnen een paar minuten fluit de goede man ook nog voor een strafschop van HBSS waar echt niet voor gefloten hoeft te worden. Het werd 3-1, en uiteindelijk 5-1 omdat we de compacte formatie verlieten. Helaas werd de wedstrijd wat harder, is toch allemaal niet nodig? De wedstrijd is beslist, laat elkaar toch lekker voetballen op het allerlaagste niveau in NL.

Einde wedstrijd, terug naar de krotten, op naar de drank. En volgende week dus iedereen thuis eerst een bakkie Bemoka nuttigen voorafgaand aan de match tegen ExcelsiorM. Dan wordt volgende week Bemoka de “man of the match”, inclusief wat (taart)punten.

Een zwart-wit toeschouwer