Ve2; Busje komt zo…….maar nu even niet

Meestal gaan we naar uitwedstrijden met o.a. het busje van Leo . De sleutels en tangen waarmee normaal keukens in elkaar worden gezet heeft hij beschikbaar gesteld aan medisch geschoold personeel om nu wat aan hem te sleutelen. Dit gebaar werd door hun afgewezen want keukens plaatsen is macro….en sleutelen aan het menselijk lichaam is toch echt micro.

Na een door hem genoemde “marathon “operatie is Leo weer thuis. We hopen met z’n allen op een voorspoedig herstel en gauw weer aansluiten bij de groep al was het maar langs de lijn en de derde helft….

‘s-Gravenzande VE 1 statistisch gezien 2x zo sterk als Zwaluwen Ve2 ? ( 8-4)

De veteranen kwamen vandaag in het veld tegen ‘s-Gravenzande de nummer 2 van de competitie en pas 1x verloren …. wij daarentegen iets meer …..de thuiswedstrijd was destijds in dubbel cijfers geëindigd dus we waren gewaarschuwd. Ve2 ging krachtig en prachtig uit de startblokken en combineerde er oplos waarbij na ongeveer een kwartier Marcel het laatste tikje kon geven aan een mooie aanval en wij toch wel verrassend op voorsprong kwamen.

Helaas was dit van korte duur bij de eerstvolgende aanval kwam de nr 10 van hun volledig vrij te staan en liet Amin kansloos….maar de veerkracht was dit keer wel aanwezig en na weer een goede combinatie was het opnieuw Marcel die af kon ronden….weer op voorsprong en een tegenstander die niet de indruk wekte onklopbaar te zijn….maar ja zij hadden wel die nr10 …Een mindere fase kondigde zich bij ons aan waarbij hun middenveld meer ruimte kreeg en er kansen ontstonden.

Uiteraard was daar onze octopus(Amin) die weer de meest onmogelijke ballen nog uit het doel kon ranselen…..maar (gelijk PSV ) er toch iets teveel om de oren kreeg…..bij rust 4-2 achter…

Na de rust golfde het spel op en neer werd de stand opgevoerd naar 6-2 toen wij ,zoals men dat zegt het net weer vonden…..Rene kopte een mooie voorzet binnen waarna Robert ook nog een bal op de paal kopte …. Amin ging nog even door met heel veel tegenhouden maar kon samen met de defensie niet voorkomen dat er nog 2 goals binnenvielen .

Ondertussen nog even een fraai staaltje gezien hoe het ook kan : een niet nader genoemd lid van van het team o.k. we zullen hem Marcel noemen kreeg kramp (!)…nou zou je zeggen in de veteranen met dat hoge tempo van ons ..kramp…ja dus….in dit geval wel verklaarbaar …want hij heeft wat gebuffeld…en gescoord..(2x zelfs)..dat vergoed veel…effen doorbijten en gauw het veld uit naar het vrouwtje.

Raoul zorgde voor het slotakkoord door van buiten het strafschopgebied de keeper te verrassen met een fraai afstandsschot .8-4 eindstand op het bord en op naar de kleedkamer.

Aldaar aangekomen werd ik verblijdt met een pak koffie van een Vlaardingse huisarts ….mijn eigen huisarts heeft als motto” Haring in het land dokters aan de kant” maar deze arts komt uit Colombia ….dus zijn motto……Forever Los Cafeteros …. had niets met die geweldige echte Colombiaanse koffie (zie ook verslag HBSS uit ) te maken maar meer met de sleutel die hij erbij gaf….De sleutel tot succes…..voor het WK ..

Pijnlijk wijst dit sympathieke teamlid ons erop dat zijn landje (30x groter dan Nederland) er wel bij is en wij even niet….maar ja hij zou geen dokter zijn als daar geen medicijn voor is….nee niet die koffie…..meer van het buisjes werk en zo….

De praktijk wordt vanaf 19 juni op wedstrijddagen van Colombia gesloten….. bordje op de deur : tijdelijk gesloten….VE2 achterom lopen s.v.p….dinsdag 17 juli (na finalefeest ) weer beschikbaar.

Nr16 /Captain //TD//Jan