VE2; Breaking News: Toekomst VE2 veiliggesteld met bouw stadion “het Kuipje”

Vlaardingen 30-3-2019: As maandag 19:00 zal op het stadhuis te Vlaardingen in het bijzijn van sjeik Nomlati en de selecties van VE2 en Feyenoord het contract getekend worden voor de bouw van een multifunctioneel stadion “het Kuipje”. Na de ondertekening zal er een ludiek wandelvoetbal wedstrijdje gespeeld met de 2 selecties op de Markt. Na afloop is er alle gelegenheid voor handtekening jagers, grijp je kans!

De voorgeschiedenis: Wegens de erbarmelijke uitslagen van VE2 is er op de achtergrond hard gewerkt om de neerwaartse beweging tot stilstand te krijgen. In het diepste geheim hebben de voormalige TD en medestanders plannen gemaakt voor een nieuw stadion voor meer financiële armslag voor aankoop van nieuwe spelers in de toekomst, maar ook de secondaire voorwaarden moeten er beter uit zien zoals shirts met niet-loslatende rugnummers, sokken die wel elastiek bevatten, en scheenbeschermers die niet te klein zijn.

Zo was er voor VE2 afgelopen zaterdag weer kans op drie punten bij deze keer de zwervertjes, maar helaas na 33 seconden lag de bal al in het netje bij VE2. De scheids was niet te genieten, de VE2 spelers mochten zelfs niet op zijn verjaardag komen, hun grens vlagde altijd, er was geen beginnen aan. Rust 4-0 , einduitslag 9-1. Het hoogtepunt was het SCHITTERENDE doelpunt van Arthur. Van ver buiten het strafschopgebied zagen we unieke bewegingen van Arthur aan de bal, met daar tussendoor even de bril schoonvegen met het unieke brillendoekje voor goed zicht, en jawel daar ging zijn linkerbeen naar achteren, weer naar voren, voet onder de bal, met effect boven langs de keeper, die weerloos ter aarde viel. Wat uniek, wat een GOAL, wat zou dit mooi zijn in het nieuwe stadion, met al die herhalingen.

Terug naar het stadion: Grootse plannen waren er bij grote broer Feyenoord, maar het tempo is daar zo langzaam en onduidelijk, dat pakt VE2 anders aan. Met de leus “laat het oudste elftal van Nederland niet stikken, een stadion dat gaan we flikken” is medespeler Frans K op bezoek geweest bij sjeik Nomlati.

Met een theedoek op zijn hoofd en een bakkie honingthee luisterde de sjeik zeer geïnteresseerd naar het uitgebreide betoog van Frans. Een locatie was reeds gevonden met dank aan de voormalige TD en de dochter van de penningmeester. De grond is pas geleden vrijgemaakt, het lijkt nu nog op dezelfde kwaliteit als het veld van De Zwervers (daar laat je je hond niet op uit), daar kan een schitterend stadion uit de grond worden gestampt. De locatie is: Zwanensingel, jawel, dus “achter” bij de voormalige TD en die dochter.

De bewoners kunnen er gelijk een slaatje uit slaan aangezien het stadion ook verhuurd wordt aan de grote broer. Verhuur je parkeerplaats, bakken geld gaat dat opleveren. Voormalig TD heeft reeds zijn woning aangepast op de achtste verdieping, nieuwe kozijnen voor de akoestiek, een perfecte VIP ruimte, je hoeft je huis niet meer uit om je favorieten te aanschouwen. Sjeik Nomlati zal hier regelmatig met zijn gevolg zijn.

Niet alleen VE2 gaat hier nl zijn thuiswedstrijden spelen, maar op zondag zal Feyenoord hier ook zijn punten gaan halen zolang het nieuwe stadion aan de Maas er nog niet is (en ook niet zal komen, toch). De oude Kuip wordt nl binnenkort gesloten wegens de “verbouwing” door de eigen aanhang na de zoveelste nederlaag.

Vlaardingen ziet het helemaal zitten, extra werkgelegenheid, meer inkomsten, het “Zwaantje” wordt het “Patatpaleis”. In winkelcentrum de Loper komt in de voormalige speelgoedzaak de VE2 fanshop, merchandising voor VE2 gaat daar starten met verkoop van replica’s van het brillendoekje van Arthur en de 80 jarige fotocollage van Kees. Je kan je daar ook persoonlijk aanmelden als lid van de fanclub van RobbertH.

Voor de naam van het nieuwe stadion was een referendum in Vlaardingen uitgeschreven, met als bijzonderheid dat dit een steekproef van de Vlaardingse bevolking was waar wel de 2 selecties bij betrokken waren. Men kon kiezen uit “de kleine Arena” en “het Kuipje”. De uitslag was overdonderend: 998 voor “het Kuipje” en slechts 2 voor “de kleine Arena”. De uitslag is anoniem, maar desondanks is toch bekend wie die 2 waren. H. Mostert en J. Bot. In de wandelgangen heeft men zelfs gehoord dat de voormalige TD zijn veto over deze naam eiste, veel kan hij regelen, maar dit niet.

Wordt vervolgd, let op de komende berichten.

VE2 reporter M.