Ve2; Allemachtig …… Kees Storm 80…. !!! van Game naar training of the Year

In september werd er al zachtjes over gepraat in een klein groepje….24 november dan is het zover, onze Nestor wordt 80 jaar …tja wat moeten we doen om dit heugelijke feit te omlijsten met wat activiteiten… even geheugensteuntje…toen Kees 75 werd was er een breed artikel in de Waterweg editie van het AD geregeld….met als kop “de Pelle”van Zwaluwen VE3 ….

Vele ideeën kwamen ter tafel en er werd o.a. contact gezocht met kiele kiele Koeweit alwaar JR (nee niet die uit de tv-serie) maar gewoon de zoon van…. uitgebreid in de zandbak aan het spelen is…o.k. voor z’n werk maar toch…..

Mails vliegen over en weer en Cees jr nam niet de stoomboot maar gewoon het vliegtuig om erbij te zijn.

De dag komt steeds naderbij en dan……De geschiedenis herhaald zich….

5 jaar terug komt de tegenstander van de dag niet opdagen en nu het zelfde scenario.

Voor de organisatoren was dat even (censuur)…maar dan over naar plan B .

In plaats van Game of the Year maken we er een training of the Year van.

Nu was er nog een klein probleempje op te lossen…..De Nestor was geblesseerd geraakt en tja…komt die wel….donderdag kwam daar het verlossende bericht : ik ga het proberen..!

Nu hadden wij vrouw Corrie al lang geïnformeerd en die bracht hem zo als gewoonlijk netjes op tijd aan de Zwaluwen laan. alwaar Kees uitgebreid gefeliciteerd werd door de aanwezige teamleden en ook oud spelers waarmee hij de laatste jaren heeft gespeeld.

In de kleedkamer werd Kees echt in de schijnwerpers gezet…..Na een korte speech mijnerzijds en Martin werden er een aantal cadeaus gegeven. Tot slot heb ik zoals vorige week aangekondigd mijn aanvoerdersband ingeleverd aan onze Nestor met verzoek om deze met ere te dragen….

Het team VE2 aangevuld met prominenten betrad daarna het veld van eer alwaar Kees de touwtje in handen nam……Als nieuwe leider van de troepen ging hij voorop in de warming-up waarbij de zo bekende Storm-Shuffle niet ontbrak ….Kees heeft in zijn roemruchte carrière menig tegenstander daarmee het bos ingestuurd. Dat leverde hem een o.a. een kampioenschap bij VFC op waar men nu nog over praat…… met de platte kar door de stad……Tevens was daar een scout van Fortuna Vlaardingen die zijn talent op waarde schatte en hem een profcontract liet tekenen . In het gulden tijdperk leverde dat een bedrag op waarvoor een huidig prof zijn bed niet voor uitkomt maar Kees buffelde door…..AJAX ,PSV,Feyenoord,(ook toen in die volgorde ) Limburgia Alkmaar’54..

SVV …maakt niet uit …..

Nadat onze voorzitter namens de vereniging Kees met een korte toespraak en een bloemetje gefeliciteerd had werd er een toch vrij fanatieke pot voetbal gespeeld op deze frisse dag.

Na ongeveer een uurtje vond de Nestor het genoeg en werd het sein gegeven op naar de kleedkamer

alwaar het geestrijk vocht klaarstond….Ja je heet Kees”Buisje”Storm of niet……

oude verhalen en herinneringen kwamen boven en zeker ook toen Kees in de kantine met nog wat oudgedienden van HVO aan de praat raakte…. Kees testte zoals gewoon nog even de tafel waarna hij met de familie uit eten ging.

Al met al denk ik dat het een geslaagd feest is geworden..

Jaren geleden werd er ergens op een veld voor een BN’er gezongen : One More Year

Voor Kees …..wij hopen dat je nog vele jaren ons met je aanwezigheid zal verblijden….in en buiten het veld van eer….

Jan, met speciale dank aan mijn mede organisatoren Martin en Cees jr.