Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Ve2; Aanvallende opstelling betaald zich(nog) niet uit…..

Vandaag de wedstrijd in en tegen Barendrecht . Het dorpje waar ik vroeger gewoond heb is inmiddels flink uitgebreid en de VV. ook….. zag op de lijst Barendrecht 19 voorkomen….dat hadden wij vroeger ook bij Zwaluwen. Wij mochten naar veld 9 (!)  om aldaar aan te treden tegen de  Veteranen waarvan wij in de 1e wedstrijd van het seizoen degelijk klop kregen (2-12)…..even in het geheugen gravend stonden we na 10 min. met 3-0 achter.

 

Donderdag werd via de app  de opstelling bekendgemaakt…..Leo die tussen de keukenkastjes door tijd had om een verrassende variant op papier te zetten stelde zich op het standpunt als we verliezen dan wel aanvallend.

Goed dan is het zaterdag en een afzegging  en een missing person later dat we in kleedkamer aankwamen waar er nog wat gesleuteld werd aan de opstelling…

Op het veld aangekomen bleek er een stevige bries te waaien ….half Nederland kreeg een NL-Alert voor stankoverlast maar  gelukkig was de windrichting ons daarin goed gezind..

Leo’s Sturm und Drang tactiek moest nu in de praktijk worden  uitgevoerd en dat gaat dan met horten en stoten…. maar na 10 minuten staat het nog wel 0-0…..helaas de 11e minuut niet meer…

Nadat wat later in de wedstrijd de scheidsrechter een vlagsignaal van Max negeert en de 2-0 valt lijkt, als daar vlak achteraan het ook nog 3-0 wordt , het spreekwoordelijke doek gevallen…..

Maar langzamerhand schuiven we op en krijgen kansen……een schot van Jim wordt geblokt de keeper gaat in de fout maar Marcel kan niet profiteren en dan een penalty mee….Na wat aandrang meld Marcel zich….wellicht dat de stormachtige wind wat invloed was …..de drone van FOX sport die opnamen aan het maken was van de wedstrijd van Barendrecht 1 werd net niet geraakt..

Dit missertje gaf  Mary aanleiding tot wat opmerkingen welke hier niet zullen worden opgetekend..

laten we houden op ….vanavond koud eten…….

Een vrije trap op een mooie positie net buiten de 16 werd door Leo in de muur geschoten….en  als je aanvalt dan komen er verrassende situaties zoals Amin die een corner forceert op de helft van de tegenstander(!) Helaas viel er nog voor de rust een goal tegen dus met 4-0 naar binnen ..

 

Martin gaf te kennen dat hij ging vlaggen ..zijn hammie had het gehouden en onder het motto “eigen fitheid first”(vrij naar M.H.Tromp) maakte hij plaats voor onze Nestor…..

 

Het 2e bedrijf  een feller Zwaluwen en vrij snel kwamen er weer mogelijkheden en een goal.

Een van richting veranderd schot van JW was de keeper te machtig (4-1)….terug in de wedstrijd? ….

Als je aanvalt is er ruime achter de defensie waar de geroutineerde tegenstander wel raad mee wist maar het is bekend  wij hebben Amin….met zijn snelheid kon hij een aantal kansen om zeep helpen waarbij een waarlijke circusact op de lijn het hoogtepunt was (waar was de drone…had topper op You Tube geweest.) …helaas moest hij nog wel 1 maal vissen….

Ondertussen was onze missing person boven water gekomen…..de schuld lag bij het O.V. …een kapot metrostel  en een defecte bus  …..hoe kom je in Barendrecht….fietsen –liften ?

In ieder geval nog 25 minuten meespelen  en met resultaat ..een vlot lopende combinatie stelde Brian in staat om de 5-2 binnen te schieten….

Een puntgave vrije trap achter een kansloze Amin bepaalde de eindstand op 6-2…..

 

Conclusie de twee helft  2-2 gespeeld ,krijg je geen punten voor, maar gaf wel aan dat we beter in de wedstrijd zaten…..1e wedstrijd 12-2 nu 6-2 zit daar “de winst “in?

Komende zaterdag de theoretische koploper op bezoek …nieuwe ronde nieuwe kansen.

 

Jan / Nr 16