Uitgangspunten Coronaprotocol v.v. Zwaluwen per 26 januari 2022

Eindelijk mogen we weer! Na twee afgebroken seizoenen kan de competitie weer worden hervat. De competitie is wat ons toch allemaal (voetballers maar ook alle vrijwilligers en bezoekers) onderling verbindt.

Zwaluwen volgt het advies van de RIVM en “NOC*NSF het algemeen protocol verantwoord sporten”. Dit protocol gaat uit van de per 26 januari 2022 05.00 uur geldende landelijke maatregelen.

Om op een veilige en verantwoorde manier te kunnen sporten heeft NOC*NSF het algemeen protocol verantwoord sporten opgesteld. Dit protocol is juridisch gezien een advies voor het handelen op buiten- en binnen sportaccommodaties. (https://nocnsf.nl/sportprotocol) .

Het volledige protocol is terug te vinden op https://nocnsf.nl/media/5260/noc-nsf-protocol-verantwoord-sporten-v260122.pdf . Ons verzoek is dat iedereen dit protocol goed doorleest daar de regels hier duidelijk in staan verwoord. Daarnaast heeft NOC*NSF een lijst met veel gestelde vragen opgesteld over het sportprotocol en corona. Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op met je leider, trainer of met het bestuur van v.v. Zwaluwen.

Zorg voor goede naleving van de maatregelen want dat draagt bij aan het doel dat het gewone sportleven zoveel mogelijk kan terugkeren

De belangrijkste uitgangspunten vanaf 26 januari 2022

Iedereen mag weer overdag en ‘s avonds binnen en buiten sporten waarbij de volgende regels gelden:

• Er mogen, en zullen weer competitiewedstrijden worden gespeeld;
  • Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur;
  • Voor het zaalvoetbal geldt dat er na 22.00 uur nog wel gevoetbald mag worden, maar zonder publiek;
  • Sportkantines mogen weer open, tot maximaal 22.00 uur;
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open;
  • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het (zaal)voetbal;
  • Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan
  • Kleedkamers, douches en toiletten zijn toegankelijk. Voor sporters vanaf 18 jaar geldt wel de verplichting van een coronatoegangsbewijs (CTB);
  • Spelers van 13 jaar en ouder moeten een mondkapje dragen in de binnenruimtes van de sportaccommodatie(s).

Publiek bij wedstrijden

Het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen waarbij het publiek 1,5 meter afstand moet houden en bij het verplaatsen in de kantine, dan wel de binnenruimtes van v.v. Zwaluwen een mondkapje op moet hebben.

Het publiek dient uiterlijk om 22.00 uur de sportaccommodatie te hebben verlaten.

Sportkantines

Voor en na de wedstrijden en trainingen is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:

• 1,5 meter afstand;
  • Kantines moeten uiterlijk om 22.00 uur sluiten;
  • Iedereen vanaf 18 jaar dient een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs te laten zien;
  • Een vaste zitplaats is verplicht;
  • Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht.

Coronatoegangsbewijs

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder;

• In de sporthal voor het zaalvoetbal, zowel voor het trainen als voor wedstrijden;
  • In alle binnenruimtes zoals de kleedkamers, toiletten en de kantine.

Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, op het veld of in de sporthal, en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders en alle vrijwilligers.

Mondkapjes

In ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is (binnen faciliteiten zoals onder andere de kleedkamers en de kantine), is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer men zich gaat verplaatsen. Dit geld voor iedereen vanaf 13 jaar op.

Wij verwachten dat de aanvoerders/trainers ook op de regels controleren en zich er van overtuigd hebben dat iedereen die binnen is een geldig CTB heeft of een mondkapje draagt. Kortom wij vragen nog steeds jullie medewerking om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij hanteren en controleren het coronatoegangsbewijs om als vereniging open te kunnen blijven.

Alleen met elkaar kunnen wij het seizoen tot een succes maken. Respecteer en volg de aanwijzingen van de verantwoordelijken op.  Sport bewust en houd je aan de spelregels. Zo hebben wij samen sportplezier. Want zoals jullie weten; ‘Samen bereik je meer dan alleen’.

Namens het bestuur,

Lex Boers