Teleurstellende nederlaag Veteranen 2 ( 1-5 )

– Hoe maak je van niets toch nog iets ? –

Deze zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen IJSSELMONDE met als inzet : Wie is en blijft voorlopig hekkensluiter in deze zinderende competitie ?

Aan de voorbereiding had het zeker niet gelegen : Apps vlogen over en weer en tot in details kenden we de zwakke plekken van deze fusie-tegenstander. Maar hoe zou het in de praktijk gaan ? En hoe zouden we de tegenvaller oppakken na het wegvallen van o.a. sterkhouders Arthur ( altijd scherp en mondig ) , Rob ( wat goed is, komt snel ) en Hans ( hersenschudding : “het linker hersencelletje is even wat gevoeliger dan het rechter “ volgens eigen zeggen )

Ik besluit vroeg af te reizen om geen detail te missen en tref daar twee van de afzeggers Jim en Kees :

Ze wilden toch hun bijdrage leveren aan deze mooie middag, verbeten de pijntjes en keken uit naar het treffen. Verder niemand, niks geen antwoord op vragen als zonedekking of mandekking , alles of niks ,kop of munt enz.

Ook tijdens het omkleden is er louter aandacht voor een uitgebreide nabeschouwing op de 2-1 van afgelopen zondag op de vermoedelijke nummer TWEE van dit seizoen , als ons dat maar niet opbreekt .

We mogen / moeten op veld 1 en volgens het kantinepersoneel is dat gedaan om de kantineopbrengsten te waarborgen. Goed, de wissels zijn bekend, het tactisch plan niet echt, laten we maar beginnen :

Het begin is duidelijk voor de gasten ,die elkaar goed weten te vinden en de bal gedoceerd rond tikken. Pas na een minuut of tien krijgen we iets meer grip en veren we op als Marcel uiterst kundig de 1-0 binnen tikt . Als we even later Robert een grote kans op 2-0 zien missen, is er nog niks aan de hand en lijkt het een uitstel van executie, maar is dat ook zo, lees snel door voor het vervolg.

Wat opvalt tijdens de 1e helft het gebrek aan passie, strijd, de coaching met name: alleen Duncan laat zich af en toe horen. Het lijkt hier wel geen woorden en geen daden . Als dan ook nog de 1-1 valt na weer een vrije schop , lijkt het optimisme vooraf toch ten onrechte te zijn geweest .

Rust en duurzame thee, even wennen , maar volgende keer maar weer gewone graag. De wissels worden doorgesproken, ondergetekende mag wissel en alleskunner Duncan wisselt van rechts naar links. Wat pas later zichtbaar is en geen goede zaak is, is dat Jan blijft vlaggen en zichzelf niet opstelt voor de tweede helft , dat gebeurt pas veel later als de strijd al gestreden is.

Want je leest het goed, de strijd is gestreden , de tegenstander blijft elkaar beter vinden, we blijven te passief , Amin kan het tij ook niet meer keren en laten we het chronologisch afhandelen : van 1-2 naar 1-3 naar 1-4 naar 1-5. De teleurstelling op de tribune is merkbaar en velen zoeken eerder de warmte van de kantine, eindelijk een vooruitziende blik .Ook zijn er enkele kunstzinnigen ,die zich nog naar Maasland spoedden  , waar Vlaardings talent Hanneke  Talmon een succesvolle expositie heeft en er iedere  zaterdagmiddag gratis parkeren is !!!

Ik volg dus de tweede helft deels vanuit de dug-out en vraag me af waarom het nu vanmiddag niet lukt : Is de druk te groot geworden door mijn imaginerende teksten  – mijn schuld dus ??? , is het toch een gemis aan de bepalende spelers of is het een gewoon een collectieve off-day ? We komen er met elkaar niet uit ,Max, Kees ,Mary ( WAT EEN TROUW ,WAT EEN VOETBALVROUW ) en zoon van scheids Remco , wiens naam me even ontschoten is- ouderdom denk ik –

De heer P van Zanten – op twee krukken – komt nog even melden, dat we bij verlenging op veld 3 verder kunnen, waar hij eigenhandig het licht al heeft aangedaan , maar het hele team weigert daar gehoor aan te geven : Wij willen deze wedstrijd collectief als een nachtkaars uit laten gaan en zo gebeurt het ook.

Nee, geen man van de wedstrijd : deze rubriek vervalt vandaag

De sfeer na afloop is katterig , maar dat duurt maar even : het kratje doet wonderen en met name René laat zich horen. René speelde met twee ontstoken ogen en deed dat meer op gevoel dan met goed zicht . Ik merk dat pas echt als Arthur binnen komt en hoor dan René zeggen :” Kijk, als hij mee gedaan had, hadden we gewonnen , want Hansie mist geen kansie “ Tja René,toch niet allergisch voor waspoeder he, anders duurt dit nog wel even

Scheids Remco nog bedankt voor het fluiten, al was er na afloop enig ongenoegen over de afgekeurde 2-2 ( beslist geen buitenspel ) en de makkelijk gegeven strafschop tegen ons. Thuisscheidsrechters moeten ALTIJD in het thuisvoordeel fluiten , tegenstanders moeten met het schuim op de bek van woede afdruipen na minimaal VIJF arbitraire thuisvoordeelbeslissingen ,inderdaad in het kader van de duurzaamheid duurt eerlijkheid ook hier het langst !!

Met opzet heb ik het sober gehouden, was het niet zoals andere keren en was er veel meer van te maken !!

Prima, dan heb ik mijn stukje geschreven volledig in de sfeer van de wedstrijd .

Volgende keer hopelijk beter, want dan beginnen we weer op 0-0 en dan vliegen we er weer met volle kracht bovenop. Laat dat nou toevallig bij de v.v. Zestienhoven zijn.

Een kilo zwaarder na ons onverwachte verlies spoed ik mij een kwartier later richting pond  om vrouwlief op te halen – hopelijk wil ze haar gram niet halen ,  ook voor haar zal de schok groot zijn en zullen er nog lange gesprekken zijn over dit teleurstellende verlies  ( zien we  de metaforen mensen , wel scherp blijven he !!)

“ de Snelle “

Sorry Leo, ook jouw briefje stiekem in mijn rechter sok geschoven met keukenkampioenlogo laat ik even onbeantwoord

Afgelopen zaterdag ontving ik opvallend veel berichten van spelersvrouwen , waarschijnlijk als dank afgelopen week geen drank te halen na afloop van de wedstrijd. Zo maar enkele reacties :

• Eindelijk een keer echt praten over kunst ( zonder dattie steeds wegzakt )
  • Voor het eerst sinds weken “Mens erger je niet “ uit kunnen spelen
  • Een ander mens leek het en hadtie echt gewonnen ( ???)