Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Ronald Botermans; Aan alles komt (helaas) een einde!

Beste ouders/verzorgers, daar ik de laatste tijd veel vragen heb gekregen dat ze me missen bij de voetbalschool hierbij een update van mijn kant.

Negen jaar geleden ben ik samen met Ron Nobel en Cock den Haan de Zwaluwenvoetbalschool gestart. In de loop der jaren was het een komen en gaan van trainers die allen mede met ons hebben gezorgd dat de niet selectie teams ook op hun eigen niveau 2x per week konden trainen. De jongste kinderen die lid worden van Zwaluwen komen eerst te trainen bij de voetbalschool waarna ze verder worden beoordeeld op hun kunnen en waar ze komen te voetballen. Door weer en wind en ook met extreem hoge temperaturen konden we elk jaar weer gevarieerde trainingen aanbieden. Zo hebben we een aantal jaar aan het einde van het seizoen het mini WK/EK gehouden, selectietrainingen, onderlinge E en F toernooien met alle teams uit de afdeling, waren er watergerichte balspellen tijdens extreme hitte en speelden we grote partijen in de stromende regen. Hagel, wind, regen, sneeuw of zon, elke week stonden we als trainers voor de kids klaar om ze te verbeteren op voetbalgebied.

Soms stonden we met (te) grote groepen op het veld door onderbezetting van het trainersgilde maar daar hebben de kinderen nooit veel van gemerkt want die gingen vaak weer vrolijk en blij van het veld naar huis. Vaak ook nog de vele ouders te woord staan na de trainingen als er zaken onduidelijk waren nam ook de nodige tijd in beslag waar ik gelijk op mijn punt kom waar ik helaas moet aangeven dat ik door tijdgebrek moet gaan stoppen met de voetbalschool.

Als eindverantwoordelijke van de voetbalschool houdt het niet op bij het geven van 4 uur training geven in de week maar komen er ook veel randzaken om de hoek kijken waar buitenstaanders geen weet van hebben maar wel de nodige tijd in beslag nemen en door andere functies elders, veranderde werktijden en trainingstijden van mijn eigen teams die ik train heb ik helaas het zeer moeilijke besluit moeten nemen waar ik lang over heb moeten nadenken want iets wat je (mede) zelf hebt gemaakt tot wat het nu is laat je niet zo makkelijk los maar als ik dingen doe dan wil ik het ‘goed doen’ en ‘zelf doen’ en niet afhankelijk zijn van anderen. Wordt je dat wel dan moet je de ‘guts’ hebben om te zeggen, ik stop ermee! Ik heb 9 jaar altijd met veel liefde en plezier 2x in de week klaargestaan voor de voetbalschool en vindt het ook leuk om te zien waar de kids nu allemaal spelen en ze te volgen in de A en B (JO19 en JO17) daar ze bijna allemaal bij de voetbalschool zijn begonnen.

Hierbij wil ik graag de ouders van alle jaren bedanken voor het vertrouwen in de voetbalschool, alle kids die onder mij hebben getraind bij de voetbalschool, jullie zijn allemaal kanjers en uiteraard mijn medetrainers voor de jarenlange samenwerking en ‘keep up the good work’

We gaan elkaar zeker zien elke week op Zwaluwen want zoals gezegd, druk, druk, druk met andere zaken.

Met vriendelijke groet,

Ronald Botermans