Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Prima overwinning Zwaluwen

Na enkele moeizame weken pakte Zwaluwen de draad weer op tegen Rijsoord. Er werd een verdiende 1-2 overwinning geboekt, waarbij de uitslag hoger had moeten uitvallen. In de laatste fase van de wedstrijd werden er enkele grote kansen om zeep geholpen. De verdediging van Zwaluwen stond goed en gaf in deze fase niet veel weg.

(door Ernest Kegel)

Rijsoord startte fel en werd binnen enkele minuten levensgevaarlijk. Sieben Hoekstra van de thuisploeg stuit tijdens twee counters beide malen op Vincent van Dorp. De tweede keer was de aanvaller doelman Marvin van Tienhoven al voorbij, maar Van Dorp redt in de doelmond. Enkele minuten later claimt heel Zwaluwen een strafschop na hands, maar de goed leidende scheidsrechter Veekamp wuift het weg. Zwaluwen combineert goed maar weet vooralsnog geen echte kansen te creëren. Dat is anders in de 35e minuut. Tim Gudde passt in op Ricardo Merrelaar die onmiddellijk wegdraait van zijn tegenstander en oog in oog komt met doelman Jordi Lingen. De hoek is moeilijk en de doelman redt met zijn voet.

De tweede helft is nauwelijks begonnen of Joseph Gonsalves start een solo over de as van het veld. Uiteindelijk passt hij op Merrelaar die vanaf de punt van de zestien in één keer uithaalt en de bal in de verre hoek schiet (0-1). Zwaluwen gaat door en enkele minuten later is het weer Gonsalves, nu met een uitstekende steekpass, die op waarde wordt geschat door Jerry Scholman. Zijn afwerking verdwijnt hard en laag in het doel (0-2). Rijsoord moet in de aanval. Eerst blokt Leon Krznaric nog een schot vlak voor het doel, maar even later gaat hij in de fout en legt met een sliding zijn tegenstander neer. Het gevolg is een penalty die door Ard Hartman onberispelijk wordt ingeschoten (1-2). Na deze treffer heeft Rijsoord meer balbezit, maar creëert Zwaluwen de beste kansen. Een Schot van Justin van Mullem wordt in de doelmond geblokt en even later gaat Merrelaar alleen op de doelman af, maar schiet de bal naast. Even later een pass van Van Mullem op de ingevallen Floris Keizerwaard. Zijn schot eindigt in de handen van de doelman. Zwaluwen vergeet in deze fase het duel in ‘t slot te gooien, maar verder dan een slappe kopbal in de handen van doelman Van Tienen komt Rijsoord niet. Een dik verdiende overwinning voor Zwaluwen is het resultaat en Zwaluwen klimt naar de elfde plaats op de ranglijst.