Peter and the BAND inspireert VE2: Mooye verdiende zege tegen HBSS

Besloten trainingen kennen we al, maar deze voorbereiding achter gesloten deuren vlak voor de wedstrijd tegen HBSS was wel zeer bijzonder. Zelfs de reporter kwam er niet in, logisch natuurlijk, en in de gang hoorden we mysterieuze en opzwepende muziekklanken uit de kleedkamer van VE2. Wat bleek later, met een solo op zijn 12 snarige gitaar werd nadrukkelijk door Peter, de bloedfanatieke aanvoerder die deze week de BAND draagt, aangegeven wat er vandaag van je verwacht wordt, en hoe VE2 de tegenstander scheel gaat spelen.

Op veld 2 zag de reporter gespannen gezichten bij het betreden van het grazige kunstgras, daar moet in de kleedkamer toch wel wat gezegd zijn. Zou bij een nederlaag geen kratje neergezet worden? Heel bijzonder was dat op deze mooye zonnige dag de geblesseerde Jan achtervolgd werd door een schaduw. De reden kan je wel raden, die schaduw moest er voor zorgen dat Jan’s teen (nee, geen Jan Steen) niet meer beschadigd mag worden, stel je voor dat hij weer in een muizenklem stapt.

Scheids Hans laat de bal rollen, en frappant, de tegenstander kwam niet aan de bal. 100% balbezit in de eerste 2 minuten, dat kennen we, dat loopt nooit goed af. Maar het liep wel, wat kansjes, wat kansen en na 10 minuten moest een HBSS’er reeds het veld verlaten omdat hij helemaal misselijk werd van ons spel.

De reporter zag verbaasd dat Duncan wel een zeer mooye plek kreeg toebedeeld. Blijkbaar had de aanvoerder het spel van Duncan op dinsdagavond geanalyseerd, en werd hij doorgeschoven naar de aanval. Met acties en voorzetten kwam het gevaar vanaf rechts, alleen was Jim nog niet warm genoeg gedraaid, en werden er mooye kansen verprutst door de voorwaartsen van VE2. Duidelijk zag de reporter dat het doordekken van 020 en 040 werd nagebootst door VE2.

En dan krijgt VE2 de deksel op zijn neus, een paar aanvallen van HBSS, en door het 1-op-1 spelen van VE2 vallen er gaten die HBSS benut. Zelfs Amin kan niets aan de 2 tegendoelpunten doen 0-2.

In de rust was deze reporter wel welkom, en werden er gelijk foto’s gemaakt door de fotograaf van het reilen en zeilen van wat “oude” mannen in een kleedkamer. Goed voor het nageslacht.

Robert, RenéB en jonge vent Kees kwamen erin, nog meer aanvallende inspiraties dus. Een andere verdediger ging een stempel op de wedstrijd brengen. Vergelijken met Dumfries zal ik hem niet, dan maar Juste, wat een energie bracht hij aan de rechterkant met zijn rushes. De beloning kwam er ook voor RenéS, een prachtig mooye voorzet, de bal werd panklaar op het hoofd van Robert geslingerd en die kopte droog de 1-2 in. De aansluitingstreffer. En als RenéS onderweg was, nam good-old Kees zijn plaats prima over.

De 2-2 kwam er ook snel, HBSS was van het padje. Jim schoof de bal langs de keeper binnen. VE2 snoof nog meer punten, en ook Duncan werd beloond voor zijn aanvallende werk. In 2 pogingen schoot Duncan de bal hard in het doel, en VE2 staat 3-2 voor. HBSS probeerde nog wat, Amin werd echter niet zo beproefd als in andere wedstrijden, en uiteindelijk is het weer Jim die de 4-2 erin schuift na een wondermooye uitbraak.

De fotograaf had het er maar druk mee, om al die mooye doelpunten op de plaat te krijgen. Het was zo erg dat er navraag werd gedaan door Henk of hij er wel goed opstaat. Het felle geel van de goedleidende scheids Hans was een mooye kleur voor de kleurschakering in de foto’s.  Bijzondere standjes worden alleen onder een selecte groep verspreid.

Einduitslag 4-2, wat een feest, de koploper moet maar oppassen, en het kratje staat er dus wel. Peter perfect gedaan, je fanatisme hield het team op de been ook na de achterstand. RenéB fijn dat je weer meedeed, bracht rust in ons spel, hoop dat Carla een fijne (spit & schoffel)middag had. Rob op zijn tandvlees het einde gehaald, wat was je weer goed, je heb 2 weken hersteltijd…..

En natuurlijk ook de andere nog niet genoemden die dit feest mogelijk hebben gemaakt:

Frans (lekker rondspelen, en onthou zijn legendarisch opmerking in de eerste helft bij weer een zwakke bal van VE2: “zelfs in de 88ste klasse zouden we onderaan staan“),

Arthur (keihard gewerkt, fijn dat je zo’n doekjes-opraper achter je rug heb staan),

Leo (prima de linkerkant gehouden),

JW (de slot op de deur, blijft lastig als je 1-op-1 speelt).

De fotograaf en reporter moest gelijk door naar veld 1 om een hartverwarmende zege van ZWAL1 te aanschouwen, maar helaas de noodzakelijke 3de goal kwam er niet, dan maar een extra match voor de periode. Verschil tussen VE2 en ZWAL1? VE2 maakt uiteindelijk de kansen wel.

In de kantine stond er weer iemand de menigte vrolijk te maken, mooy, dat brengt inkomsten binnen. Misschien een idee om volgende keer de BAND Peyote in te huren?

En bij vertrek vernam de reporter nog een gerucht dat er een aanvoerderschap werd opgeëist door een persoon die helemaal niet meespeelt, er werd gemompeld over een geestelijk leider…. Het is toch niet de Paus, of was er gewoon teveel drank in het spel?

Fotograaf en reporter Martin