Paal en lat staan Zwaluwen JO9-3 in de weg

Vlaardingen, 24 maart 2018 – Met een nieuwe speler, Bilal, trad Zwaluwen JO9-3 om 8:30 aan tegen Rhoon JO9-4. Het werd een wedstrijd waarin de paal en lat ons regelmatig in de weg zouden staan.

Beide teams beginnen goed aan de wedstrijd. Jayden, Hosi, Tygo, Wesley, Ryan en Mazin begonnen aan de wedstrijd en Abdimajid, Bilal (rustig wennen aan de wedstrijd) begonnen aan de kant. Er was leuk voetbal te zien en voor de beiden doelen kwamen wat kansen, waarvan die van Zwaluwen misschien wel grootste waren. Zo raakte Mazin de paal en ging de rebound naast, Ryan kon de keeper met een schot niet echt testen en ook Wesley en Tygo kwamen niet tot scoren. Aan de andere kant moest Jayden een aantal keren redding brengen. Verdedigend hadden Hosi en Tygo het prima voor elkaar. We gingen de eerste pauze in met een 0-0 stand. Abdmimajid en Bilal kwamen in het veld voor Hosi en Mazin. Het spelbeeld veranderde niet en zowel Zwaluwen als Rhoon kregen wat kleine kansjes. We hadden het verdedigend over het algemeen goed staan maar soms vergaten we mee te lopen met onze tegenstanders. Hierdoor werd het voor ons doel soms onnodig gevaarlijk. In de duels waren we ook te lief, waar de spelers van Rhoon goed gebruik maakten van een schouderduw deden wij dit te weinig. Aanvallend kregen we ook nu weer onze kansen maar de lat stond succes in de weg. De 0-1 komt een beetje uit de lucht vallen als een schot net buiten het bereik van Jayden in ons doel verdwijnt. Niet veel later ontsnappen we aan de 0-2 als ons middenveld te laat terugkomt en onze verdedigers niet snel genoeg zijn. Gelukkig weet Jayden de aanvaller genoeg te hinderen waardoor de bal naast het doel gaat. Waar eerdere kansen onbenut bleven is het nu wel raak. Wesley passt de bal naar Tygo en met een schot hoog in het doel komt de stand op 1-1. Er had nog meer voor ons in gezeten maar Tygo, Ryan en Wesley komen, ondanks een aantal kansen niet meer tot scoren (ook staat de paal ons weer in de weg). Tot aan de rust blijft het gelijk en laten Abdjimajid, Bilal, Wesley, Ryan en Tygo zich niet meer verrassen.

In de rust blijven beide teams op het veld waar de limonade wordt opgedronken. We gebruiken de rust ook om aan te geven dat we te lief spelen en dat het best iets pittiger mag (een schouderduw mag echt !). Een wijze les voor de trainers volgt al snel. Wesley en Ryan staan reserve maar dit gaat ten koste van de balans in het team. Als er bij Rhoon dan ook nog een speler in veld komt (hij begon als keeper) die aardig kan voetballen, is er voor Zwaluwen in het begin van de tweede helft geen houden meer aan. Op snelheid moeten we het een aantal keren afleggen en voor de keeper van de tweede helft, Hosi, begint de tweede helft niet leuk. Binnen een paar minuten staan we 1-3 achter. Jayden, Tygo, Bilal, Abdimajid en Mazin werken hard maar komen er weinig aan te pas in het begin van de tweede helft. Gelukkig komt er een herstel en komen we terug in de wedstrijd als Tygo de bal op het middenveld verovert en bal onhoudbaar in het doel schiet; 2-3. Het gebrek aan snelheid blijft in deze 10 minuten het grootste probleem. Vlak na onze aansluitingstreffer loopt Rhoon uit naar 2-5 en dat had nog ruimer uit kunnen vallen maar Hosi weet dit met een aantal reddingen te voorkomen en ook hebben we het geluk dat Rhoon de (grote) kansen niet weet te benutten. Tijd voor de laatste pauze. Na kort puzzelen komen Ryan en Wesley weer in het veld maar ook zij kunnen niet voorkomen dat het 2-6 wordt. Hierna laat Zwaluwen zich eindelijk weer zien. We gaan de duels beter aan en komen zo beter in de wedstrijd. Ook nu krijgen we kansen maar de bal wil er niet in. Tygo en Mazin raken de lat, na een mooie lang pass van Ryan komt de bal bij Jayden maar door goed verdedigen komen we niet verder dan een hoekschop en een schot van Ryan wordt gestopt door de keeper. Bilal en Abdimajid blijven verdedigend ook beter overeind en weten de nodige ballen te veroveren. Wesley zorgt met een succesvol schot vanaf de zijkant voor de 3-6 eindstand. De wedstrijd wordt met strafschoppen afgesloten en ook nu weten we de paal en lat meerdere keren te raken.

Helaas hebben we het debuut van Bilal niet met een overwinning weten te bekronen. Vandaag hadden we het geluk niet onze zijde wat paal en lat betreft en tijdens de eerste 10 minuten van de tweede helft hebben we als trainers een wijze les geleerd. Als de balans in het team goed bewaakt wordt, komt het met voetbal weer goed.

Abdimajid in de achtervolging