Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Onverdiende nederlaag Zwaluwen

Een leuke partij voetbal leverde Zwaluwen geen punten op. Ter Leede werd lange tijd het balbezit gegund, maar verder dan een bal op de paal kwam de thuisploeg lange tijd niet. De ploeg uit Sassenheim kwam tien minuten voor tijd niet onverdiend op 2-2, maar na de 3-2 werd Zwaluwen een overduidelijke penalty onthouden. Waarom de bal niet op de stip ging zal altijd onduidelijk blijven.

(door Ernest Kegel)

Trainer Oscar Biesheuvel moest het zonder Robin Hofman doen die tijdens de training geblesseerd was geraakt. Ook tactisch was er gewijzigd en dat was even wennen voor de spelers. In de achtste minuut is het overzicht even weg en Ian van Otterloo kan hard uithalen voor de 1-0. Zwaluwen dringt aan en Ter Leede moet het van de omschakeling hebben. Beide keepers houden hun doel schoon tot de 30e minuut. Jesper Gudde passt op Ricardo Merrelaar en vanaf de punt van de zestien meter schiet de spits de bal als een raket in de verre kruising (1-1). Zwaluwen komt meer onder druk, maar tot grote kansen leidt dat niet.

De tweede helft is nauwelijks begonnen of Ter Leede doelman Laslo Sandor gaat in de fout. Gudde schiet van ver een vrije trap op het doel. De bal stuit over de duikende doelman heen in de goal en het is 1-2. Snel daarna schiet een Ter Leede speler de bal op de paal en komt Zwaluwen goed weg. Aan beide zijden nog een enkele kans totdat het tien minuten voor tijd voor Zwaluwen mis gaat. Wesley de Heij timed verkeerd, gaat onder de bal door en Jeffrey Bok schiet hard de gelijkmaker tegen de touwen (2-2). Enkele minuten voor tijd kopt Stefan Kraaijvanger Ter Leede ook nog naar een voorsprong. Bij Zwaluwen iedereen naar voren en Marvin van Tienen houdt ter hoogte van de middencirkel Zwaluwen tot twee keer toe in de wedstrijd door de bal te veroveren. De tweede keer nadat Raoul Gillet onder het gras is geschopt maar de zwak leidende scheidsrechter Jobse ziet er als enige geen stafschop in. Zwaluwen puntloos naar huis, waar er minimaal één verdiend zou zijn.