Nieuwe start MO13

Zaterdag 1 september 2018 – Een nieuwe dag van de maand, nieuwe spelers toegevoegd aan het team, nieuw wedstrijd tenue en nieuwe spelregels voor een heel veld. Tot zover het “nieuwe”,

Ok, er is een speler (Indy) afgehaakt, en gaan we zeker missen…..maar die gaat vol voor een NIEUWE sport: golfen. Succes Indy, wie weet ben jij wel de nieuwe volgende Indy Woods.

Met 14 enthousiaste spelers reizen we af richting het “Breje durp” voor de plaatselijke FC ’s-Gravenzande.

Kleedkamer 19 en veld 4 zal ons strijdtoneel worden, en gelet op het grote enthousiasme is de verwachting dat er veel strijd zal worden geleverd.

Na een redelijke warming-up mag onze aanvoerster Yasmina voor het eerst gaan tossen en krijgt onze debuterende grensrechter Vijay (vader van Floor) de vlag uitgereikt.

Met een traditionele 1-4-4-2 gaan we de eerste minuten van het seizoen maken, onder aanmoediging van een nagenoeg uitverkocht veld 4…. Onze harde kern was weer present en heeft er weer een aantal nieuwe leden bij..

In het begin is het vooral aftasten, ook omdat òf de vakanties laat gepland waren òf het seizoen gewoon vroeg begon en de meeste spelers pas een week getraind hadden met elkaar.

Toch helpt het blijven hameren op je posities (afgelopen jaar bij MO11) ons om steeds makkelijke een medespelers te vinden. Een van die heerlijke passes komt terecht bij Nova die meteen ook de 0-1 (8”) noteert.

De tegenstander is even van slag, probeert de organisatie opnieuw neer te zetten. Dit geeft Meral kans om snel weer de bal te veroveren van de linksback. Met goed doorzetten weet zij ook de laatste vrouw en keeper te passeren om de 0-2 (10”) te noteren.

De voorsprong brengt wat meer rust in ons spel, waardoor we automatisch makkelijker passen.

Wij hebben de controle, alleen nog niet de scherpte of altijd de goede pass. Hierdoor golft het spel wat meer op en neer.

De dames worden zichtbaar moe er wordt in deze fase veel gewisseld, ook van posities (proberen veel uit de komende wedstrijden). Nicole zit er op dat moment goed doorheen en vraagt om een wissel. Op het moment dat de wisselspeler klaarstaat, perst Nicole er nog een sprintje uit, op weg naar dat grote doel……BAM 0-3 (27”)!!

Wat in een heel seizoen MO11 telkens net niet lukt, doen je binnen een helft in MO13 wel…..je eerste doelpunt maken voor vv Zwaluwen.

De rust komt op een goed moment, want het zonnetje, de temperatuur en 2.500 m2 meer speelveld te belopen vraagt wel even wat van onze dames.

Met wat te drinken, de aanwijzingen van de trainers en onze grensrechter (buitenspel ed) en een rustmomentje komende de dames weer op adem.

De 2e helft verloopt geheel anders. Waar wij de 1-4-4-2 blijven hanteren gaat de tegenstander zeer opportunistisch spelen met een 1-3-2-5 opstelling. Vol op de aanval dus.

Het gevolg: veel oefenen op buitenspel voor Zwaluwen, wat meteen ook betekent dat de tegenstander veel buitenspel staat.

Zodra wij maar even in de buurt komen van hun zestienmetergebied zijn we meteen ook erg gevaarlijk. Helaas spelen we dit nog niet goed uit, of gaan teveel voor eigen succes ipv overspelen…..

Toch krijgt Lisa het op d’r heupen en zet aan met de laatste krachten. Dit zorgt echter wel voor de 0-4 (44”) en 0-5 (45”), wat meteen haar laatste krachtsinspanningen waren en de eindstand betekend van een verder leuke, leerzame en vooral ook sportieve wedstrijd.

Volgende week wacht ons de eerste thuiswedstrijd tegen VDL.

In de tussentijd nog een aantal trainingen om de conditie en het overspelen verder uit te breiden.

Op de foto:

Bovenste rij, van links naar rechts: Meral, Chloë, Nova, Talita, Noëmi, Rachel en Megan

Onderste rij, van links naar rechts: Tess, Lisa, Hesna, Joëlle, Floor, Nicole en Yasmina

Uiteraard wil het team en de trainers nog onze sponsoren bedanken: van Biezen schilderwerken en Haarstudio Sparkle

Ook de gift voor onze wedstrijdkousen van de familie Kleinjan (ouders Tess) en het beschikbaar stellen van een goed gevulde EHBO tas door de familie Rutten (ouders Lisa en Megan) willen we niet vergeten!