Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

MO13-2; Competitie gestart!

Zaterdag 19 september 2020

Nieuwerkerk MO 13-1 – vv Zwaluwen MO13-2

Nieuwerkerk is de eerste competitie opponent in de 2e klasse – 05. Wat ons te wachten staat is nog maar de vraag in dit gat. En dat bedoelen we niet naar natuurlijk. Hier is namelijk het laagste punt van Nederland te vinden; 6,76 m onder NAP. Dus alleen door op de nok van de zolder te gaan zitten, houd je droge voeten bij het doorbreken van de dijken. Dat Neerlands succesvolste wielrenster hier woont, blijkt wel als iedereen 22 rondjes gereden heeft om een parkeerplaatsje te vinden voor zijn of haar heilige koe. Schijnbaar doen de inwoners, bij gebrek aan voldoende parkeerplaatsen, hier net als Leontien van M. alles op de fiets?

Nieuwerkerk is op het laatste moment de vervanger van Rotterdam United die uit de competitie is gehaald. Op onze kanjers uit Vlaardingen hadden ze dan ook niet gerekend. Uiteindelijk na veel gedoe toch een kleedkamer toegewezen gekregen.

Met Josie als onze sluitpost in de eerste helft starten we op veld 6! We beginnen de wedstrijd met een ijzersterk gevulde dug-out, te weten: Tess, Jazzlyn, Abigaël en Fien. Deze meiden kunnen zich na 20 minuten opmaken voor een gelijk opgaande strijd en hopelijk hun stempel drukken. Bij Nieuwerkerk lopen ook veel 1e jaars onder de 13-ners, maar zij zijn net iets doortastender. Vanuit de kant van Nieuwerkerk wordt wel vol gesproken over zwart-witten. Ook zij zien dat wij een beginnend elftal zijn en allemaal onze stinkende best doen om een goed resultaat te boeken. De opponent weet het doel simpelweg iets beter te vinden dan vv Zwaluwen en dan staat het helaas snel   3-0. Voor rust was er een mooie aanval en weten we via Ilayda en Lindsey onze topschutter Nazende te vinden die koel binnen schiet. 3-1!!! Xenna breekt op deze stand ook nog door de verdediging heen en kan de aansluitingstreffer maken. Helaas schiet ze net naast. Wellicht was dit een truc van de terreinknecht van de tegenstander die verwarring probeerde te schoppen door een tweede goal op de achterlijn te zetten.

De tweede helft wisselen de keepershandschoenen van eigenaresse, namelijk van Josie naar Lindsey.

Hierin ongeveer hetzelfde beeld als de 1e helft. Een redelijk gelijk opgaande strijd trekt tonele, echter met een doeltreffendere rode brigade.

Waarom we uiteindelijk niet vaker het doel weten te vinden is een raadsel, want kansjes worden wel gecreëerd. Dit komt vanzelf meiden!!!! We blijven ons inzetten op de training, oefenen op passen en bewegen zonder bal.

Nazende op volle snelheid

Sahar geschaduwd door aanvoerdster

Josie en Fien in de achtervolging