Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Medina loodst Zwaluwen 5 naar overwinning in stadsderby

Van onze verslaggever
VLAARDINGEN – Aan de hand van een goed spelende Joy Medina heeft Zwaluwen 5 haar tweede competitiezege op rij geboekt. In de stadsderby trok DVO ‘32 3 aan het kortste eind: 3-2.

Zwaluwen 5 speelde zaterdag haar eerste thuiswedstrijd van de competitie. Gesterkt door de uitzege op Blijdorp 2 werd DVO ‘32 3 ontvangen. Statistieken vooraf lieten zien dat confrontaties tussen de twee stadsgenoten meestal beslecht worden in het voordeel van de zwart-wit gestreepten, maar gelegenheidscaptain Van de Berg had zijn equipe op het hart gedrukt dat dit geen enkele garantie bood. In de eerste helft bleek dat vooral Medina dit ter harte had genomen; de behendige aanvaller liet zijn verdediger meermaals de hielen zien en scoorde tweemaal, na een fraaie solo en een dito lobje. Tussen deze goals door had doelman Harent de thuisploeg met een knappe save behoed voor de gelijkmaker.

Zwaluwen 5 was heer en meester, maar verzuimde lang de score verder uit te breiden. Van Wijngaarden (kopbal), Van de Berg (alleen voor de keeper) en Bijloo (van dichtbij) deden allen niet wat Frans Wieringa wel lukte: scoren. Met een prachtige boogbal zorgde de oudste van de linksbenige broertjes na een kwartier in de tweede helft voor de 3-0.

De buit leek binnen voor de thuisploeg, maar prompt werd het toch nog spannend. Na een overtreding van Van Rheenen volgde een benutte penalty en vijf minuten later viel zelfs de 3-2. Door de verkleinde marge veranderde het spelbeeld, maar een echt slotoffensief bleef, ondanks een knappe vrije trap op de lat, verder uit. Zo kon DVO ‘32 3 het feestje aan de Zwaluwenlaan niet verstoren en behoudt Zwaluwen 5 de ongeslagen status.