Matige eerste helft doet Zwaluwen JO9-3 de das om

Vlaardingen, 10 maart 2018 – De eerste thuiswedstrijd van 2018 van Zwaluwen JO9-3 was tegen Victoria’04 JO9-5. Het mindere aantal spelers begint de jongens langzamerhand op te breken.

Met 6 spelers stond Zwaluwen aan de aftrap. Genoeg om te voetballen maar niet genoeg om te kunnen wisselen. Hier komen we later op terug. Vanaf de aftrap nemen de gasten het initiatief en laten verzorgd voetbal zien. Onze jongens lopen meer achter de bal aan dan dat ze deze hebben. De 0-1 valt redelijk snel nadat een vrijstaande speler wordt gevonden en Jayden kansloos laat. Het tempo ligt aan onze kant veel te laag waardoor we steeds een stap te kort komen. Zowel verdedigend als aanvallend gezien. Het is dat Jayden goed staat te keepen en onze tegenstander niet altijd de juiste keuzes maken anders hadden we de korte pauze met grotere achterstand in gegaan dan 0-2. Tijdens de pauze wordt met de spelers gesproken over het spel en vooral het te lage tempo. Vol goede moed wordt de wedstrijd hervat. Helaas wordt het spel van onze kan er niet beter op. Tygo, Ryan, Wesley, Abdimajid en Mazin lijken in het veld niet vooruit te branden. De jongens willen wel maar het lukt gewoon niet. Jayden krijgt veel te doen en ziet regelmatig één of meer meerdere spelers van Victoria’04 op zich afkomen. De lat helpt ons en ook Jayden weet een aantal keren heel goed te redden maar we gaan de rust in met een 0-3 achterstand waar de limonade op beide teams staat te wachten. Dat Ryan nog niet helemaal hersteld is van zijn enkelblessure blijkt wel als deze toch weer pijn gaat doen. Lieke tapet de enkel in zodat Zwaluwen ook de tweede helft met een volledig team kan beginnen.

Ondanks de ruime achterstand begint Zwaluwen beter aan de tweede helft. Jayden staat nu in het veld om iets te forceren en Mazin gaat keepen. Het eerste schot richting het doel komt van Wesley. Helaas verdwijnt de bal naast het doel. Victoria’04 voetbalt een stuk makkelijker dan ons en komt ook 0-4 als een schot onhoudbaar blijkt voor Mazin. Onze jongens geven, ondanks dat het moeizaam gaat, niet op en dit wordt beloond. Bij een aanval lijkt de keeper van Victoria’04 de bal eenvoudig te kunnen pakken maar Abdimajid is net iets eerder bij bal, hij wijkt uit naar de zijkant van het veld en zet voor. Wesley ontvangt de bal tussen een aantal verdedigers maar weet toch te scoren; 1-4. Victoria’04 lijkt, ondanks de ruime voorsprong, even van slag want kort na het eerste doelpunt valt ook de tweede goal als Jayden de bal vlakbij het doel krijgt, drie verdedigers uitkapt en de keeper kansloos laat. Het vertrouwen aan onze kant is weer terug ! Jayden is nog dichtbij de 3-4 maar we geven de 2-5 letterlijk cadeau en met deze stand gaan de korte pauze in. De laatste 10 minuten lijken we met een man minder te moeten spelen nadat Abdimajid een flinke tik te verwerken krijgt. Gelukkig kan hij doorgaan. Na de pauze komt Victoria’04 weer beter in de wedstrijd maar door goede reddingen van Mazin, de paal en een hoop gemiste kansen lopen de gasten niet verder uit. Sterker nog, Zwaluwen komt weer terug. Ryan onderschept de bal op het middenveld, passt naar Abdimajid die op zijn beurt Jayden weet te vinden. Met een goed schot komt de stand op 3-5. Het is goed en mooi om te zien dat Wesley, Tygo, Abdimajid, Jayden, Ryan en Mazin ondanks de pijntjes en de achterstand niet opgeven en er het beste van proberen te maken. De wedstrijd wordt dan wel verloren, het slotakkoord is aan Zwaluwen als Wesley de bal vanaf de zijkant in een keer over de keeper in het doel schiet en de eindstand, nadat Victoria’04 eerst nog op 3-6 kwam, daarmee op 4-6 bepaald. Strafschoppen maken een einde aan de wedstrijd.

Al geruime tijd heeft Zwaluwen JO9-3 de beschikking over slechts 7 spelers. Als er dan spelers ontbreken en/of, zoals vandaag, herstellen van een blessure en niet kunnen wisselen verdienen de jongens zeker een compliment voor hun doorzettingsvermogen. Hopelijk krijgt het team de komende tijd de nodige versterking.

Wesley haalt doeltreffend uit