Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Matig Zwaluwen wint van Argon

Of er sprake was van onderschatting zullen we nooit te weten komen, maar Zwaluwen speelde dit seizoen nog niet zo ondermaats als vandaag tegen Argon. Trainer Biesheuvel miste de geschorste Leon Krznaric en speelde met Dennis van Rijn centraal in de verdediging. Ook ontbraken Ricardo Merrelaar en Jesper Gudde en was Sten Wever niet fit genoeg om te starten. De laatste drie ontbraken al eerder, maar om daar dan de off-day aan op te hangen, is niet logisch. Zwaluwen kijkt lange tijd tegen een achterstand aan, maar trekt enigszins fortuinlijk uiteindelijk de overwinning naar zich toe.

(door Ernest Kegel)

De wedstrijd begint slap. Beide ploegen weten zich de eerste tien minuten geen raad met de bal. Dan uit het niets een reuzekans voor Argon. Na een scrimmage valt de bal voor de voeten van de volkomen vrijstaande Imar Kort. Deze weet de bal op de lat te mikken. daarna komt Zwaluwen iets beter in de wedstrijd. Joseph Gonsalves schiet naast, na een steekpass van Robin Hofman. Even later kopt Raoul Gillet de bal rakelings over en doet Dennis van Rijn dat enkele minuten later ook. Dan wuift scheidsrechter Aafouallah een duidelijke handsbal van een Argon-speler weg en in de tegenstoot houdt Marvin van Tienen Zwaluwen overeind. In de 36e minuut wordt het toch 1-0 voor de thuisploeg als Ian Refos na een uitval de bal van dichtbij in het doel kan tikken.

Na de rust gaat Jerry Scholman goed door, speelt Raoul Gillet aan en die ziet zijn voorzet op het hoofd van Gonsalves terecht komen. De bal stuit via de lat het veld weer in. Zwaluwen wordt sterker, maar het niveau blijft laag. Argon krijgt nog een kans als Refos Van Tienen voorbij gaat, maar uit een moeilijke hoe de bal voorlangs ziet gaan. Dan een prachtig doelpunt van Dennis van Rijn. Uit een corner via een halve omhaal hard raak, net onder de lat (1-1). Enkele minute later een harde vrije trap van Vincent van Dorp. De bal komt tegen Scholman aan, stuit weg, maar via een verdediger krijgt hij hem weer voor de voeten en scoort de winnende treffer (1-2). In blessuretijd nog een actie van de ingevallen Sten Wever, maar doelman Terence Manschot onderschept de lage voorzet voordat Justin van Mullem de bal voor het intikken heeft. Zo houdt Zwaluwen drie punten over aan een zeer matig duel.