Mar Struijs overleden

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat na een kort ziekbed Mar Struijs is overleden op 74-jarige leeftijd. Mar heeft vanaf zijn jeugd bij Zwaluwen gevoetbald en speelde jarenlang in het eerste elftal als verdediger. Zijn spelwijze werd omschreven als sportief maar ook spijkerhard.

Nadat hij gestopt was als voetballer is hij nog jarenlang actief geweest als trainer van de B-selectie. Toen in de jaren 80 de elftal-commissie zijn intrede deed bij Zwaluwen was hij een van de vrijwilligers van het eerste uur en heeft zodoende heel wat avonden met de andere leden veel energie gestoken om de elftallen op zaterdag met voldoende spelers te laten voetballen.
Na zijn pensioen kwam Mar bij de werkploeg. Als leider van deze groep was hij meerdere dagen van de week aan de slag om ervoor te zorgen dat het complex schoon en goed onderhouden was.

Mar kende de club door-en-door, wist wat er speelde en was een stabiele factor binnen de vereniging. Zijn staat van dienst zorgde ervoor dat er naar hem geluisterd werd, hij behield altijd het overzicht en liet zich niet meeslepen door de mening van de dag. Door zijn kennis van de club en het feit dat hij verstand had van het voetbalspel werd hem geregeld om advies gevraagd. Mar hoefde niet op de voorgrond te treden maar was in zijn rol bijzonder belangrijk voor de club. In 2010 is Mar daarom ook door de leden benoemd als lid van verdienste.
Bij thuiswedstrijden kon je Mar altijd vinden met zijn vrienden bij het terras en kon hij de trainer na afloop met plezier een goede analyse van de wedstrijd geven.

Wij zijn Mar dankbaar voor zijn grote verdiensten en inspanningen voor de club en wensen zijn vrouw Cobi, kinderen en kleinkinderen en familie heel veel sterkte in deze periode.

De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Het is de bedoeling dat de stoet donderdag 1 april rond 13.30 uur op weg naar de Beukenhof langs ons complex zal rijden voor een laatste groet.

Het bestuur van vv Zwaluwen