Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

Knappe comeback Zwaluwen 5 goed voor drie punten

Van onze verslaggever
VLAARDINGEN – Dankzij een knappe comeback heeft Zwaluwen 5 zich ontdaan van MVV’27 5. In de tweede helft werd een 0-2 achterstand omgebogen tot een 4-2 overwinning.

 Als trotse koploper ontving Zwaluwen 5 zaterdag MVV’27 5 aan de Zwaluwenlaan, maar de thuisploeg deed haar plek op de ranglijst in de beginfase weinig eer aan. Na krap tien minuten spelen stond er zelfs al een verrassende tussenstand van 0-2 op het scorebord. Tweemaal werd een lange bal van de Maassluizenaren onvoldoende op waarde geschat door de defensie en even zo vaak leverde dit een treffer op. De zwart-witten hadden nog ruim de tijd om de schade ongedaan te maken, maar de achtervolging kwam maar moeizaam op gang. De opbouw oogde stroperig, duels waren te slap en echt grote kansen bleven uit, kopkansjes van Frans Wieringa en Hugo Timmermans daar gelaten.

De ommekeer volgde na de theepauze. Van Vliet en Bijloo kwamen in de ploeg en de twee oudgedienden leken het gif te brengen dat de thuisploeg in de eerste helft zo node miste. Eens te meer bleek waarom Paul van Vliet dikwijls wordt vergeleken met een goede fles rode wijn: beter met de jaren. Met name Struik leek op te leven met de komst van Bijloo in de punt van de aanval. Verschillende combinaties tussen de twee leverden wel kansen maar nog geen goal op, maar een afvallende bal deed dat vervolgens wel. Struik drukte af: 1-2.

Na de aansluitingstreffer was het de beurt aan Auke Wieringa. De aanvaller stond al enige tijd droog, maar bleef desondanks heel koelbloedig bij zijn eerste grote kans alleen op de keeper. Kort na deze gelijkmaker volgde het hoogtepunt van de middag. Een afgeketste inworp van Poot stuiterde voor de voeten van Auke Wieringa, die aannam op zijn bovenbeen en de bal met een verwoestende volley in de bovenhoek poeierde. Na deze voor Zwaluwen 5 bevrijdende treffer zetten de bezoekers uit Maassluis alles op alles om alsnog een resultaat te behalen. Ze zochten de aanval, vergaten de verdediging en moesten met lede ogen aanzien hoe Bijloo op aangeven van Timmermans de eindstand bepaalde op 4-2.