Joey, pupil van de week tijdens Zwaluwen-Volendam

Zaterdag 15 september mocht ik pupil van de week zijn. En wat een geweldige dag werd het!

Het begon al goed toen ik met mijn eigen team (JO8-3) in de ochtend een oefenwedstrijd ging spelen tegen Excelsior Maassluis. Het was een leuke wedstrijd en ik scoorde 3 keer! Onze coach zei na afloop dat we goed ons best hadden gedaan.

‘s Middags om half twee was het dan echt zover en mocht ik me melden bij de bestuurskamer. Een hele aardige meneer die Maarten heette ving me op en van hem kreeg ik een mooi zwaluwenshirt met nummer 12 achterop. Ze hadden die 12e man ook hard nodig want er werd gespeeld tegen de koploper die al 10 goals in twee wedstrijden had gemaakt.

Ik mocht even snel in de kleedkamer kijken en daarna met de spelers het veld op voor de warming-up. Daar heb ik mooi even laten zien hoe goed ik al kan voetballen. Daar kreeg ik het trouwens ook warm van zeg. Maar misschien kwam dat ook wel door de felle zon.

Vervolgens mocht ik samen met de scheidsrechter, grensrechters en alle spelers het veld oplopen. Dat deed ik zo goed, dat er zelfs een applaus van de toeschouwers kwam. Al weet ik niet zeker of dat nu voor mij was of voor de spelers. In ieder geval mocht ik daarna de aftrap nemen en proberen te scoren. Nadat ik enkele Volendammers had omspeeld liet ik de keeper kansloos met een schot dat binnenkant paal binnen vloog. GOAL! Stonden ze alvast met 1-0 voor.

Daarna had ik het volste vertrouwen dat ze het ook wel zonder mij afkonden en ben ik op de bank gaan zitten. Daar zat ik naast een aardige mevrouw, Lenie. Ik denk dat zij mij ook wel aardig vond, want we hebben bijna de hele wedstrijd gekletst. Alhoewel, eigenlijk heb ik vooral gepraat en zij geluisterd. Dat schijnt bij ons thuis ook zo te gaan zei mijn moeder. Tussen het kletsen door zat nog wel een korte pauze waarin ik wat lekkers te eten en te drinken had gekregen en een flink stuk fruit. En de wedstrijd? Dat ging inderdaad heel goed, 3-1 voor Zwaluwen! Wat dan weer zorgde voor een groot feest met harde muziek in de kleedkamer. Gezellig hoor!

En toen ik dacht dat het afgelopen was, kwam er nóg een grote verrassing. Terwijl mijn papa, mama en oma een drankje en bitterbal hadden gekregen mocht ik in de bestuurskamer op een stoel gaan staan en kreeg ik van Mario Nijgh een diploma en een bal met de handtekeningen van alle spelers. Een perfecte afsluiting van een perfecte dag.

Mede namens mijn papa en mama, die het ook heel erg naar hun zin hebben gehad, wil ik iedereen van Zwaluwen bedanken die hebben meegeholpen aan deze leuke dag.

Groetjes,
Joey