JO9-3; Winst met een vervelende nasmaak

Middelharnis, 14 oktober 2017 – Na een aardige autorit en met een speler minder staat Zwaluwen JO9-3 klaar voor de wedstrijd tegen Flakkee JO9-2. Het wordt een wedstrijd met een vervelend einde.

Met Mazin in het doel en Wesley, Tygo, Joe en Jayden in het veld begint Zwaluwen goed aan de wedstrijd. Wesley neemt het doel van Flakkee tweemaal onder vuur maar komt niet tot scoren. Ook laat het thuisteam zich zien maar Mazin houdt de nul. Toch komen we op een 1-0 achterstand. Gelukkig laten de jongens zich niet uit het veld slaan en komen ze weer op gelijke hoogte als Wesley, na goed doorjagen, de bal in het doel weet te schieten. Hierna komt er een goede fase van Zwaluwen waarin Tygo nog het doel mist maar Wesley wel doeltreffend is uit een vrije trap; 1-2. Er volgt een korte pauze. Kort na de pauze komen we meer onder druk te staan en krijgt Flakkee een hoekschop waaruit gelukkig niet wordt gescoord. Mazin weet met twee prachtige reddingen onze voorsprong vast te houden. Hierna is het weer de beurt aan Zwaluwen. Ondanks meerdere hoekschoppen, een vrije trap, en een kans voor Joe (over het doel geschoten) komen we niet meer tot scoren waardoor de wedstrijd spannend blijft. Flakkee is nog dichtbij een doelpunt maar het schot vanaf de zijkant wordt weer prachtig gestopt door Mazin. Als team spelen we een prima wedstrijd waarin er goed op de tegenstander wordt gejaagd en ook de passing is goed verzorgd. Joe jaagt door op de bal waarna Wesley een kans krijgt. Helaas weet de keeper redding te brengen. De hoekschop die hieruit volgt levert niets op waardoor we met een 1-2 voorsprong de rust in gaan.

Zwaluwen gaat verder waar het voor de rust gebleven was. Dit leidt als snel tot een hoekschop maar Wesley mist net het doel. Met een mooie pass weet Jayden Tygo te bereiken. De keeper weet een schot van Wesley nog te stoppen maar is kansloos op de inzet van Tygo waardoor we op een 1-3 voorsprong komen. Helaas komt Flakkee weer snel terug tot 2-3. De spanning is weer terug. Nadat Wesley een kans net naast het doel schiet, is de volgende kans wel raak. Ondanks dat de keeper van Flakkee de bal weet te raken kan hij niet voorkomen dat het 2-4 wordt. Zwaluwen neemt het heft weer in handen. Een overtreding op Tygo levert een vrije trap wat door hemzelf wordt benut; 2-5. In deze fase wordt er goed samen gespeeld. Wesley is uit een hoekschop nog dicht bij een doelpunt maar hij schiet over het doel. Wie denkt dat we met een 2-5 stand rustig achterover kunnen leunen heeft het mis. Flakkee komt beter in de wedstrijd en na de 3-5 en 4-5 (uit een hoekschop) wordt het toch weer spannend. Als een speler van Flakkee een voorzet van Wesley in zijn eigen doel werkt komt de stand op 4-6. Een beetje geluk is nooit weg ! Na een korte pauze gaat Jayden keepen en Mazin het veld in. We krijgen meerdere kansen en hoekschoppen om de voorsprong uit te breiden maar Tygo en Wesley missen het doel of de keeper staat een doelpunt in de weg. We geven niet heel veel weg maar een overtreding op Flakkee levert een gevaarlijke vrije trap waaruit, gelukkig, niet wordt gescoord. Mazin krijgt nog een kans maar zijn schot is te zacht waardoor de bal eenvoudig door de keeper gestopt kan worden. Dan zet Wesley zijn voet achter de bal voor een vrije trap. Zijn schot is onhoudbaar voor de keeper waardoor we op een 4-7 voorsprong komen. Jayden weet nog redding te brengen maar is bij een vrije trap wel kansloos waardoor de stand op 5-7 komt. Mazin en Wesley krijgen samen nog een kans maar doordat ze elkaar niet zien missen ze het doel. Gedurende de wedstrijd lieten onze jongens zich voetballend van hun goede kant zien maar verbaal richting de tegenstander een stuk minder. Als het einde van de wedstrijd nadert loopt dit uit de hand waardoor deze eerder dan gepland wordt beƫindigd. Er worden ook geen strafschoppen meer genomen. Met een vervelend gevoel wordt aan de terugreis richting Vlaardingen begonnen.

Na twee nederlagen weten we gelukkig weer te winnen maar het einde van de wedstrijd levert voor iedereen wel een vervelende nasmaak op. Komende week is er geen wedstrijd waarna we ons op 28 oktober weer van onze sportieve kant kunnen laten zien !