Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

JO9-3: Tweede plaats voor onze jongens

Schiedam, 9 juni 2018 – Op het toernooi van vv KethelSpaland was ons JO9-3 ingedeeld in Groep 4 met Victoria’04 JO9-3, vv KethelSpaland JO9-3 en XerxesDZB JO9-4. Onze eerste wedstrijd was om 13:25. Of, toch niet. Wegens meerdere afzeggingen kwamen we terecht in Groep 5 samen met Spirit JO9-5, vv Naaldwijk JO9-3 en vv KethelSpaland JO9-5. Begint de eerste wedstrijd 25 minuten eerder dan ons programmaboekje aan gaf …

Iets later dan gepland voor het toernooi maar een klein half uur eerder voor ons begonnen we aan de wedstrijd tegen Spirit JO9-5. We hadden genoeg spelers maar waren nog niet compleet. Jayden, Mazin, Ryan, Wesley, Hosi en Abdimajid begonnen goed aan de wedstrijd en kregen al snel een overwicht. Veel duels werden gewonnen en we lieten de spelers van Spirit niet met rust als ze de bal hadden. We kregen voldoende kansen maar Wesley en Ryan kwamen nog niet tot scoren. Voor Jayden was het een saaie wedstrijd aangezien hij niet veel te doen kreeg. Het was wachten op een doelpunt van Zwaluwen en die kwam er ook. De keeper van Spirit heeft geen antwoord op een schot Wesley en zo komen we op een verdiende voorsprong. Ook al ben je sterker, het is altijd fijn als de voorsprong uitgebreid kan worden (een bal kan altijd verkeerd vallen en dan sta je weer gelijk). Wesley en Ryan wisten voorin veel ballen te onderscheppen maar de bal wilde er maar niet in. Mazin, Abdimajid en Hosi hadden het verder goed onder controle. Zoals al eerder geschreven wisten Ryan en Wesley de bal vaak te veroveren en zo ontstond ook de 2-0. Niet ver van het doel van Spirit onderschept Wesley de bal en daarna is het opnieuw raak voor hem en ons. Inmiddels zijn Tygo en Bilal ook weer van de partij en kunnen we wisselen. Er wordt als team leuk voetbal gespeeld en met passes kunnen we elkaar makkelijk vinden. We krijgen meerdere hoekschoppen en één van die hoekschoppen wordt door Tygo genomen. Er ligt heel veel ruimte om in te dribbelen, wat hij dan ook doet. Met een schot in de korte hoek wordt iedereen van Spirit verrast waardoor we op een 3-0 voorsprong komen. We komen niet meer tot scoren al is Ryan nog erg dichtbij als hij de bal weet te veroveren, richting het doel gaat maar de bal hard in het zijnet schiet. Al met al een goed begin van het toernooi.

Na een korte pauze staat vv Naaldwijk JO9-3 op ons te wachten. We beginnen wederom goed aan de wedstrijd en al vrij snel komen we op een voorsprong als Tygo een mooie actie bekroond met een doelpunt. Onze tegenstander bijt wel van zich af maar we staan als team weer goed te spelen en de verdedigers Hosi en Abdimajid laten niets door. Voor Jayden lijkt het weer een saaie wedstrijd te gaan worden. We krijgen voldoende kansen maar soms duurt het niet iets te lang of schieten we net iets te gehaast voorlangs het doel. Ryan kijkt af en toe vertwijfelt om zich heen waarom die bal er maar niet in wil. De wedstrijd lijkt een beetje op de vorige tegen Spirit. Mazin heeft nog een mooie actie als hij langs de zijlijn voorbij vier spelers weet te gaan door zijn lichaam goed te gebruiken. Helaas verliest hij toch nog de bal. Als Ryan de bal aan de rechterkant van het veld heeft speelt hij een tegenstander uit en geeft de bal voor. Wesley staat in het midden te wachten, neemt aan en schiet de bal onhoudbaar in het doel; 2-0. Bilal, Hosi, Tygo, Abdimajid, Wesley, Mazin en Ryan spelen ook nu een prima wedstrijd. Er wordt goed overgespeeld en we zijn fel in de duels. Voor Jayden daarentegen is er weinig te doen. Hij moet het vooral doen met ballen die te hard zijn voor de verdedigen en doorschieten richten het doel. De spelers van vv Naaldwijk schieten vaak te gehaast (ruim) naast ons doel. We kregen al meerdere hoekschoppen waaruit weinig gevaar kwam maar dit keer gaat het anders. Wesley geeft voor en de bal gaat langs iedereen richting de tweede paal. Ryan was daar al naar toe gelopen, neemt aan en dit keer is het wel raak en zo komen we op een 3-0 voorsprong. Misschien komt het door de ruime voorsprong maar het spel wordt van onze kant wat minder. We geven meer ruimte weg en zijn in de duels te lief. Voor Jayden is dit vreemd genoeg wel fijn aangezien hij zich nu meer kan onderscheiden. En dit doet hij. Als de bal voor ons doel blijft hangen zet een speler van vv Naaldwijk zijn voet tegen bal. Het schot lijkt strak onder lat in ons doel te verdwijnen maar met een prachtige redding tikt Jayden de bal over de lat. Daarna moet Jayden nog vaker in actie komen maar dit doet hij zoals we van hem gewend zijn. Niet ver voor tijd weet vv Naaldwijk toch nog te scoren maar onze overwinning komt niet meer in gevaar. Ook de tweede wedstrijd wordt gewonnen.

Na een klein half uur rusten staat ons de laatste wedstrijd te wachten. vv KethelSpaland JO9-5 is de tegenstander en het beloofd een spannende wedstrijd te gaan worden. We kunnen immers het toernooi gaan winnen (later bleek dat ook onze tegenstander de eerste twee wedstrijden had gewonnen). Vanaf het begin van de wedstrijd golft het spel op een neer. Beide teams doen weinig voor elkaar onder maar echte kansen zijn er niet te zien. De meeste duels worden op het middenveld beslist en daarin zijn wij de ene keer de winnaar en een andere keer weer vv KethelSpaland. De spanning is niet alleen in het veld voelbaar maar ook zeker aan de zijlijn. Iedereen leeft mee met de beide teams. Het thuisteam kan als eerste juichen als we niet goed reageren op een voorzet vanaf de zijkant. Een speler van vv KethelSpaland staat te vrij voor het doel en laat Jayden kansloos. Voor het eerst in het toernooi staan we achter. We proberen ons terug te vechten in wedstrijd maar komen niet tot grote kansen. Als Ryan, Tygo of Wesley iets proberen dan is de verdediging van vv KethelSpaland hun steeds de baas. Toch maken we gelijk. Wesley schiet op doel en de keeper duikt naar de hoek. Hij duikt echter voorbij de bal en zo staat het weer 1-1. Ondanks dat het spel op en neer blijft golven krijgen we een paar goede kansen maar de keeper van vv KethelSpaland heeft een knappe redding in huis op een schot van Wesley en als Tygo hard uithaalt gooit een verdediger van vv KethelSpaland zich, met gevaar voor eigen lichaamsdelen, voor de bal. Een doelpunt van Zwaluwen hangt in deze fase in de lucht. De tijd gaat voorbij en we komen weinig in gevaar omdat onze jongens opnieuw goed staan te spelen en met elkaar samenwerken. De spanning neemt echter ook toe want ieder tegendoelpunt kan nu dodelijk zijn. Vanuit het niets valt er dan toch een doelpunt, helaas voor vv KethelSpaland. Een ongevaarlijk ogende actie komt bij een speler terecht die net iets te vrij staat en voor Jayden is er geen houden meer aan. 1-2. Met nog heel weinig tijd op de klok blijven we zoeken naar die ene kans. Abdimajid gaat een keer naar voren, hij komt ver maar kan niet tot een schot komen, Tygo heeft de bal aan de zijkant, ziet de vrijstaande Bilal maar de bal wordt goed verdedigt. Wesley probeert het met schoten van afstand. Kleine kansen maar nog geen doelpunt. Het dichtste bij een doelpunt is Ryan als hij vanaf de zijkant komt, een tegenstander voorbij gaat en schiet. Iedereen aan de kant houdt zijn adem in. De bal gaat voorlangs het doel. We gaan nog één keer in de aanval maar dan klinkt het laatste fluitsignaal. We hebben gestreden tot de laatste seconde maar moeten genoegen nemen met een keurige tweede plaats.

Hierbij ook een dank je wel richting Kethel Spaland voor de uitnodiging en organisatie van een leuk en sportief toernooi !