JO9-3; Spannende wedstrijd eindigt onbeslist

Vlaardingen, 9 september 2017 – De tweede bekerwedstrijd voor Zwaluwen JO9-3 was thuis tegen FC ’s-Gravenzande JO9-8. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en zouden erg aan elkaar gewaagd blijken te zijn.

Het kunstgrasveld had de vele regen van gisteren doorstaan en zo kon er gewoon worden gespeeld. Gelukkig hadden we vandaag wel een volledig team maar helaas nog geen wissel. Na de aftrap ontstond een wedstrijd waarin beide teams zich aanvallend lieten zien. Al snel kreeg Zwaluwen een aantal kansen maar schoten van Tygo en Ryan konden met moeite worden geblokt door de verdediging van FC ’s-Gravenzande. Het spel golfde heen en weer maar het thuis spelende Zwaluwen had, zeker in het begin, de beste kansen maar helaas wist ook Wesley niet te scoren. Je ziet het vaker. Als jij de kansen niet benut dan doet de tegenstander dit wel, zo ook vandaag. Na een aantal speldenprikjes namen de gasten de leiding nadat een schot van afstand niet tegengehouden kon worden; 0-1. Ondanks meer en betere kansen gingen we na tien minuten de korte pauze in met een kleine achterstand. De bespreking leek te helpen want Zwaluwen begon goed aan de hervatting. Het geluk bij de afronding liet ons echter in de steek. Zo kwam Saifan net te kort om de bal in het doel te tikken en kwam Jan niet goed uit waardoor zijn schot naast ging. FC ’s-Gravenzande bleef ook gevaarlijk waardoor het soms spannend werd voor ons doel. Tijdens één van deze momenten gaven we bal cadeau aan onze tegenstander door de bal voor het doel langs te spelen. De vrijstaande speler van FC ’s-Gravenzande wist hier wel raad mee en zo werd het 0-2. De jongens lieten zich niet van de wijs brengen en bleven op jacht gaan naar een doelpunt. Pech en soms ook verkeerde keuzes voor het doel hielden ons van een doelpunt af maar we kregen loon naar werken. Na een aantal pogingen zorgde Wesley voor het eerste doelpunt. Vanuit een lastige hoek schoot hij de bal in de verre hoek; 1-2. De keeper van FC ’s-Gravenzande had soms moeite om de bal weg te krijgen bij het doel. Hierdoor konden we snel druk zetten en kregen hier al een aantal kansen uit. Bij één van die kansen kwam Wesley voor zijn tegenstander en schoot de bal hoog in het doel waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. Net als de vorige wedstrijd waren er in het veld veel wisselingen en kwam iedereen weer in het doel te staan. Na de gelijkmaker kregen onze keepers Jan, Tygo en Ryan meer te doen maar wisten ze, soms ook met enig geluk, het doel verder schoon te houden waardoor we met een 2-2 stand de rust in gingen.

Zwaluwen begon de tweede helft minder scherp en hierdoor werd het rommeliger van onze kant. De 2-3 kwam voort uit een situatie waarbij onze tegenstander net iets beter aan het opletten was en vervolgens onze keeper Abdimajid kansloos liet. Inmiddels was het gestopt met zacht te regenen en viel het water met bakken uit de lucht. Veel duels werden op het middenveld uitgevochten maar voor beide doelen werd het iets rustiger, al bleek dit maar tijdelijk. Een aanval van FC ’s Gravenzande leverde vanuit het niets, zo leek het, de 2-4 op. Opnieuw stroopten onze jongens de mouwen op en gingen op jacht naar meer doelpunten. Het was lastig om door de verdediging van FC ’s-Gravenzande heen te komen maar Jan vond toch een gaatje. Hij kreeg de bal vanaf de zijkant aangespeeld, slalomde door de verdediging en schoot de bal langs een kansloze keeper. 3-4 de spanning was weer terug ! Tijd voor weer een korte pauze. Richard gaf het team nog wat instructies en jongens kwamen weer vol goede moed het veld in. Beide teams waren aan elkaar gewaagd waardoor het spel op en neer bleef gaan. FC ’s-Gravenzande bleef ook zoeken naar een ruimere voorsprong en bij één van die aanvallen lag er erg veel ruimte voor ons. Tygo maakte hier gebruik van toen hij de bal nog op eigen helft kreeg, de laatste man passeerde en niet meer ingehaald kon worden door de verdedigers. Ook de keeper had geen antwoord op het schot en zo werd het weer gelijk; 4-4. Helaas konden we niet lang van deze stand genieten want de 4-5 kwam vlak na de gelijkmaker op het scorebord toen een bal bij onze verdediging bleef hangen en een speler van FC ’s-Gravenzande de bal hoog in het doel en buiten het bereik van Wesley schoot. De tijd begon langzaam te dringen en Saifan, Jan, Wesley, Tygo, Ryan en Abdimajid bleven aanvallen. Tegelijkertijd moesten we achterin ook goed op blijven letten. Saifan bracht een aantal keren redding maar had ook geluk toen een gevaarlijke kans voor FC ’s-Gravenzande op de paal belandde. Ryan probeerde met lange ballen vanaf de zijkant voor gevaar te zorgen. De verdediging van onze gasten kraakte wel maar bleef overeind. Het laatste fluitsignaal was niet ver weg meer toen Tygo een bal vanaf de zijkant voor het doel bracht. Jan was omringd door verdedigers, schoot vanuit de draai op doel en verraste de keeper in de korte hoek; 5-5 ! Kort daarna klonk het laatste fluitsignaal en werd de wedstrijd afgesloten met strafschoppen.

Het was een spannende wedstrijd, waarin Zwaluwen en FC ’s-Gravenzande behoorlijk aan elkaar gewaagd waren, met een terechte uitslag als uitkomst.

In de stromende regen zorgt Tygo voor de 4-4