Welkom bij vvZwaluwen

V.V. Zwaluwen
Zwaluwenlaan 500
3136VH Vlaardingen
010-4749436
info@vvzwaluwen.nl

Postadres:
Postbus 6009
3130DA Vlaardingen

Adres

JO9-3 sluit seizoen af met vierde plaats

Vlaardingen, 23 juni 2018 – Zwaluwen JO9-3 eindigde het seizoen met het eigen Euro Forwarding toernooi. Aan de Zwaluwenlaan namen onze jongens het op tegen BZC Zuiderpark JO9-2, BZC Zuiderpark JO9-1, IJ.V.V. De Zwevers JO9-5 en Meerburg JO9-5. Met Finn als gastspeler begonnen we aan het toernooi.

In het duel tegen BZC Zuiderpark JO9-2 begonnen we minder scherp aan de wedstrijd. Hierdoor kwamen we op het middenveld steeds een stap te laat en kwamen we niet aan voetballen toe. De verdediging met Finn en Tygo had het druk en vocht veel duels uit en ook Jayden moest diverse keren redding brengen. De druk op ons doel was groot en we kwamen diverse keren goed. Vooral de hoekschoppen van onze gasten waren erg gevaarlijk. Meerdere keren vloog de bal langs ons doel zonder dat er (gelukkig) een tegenstander zijn voet of hoofd tegen aan kon zetten. We kwamen heel goed weg toen een speler van BZC Zuiderpark de bal in het doel leek te koppen maar gelukkig ging de bal voorlangs. Wesley, Ryan en Mazin liepen zich steeds vast op het middenveld of de verdediging waardoor we amper gevaarlijk konden worden. Wat al een tijdje in de lucht in gebeurd dan toch. Als de bal tussen onze verdediging en middenveld blijft hangen zet een speler van BZC Zuiderpark zijn voet tegen de bal en deze vliegt snoeihard tegen de touwen; 0-1. Met kleine tegenzin moet ik bekennen dat het een mooi doelpunt was. Hierna herpakt Zwaluwen zich en komen Abdimajid, Ryan, Wesley, Finn, Tygo, Mazin en Bilal beter in de wedstrijd. De verdediging van BZC Zuiderpark blijkt minder sterk dan hun aanval. Toch moeten we op blijven passen voor twee spelers van BZC Zuiderpark die voor gevaar blijven zorgen. Tygo, Fynn, Jayden en Abdimajid zorgen er echter voor dat we niet tegen meer doelpunten aanlopen. Helaas weten we de gelijkmaker niet te scoren, al zijn Wesley en Ryan nog erg dichtbij, waardoor we de wedstrijd met 0-1 verliezen.

BZC Zuiderpark JO9-1 is in de tweede wedstrijd onze tegenstander. Waar normaal de 1 staat voor een hoger team is dit nu niet het geval. BZC Zuiderpark  JO9-1 staat voor eerstejaars (en BZC Zuiderpark JO9-2 dus voor tweedejaars). Anders dan we gewend zijn maar in dit geval wel prettig. Zwaluwen neemt vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief maar kan het nog niet meteen in doelpunten omzetten. Bilal, Mazin, Wesley en Ryan komen wel voorbij het middenveld maar kunnen het de keeper niet echt lastig maken. Verdedigend  hebben we het goed voor elkaar en zijn (afwisselend) Tygo, Abdimajid en Finn niet te passeren. Jayden krijgt niet veel schoten te verwerken maar doet wat hij moet doen. Gelukkig duurt het niet al te lang voor we op een voorsprong komen. Wesley neemt een hoekschop en ziet Ryan bij de tweede paal staan. De voorzet komt precies op maat aan waarna Ryan de bal hard en laag langs de keeper in het doel schiet. Als Wesley niet veel later voor de 2-0 zorgt lijkt er weinig aan de hand. Toch sluipt er wat gemakzucht in het team. We laten de tegenstander iets te makkelijk voetballen zonder dat het echt gevaarlijk kan worden. We winnen de meeste duels op het middenveld maar slagen er niet in om verder afstand te nemen (al zijn de kansen er wel). Als BZC Zuiderpark dan onverwacht terugkomt tot 2-1 wordt het ineens weer spannend. Wat de stand betreft is het misschien spannend maar op het veld is het niet echt spannend. Zwaluwen blijft iets sterker maar vergeet de kansen te benutten om het zich wat makkelijker te maken en BZC Zuiderpark slaagt er niet in om het onze verdediging moeilijk te maken. Als het laatste fluitsignaal heeft geklonken staat de 2-1 nog steeds op het bord en hebben we onze eerste overwinning behaald.

Met één overwinning en één nederlaag is er nog van alles mogelijk. Om nog een kans te maken moeten we winnen en dit moet dan tegen IJ.V.V. De Zwevers JO9-5 gebeuren ! Onze tegenstander besluit echter roet in het te gooien door al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Jayden wordt verrast door een schot in de korte hoek en zo komen we op een 0-1 achterstand. Hoe anders had de wedstrijd kunnen lopen als we onze (grote) kansen hadden benut. Een kleine opsomming; de keeper van IJ.V.V. De Zwevers weet een schot van Ryan knap te stoppen, Tygo en Ryan krijgen samen een kans maar Ryan besluit te schieten (waar overspelen naar Tygo mogelijk beter was geweest), Wesley schiet op de paal en een laatste kans voor Ryan wordt door hem naast het doel geschoten. In het veld zijn Bilal, Mazin, Finn, Tygo, Wesley, Ryan en Abdimajid zeker niet minder dan hun tegenstander maar in plaats van  1-1 of misschien wel 2-1 staat het 0-3. De jongens van IJ.V.V. De Zwevers gaan erg effectief met hun kansen om, in ieder geval beter dan wij zelf. Voetballend zijn we niet veel minder en Jayden weet de bal regelmatig achter de verdediging van IJ.V.V. De Zwevers te leggen waar steeds veel ruimte ligt voor onze spelers. Nadat we lang op een doelpunt moesten wachten breekt Wesley de ban. Vanaf de zijkant dribbelt hij de bal in, schiet hoog en hard richting het doel. Als de keeper er niet bij kan en de bal in het net ploft komt de stand op 1-3. We doen weer enigszins mee. Onze tegenstander lijkt even de kluts kwijt en daar maken we gebruik van. Als Wesley de bal op het middenveld mee neemt gaat hij richting het doel. Er zijn afspeelmogelijkheden maar hij gaat zelf door, schiet en passeert opnieuw de keeper; 2-3. We doen weer mee ! Zoals wel vaker dit seizoen weten onze jongens zich terug in de wedstrijd te vechten. De vreugde is  van korte duur als onze gasten hun voorsprong weer weten te vergroten. Jayden kan nog redding brengen op een schot maar een aanvaller van de tegenpartij is er sneller bij dan onze verdedigers en hij maakt de 2-4. Het vertrouwen lijkt er aan onze kant dan wel uit te zijn en onze tegenstander loopt nog uit naar 2-6. Zo ben je niet veel minder dan de tegenstander maar verlies je wel met ruime cijfers. Uiteindelijk wordt de eindstand door de scheidsrechter bepaald op 2-7. Waar het zevende (spook) doelpunt vandaan kwam weet niemand maar zo gaat het wel de boeken in.

Meerburg JO9-5 is niet alleen de laatste tegenstander van het toernooi maar ook van het seizoen. Mazin gaat keepen en Jayden gaat het veld in. De jongens hebben er zin in. Het eerste doelpunt laat niet al te lang op zich wachten en Wesley is de maker. In het veld lijken we wat sterker te zijn maar dit geldt vooral het middenveld en aanval. Verdedigend oogt het onzeker. Zo valt de gelijkmaker erg snel. Verdedigend weten we bal niet weg te krijgen en als Mazin de bal niet tegen kan houden komt de stand op 1-1. Wesley, Tygo, Ryan, Finn, Abdimajid, Jayden en Bilal laten zich door deze tegenvaller niet uit het veld slaan. Na kansen voor Ryan en Tygo die geen doelpunten opleveren komen we toch weer op een voorsprong. Bij een aanval opgezet door Tygo, Wesley en Ryan loopt laatstgenoemde zich vast op de verdedigers. Wesley is echter meegelopen en zorgt voor de 2-1. Ook deze voorsprong kunnen we niet lang vasthouden als Mazin over een schot heen duikt. Voor de neutrale toeschouwer is het zeker een leuke wedstrijd om naar te kijken. Het spel golft heen en weer en beide teams maken er een sportieve wedstrijd van. Voor de supporters van Zwaluwen dreigt het echter een minder leuke wedstrijd te worden als een speler van Meerburg de bal in de verre hoek weet te schieten en voor de 2-3 zorgt. Dan zijn onze jongens weer aan de beurt. Als onze tegenstander met veel spelers op onze helft staat kan Ryan de bal op het middenveld oppikken. Hij gaat richting de laatste man van Meerburg, passeert hem en gaat op de keeper af. Met een hard schot wordt de keeper kansloos gelaten en komt de stand op 3-3. Is dit het einde van het spektakel ? Nee hoor, er komt nog meer. Achterin lijkt het bij ons een heuse flipperkast en als de bal uiteindelijk terechtkomt bij een speler van Meerburg kan Mazin geen redding brengen. Gelukkig is het slotakkoord voor Zwaluwen. Na wat kleine kansen voor Jayden en Tygo krijgen we nog een hoekschop. Wesley staat achter de bal en zet voor. Ryan staat goed opgesteld, haalt laag en hard uit en bepaald de eindstand op 4-4. Met dit resultaat eindigen we het toernooi op een vierde plaats.

Finn bedankt dat je me ons mee wilde voetballen en Zwaluwen bedankt voor de organisatie van een leuk en gezellig toernooi ! De jongens mogen nu van een welverdiende vakantie gaan genieten. Tot volgend seizoen !