JO9-3; Opnieuw verlies in en tegen Hellevoetsluis

Hellevoetsluis, 19 mei 2018 – Diverse redenen zorgen er voor dat er slechts vijf spelers van Zwaluwen JO9-3 klaar stonden voor het uitduel tegen Hellevoetsluis JO9-3. De tegenstander was zo sportief om een speler van het veld te halen.

Voor de winterstop speelden we ook al een uitwedstrijd tegen Hellevoetsluis JO9-3, 5-3 verlies, waarin de wedstrijdleider positief opviel. Beide teams beginnen goed aan de wedstrijd al hebben we het geluk dat een niet al te hard schot op de paal beland. Wesley, Tygo en Ryan houden zich vooral met het middenveld en de aanval bezig, Abdimajid houdt het verdedigend in de gaten en Jayden is onze betrouwbare doelman. Zwaluwen speelt een prima wedstrijd en komt op een voorsprong als Tygo doeltreffend uithaalt. Ook Hellevoetsluis krijgt kansen maar Abdimajid staat vandaag heel goed te verdedigen en Jayden is niet te passeren. Het gaat er alleen maar beter uitzien voor Zwaluwen als een aanval van Wesley, Tygo en Ryan aan de zijkant van het veld uitkomt. Tygo zet voor waarna de bal bij Ryan beland. Ryan twijfelt niet en scoort met een hard en laag schot in de verre hoek; 0-2 ! Het spel van Zwaluwen is prima. Er wordt goed samengewerkt en weinig kansen weggegeven. Met enig geluk komt Hellevoetsluis terug in de wedstrijd als een schot zo van richting wordt verandert dat Jayden niet meer bij de bal kan komen. Vlak voor de pauze een moment die de wedstrijd mogelijk had kunnen veranderen. Opnieuw een aanval van Zwaluwen waar Ryan, Tygo en Wesley bij betrokken zijn. Er wordt een overtreding gemaakt maar Wesley kan door en scoort de 1-3 ! Maar wacht, de wedstrijdleider (floot voor de rest een prima wedstrijd en gaf weer uitleg waar nodig) heeft gefloten voor een overtreding waardoor het doelpunt niet telt. Heel jammer voor ons maar kan gebeuren en ook de wedstrijdleider baalt. We gaan met een goed gevoel de korte pauze in. Na de pauze komt Hellevoetsluis sterk terug maar onze jongens blijven strijden. Zoals al eerder gezegd spelen de jongens een prima wedstrijd waarbij vooral Abdimajid verdedigend goed is. Dat niet alles voorkomen kan worden blijkt wel als we iets te veel ruimte weggeven aan een speler van Hellevoetsluis. Hij weet er wel raad mee en met een mooi schot hoog in de hoek laat Jayden kansloos. Zo wordt het weer gelijk. Vlak voor rust hebben we pech als Jayden met een knappe redding de paal op de binnenkant van de paal weet te tikken. Een tegenstander is net eerder bij de bal dan ons en kan eenvoudig de 3-2 binnentikken. We zoeken met een kleine achterstand de kleedkamers op.

Na een welverdiende pauze komt Zwaluwen wat minder uit de kleedkamer. Ondanks dat Jayden diverse reddingen weet te maken loopt het thuisteam uit naar 5-2. In deze fase proberen we vaak met lange ballen de aanval te bereiken maar Ryan, Tygo en Wesley zijn niet altijd aanspeelbaar wat regelmatig tot balverlies lijdt met meer druk op Abdimajid en Jayden als gevolg. Pech hebben we ook als Wesley de paal raakt. Tygo, Wesley en Ryan laten geregeld zien dat ze een mannetje kunnen passeren. Nadat Wesley eerder een poging waagde (er wordt een overtreding op hem gemaakt waarna de vrije trap van Ryan geen doelpunt opleverde) is het nu de beurt aan Ryan. Hij passeert op het middenveld een tegenstander maar wordt vervolgens ouderwets pootje gehaakt. Weer een vrije trap en opnieuw staat Ryan achter de bal. De eerste poging strand nog in de muur maar in de rebound schiet hij wel raak. Lang kunnen we niet van het doelpunt genieten want we krijgen snel nog een tegendoelpunt en gaan met een 6-3 achterstand de laatste korte pauze in. We spreken met elkaar af dat we de laatste tien minuten nog alles zullen geven ! Waar Wesley eerder in de wedstrijd nog een aantal keren het geluk miste, heeft hij het nu mee. Een houdbaar lijkend schot van hem gaat door de benen van keeper zo het doel in waardoor de stand op 6-4 komt. Inmiddels is ook Bilal binnen de lijnen gekomen maar ook hij kan niet voorkomen dat Hellevoetsluis uitloopt naar 7-4. Waar een aantal pogingen van Tygo en Ryan geen doelpunt opleveren is het opnieuw Wesley die weet te scoren en ook nu heeft hij enig geluk. De keeper lijkt het schot eenvoudig te kunnen vangen maar de een of andere manier lukt dit niet en ligt de bal in het net; 7-5. De krachten lijken bij Abdimajid, Ryan, Wesley en Tygo weggevloeid te zijn, wat niet vreemd is aangezien ze met een mannetje minder meer moesten lopen en niet konden wisselen waar onze tegenstander over drie wissels kon beschikken. Hellevoetsluis komt uiteindelijk nog op 8-5. Doordat Bilal later in het veld kwam spelen we langer door maar uiteindelijk komt er, na wat ‘blessuretijd’ een einde aan de wedstrijd. Na afloop zijn er bij de strafschoppen de nodige doelpunten te zien maar weten de beide keepers ook nog de nodige (mooie) reddingen te maken. Hierna is het weer tijd om terug naar Vlaardingen te gaan.

Beide teams lieten in een sportieve wedstrijd leuk voetbal zien waarin we, helaas, aan het kortste eind trokken. Complimenten aan Jayden, Wesley, Tygo, Abdjimajid en Ryan (en de later ingevallen Bilal) dat ze, ondanks het gebrek aan wissels, bleven strijden !

Tygo, Ryan en Wesley in de aanval