JO9-3; Mindere dag wordt genadeloos afgestraft

Vlaardingen, 12 mei 2018 – In december stonden CWO JO9-2 en Zwaluwen JO9-3 voor de beker ook al tegenover elkaar en toen trokken onze jongens aan het langste eind. De vraag was of we in de uitwedstrijd dit konden herhalen.

Vooraf was het de vraag of Zwaluwen de derde overwinning op rij kon boeken (de oplettende lezer mist het verslag van de uitwedstrijd tegen RDM JO9-2 waarin met 1-5 werd gewonnen). Jayden, Tygo, Abdimajid, Wesley, Mazin en Ryan beginnen goed aan de wedstrijd maar al snel neemt CWO het initiatief over. Het thuisteam voetbalt een stuk makkelijker en krijgt voldoende kansen maar Jayden staat, gelukkig, goed te keepen. De 1-0 valt vroeg in de wedstrijd door een schot in de verre hoek. Niet lang daarna valt ook de 2-0. Zwaluwen wordt alleen gevaarlijk door spelhervattingen van Jayden. Helaas kunnen Mazin en Ryan niet gevaarlijk worden en kan de keeper van CWO eenvoudig ingrijpen. Het is vooral aan Jayden te danken dat de schade niet groter is. We gaan een korte pauze en bespreken met elkaar dat het wat feller mag en dat we elkaar beter moeten helpen. CWO blijft beter voetballen maar als team gaan we de strijd beter aan. Achterin spelen we feller en weten Tygo en Abdimajid de nodige duels te winnen maar aanvallend kunnen Ryan, Wesley en Mazin weinig brengen. Ondanks een lichte verbetering in ons spel komt CWO op een 3-0 voorsprong. Waar de 3-0 een lullig doelpunt was, geldt dit (eerlijk is eerlijk) niet voor de 4-0. Als een speler van CWO naar de buitenkant uitwijkt haalt hij uit en ondanks een fraaie duik van Jayden verdwijnt de bal hoog in de verre hoek. Een mooi doelpunt, al zien we die liever aan de andere kant van het veld. Zwaluwen heeft aanvallend nog heel weinig laten zien als Ryan de bal in dribbelt en een lange pass geeft naar Wesley. Wesley neemt de bal aan en met een schot hoog in het doel wordt de keeper van CWO gepasseerd; 4-1. Dit geeft de jongens een zetje in de goede richting. Door als team samen te werken weten we meer tegendoelpunten te voorkomen, soms met enig. kunst en vliegwerk en met meer geluk dan wijsheid maar dat geeft niet. Na een goede pass van Mazin op Ryan komt Ryan oog in oog met de keeper en als de bal in tegengestelde richting van waar de keeper heengaat wordt geschoten zorgt Ryan voor de 4-2. Wesley is nog dicht bij een doelpunt maar zijn schot gaat over het doel. Met een 4-2 achterstand gaan we de rust in.

De rust heeft onze jongens goed gedaan. Op het middenveld en in de verdediging worden nu veel duels gewonnen en Mazin, Ryan, Tygo, Abdimajid Wesley en Jayden komen beter in de wedstrijd. Ondanks dat CWO makkelijker voetbalt dan ons lijkt de 4-3 in de lucht te hangen. Een aantal keren komen we met Wesley, Ryan en Mazin dreigend bij het doel van CWO maar echte kansen krijgen we niet. Aan de andere kant blijft het oppassen maar Tygo, Abdjimajid en Jayden geven niets weg. Beide teams zijn hard op weg naar de laatste korte pauze en in deze 10 minuten zijn we niet vaak in de problemen geweest. Als we even verdedigend iets minder alert zijn valt toch de 5-2. In de korte pauze krijgen de jongens mee dat het een stuk beter ging dan eerder in de wedstrijd. De hoop dat we er een leuke laatste van kunnen maken 10 minuten lijkt al snel verloren. De samenwerking wordt steeds minder en als er dan ook nog steeds minder lukt neemt het gemopper toe en het vertrouwen af. Zo loopt de achterstand op naar 8-2. Ondanks de ruime voorsprong is de coach van CWO vocaal erg aanwezig. Laten we het enthousiasme noemen. Er lag, net als in de eerste helft, wel ruimte achter de verdediging van CWO en soms konden Wesley en Tygo gevaarlijk worden na lange ballen van Jayden of Ryan maar het dichtst bij een doelpunt kwam Wesley met een schot boven op de lat. Nadat we op ongelukkige wijze, een schot wordt vlak voor ons doel van richting verandert, de 9-2 om onze oren krijgen is het wachten op het laatste fluitsignaal maar om de één of andere reden duurt het wel erg lang voordat de wedstrijd wordt beëindigd en, geloof het of niet, vlak voor het einde van de wedstrijd valt de 10-2. Bij de afsluitende strafschoppen hebben de beide keepers en het aluminium de absolute hoofdrol.

Onze jonge vogels speelden een mindere wedstrijd en dit werd afgestraft door CWO. Hopelijk kunnen we in de volgende wedstrijd ons weer van onze beste kant laten zien en hopelijk hebben we dan ook weer wisselmogelijkheden om de krachten te kunnen sparen.

Mazin in duel om de bal