JO9-3; Competitie met verlies afgesloten

Vlaardingen, 26 mei 2018 – Het is om 9:45 al aardig warm op het Sportpark Zwaluwen waar ons JO9-3 klaar stond voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Spartaan’20 JO9-10 is vandaag de tegenstander.

In de eerste tien minuten gebeurd er namens Zwaluwen niet al te veel. We komen niet in ons spel en mogen niet klagen als Spartaan’20 op de paal schiet en een bal net voor ons doel langs gaat. Bij de eerste korte pauze staat het nog 0-0. Gelukkig hebben we in ieder geval een wissel vandaag want dat is met deze temperatuur hard nodig. We komen na de pauze beter voor de dag. Abdimajid en Hosi staan prima te verdedigen en wordt afwisselend ondersteund door Mazin (kwam later bij de wedstrijd) en Bilal die hun duels goed aangaan en aanvallen weten af te stoppen. Wesley, Tygo en Ryan komen op het middenveld maar worden voor het doel van Spartaan’20 niet gevaarlijk. Ondanks dat het wat beter gaat in deze periode komen we op een 0-1 achterstand als een schot in de verre hoek van het doel beland. De jongens lijken wakker geschud en komen terug in de wedstrijd. Als de bal op het middenveld via Wesley en Bilal bij de verdediging van Spartaan’20 beland, wordt de bal hoog weggeschoten. Wesley kan met zijn hoofd de bal bij Tygo krijgen en hij gaat richting het doel. Met een keurig schot in de verre hoek zorgt Tygo voor de gelijkmaker; 1-1. Hoewel de stand in evenwicht is, hebben de gasten het betere van het spel. De wil is bij onze jongens wel aanwezig maar de vorm niet echt. Althans, Jayden steekt in een prima vorm. Met een duik naar de hoek weet hij een schot prachtig te redden. Helaas voor hem (en ons) reageert de verdediging minder goed en kan een speler van Spartaan’20 de bal alsnog in het doel schieten (al zat Jayden hier ook goed bij). Niet veel later houdt Jayden ons in de wedstrijd. We laten een speler van Spartaan’20 rustig aanleggen voor een schot en de bal lijkt in de bovenhoek van ons doel te verdwijnen maar Jayden heeft andere plannen. Met een katachtige reflex weet hij de bal over het doel te tikken. Opnieuw een prachtige redding ! Aangezien de daarop volgende hoekschop niets oplevert gaan we rust in met een 1-2 achterstand.

De pauze wordt gebruikt om even uit te rusten en de limonade op te drinken. De coaches merken dat de juiste vorm, misschien ook door het warme weer, er vandaag niet is en spreken de jongens bemoedigend toe. Vol goede moed beginnen Jayden, Bilal, Wesley, Hosi, Ryan, Tygo, Abdimajid en Mazin aan de tweede helft. De scherpte ontbreekt echter aan onze kant. In de aanval worden we te weinig gevaarlijk en duels worden meer verloren, we lijken steeds een te stapje te laat bij de bal te zijn. Soms weten we met enig kunst en vliegwerk een doelpunt te voorkomen, Jayden maakt de nog nodige reddingen en op andere momenten hebben we het geluk dat het vizier van de spelers van Spartaan’20 ook niet helemaal op scherp staat. Toch loopt onze achterstand op naar 1-4. Heel af en toe weet Zwaluwen de verdediging van Spartaan’20 lastig te vallen maar hebben de verdedigers en de keeper altijd wel en antwoord op onze pogingen. Één van die pogingen levert ons een hoekschop op. Ryan staat achter de bal en ziet dat er ruimte ligt om in te dribbelen. Als hij in dribbelt komt de keeper van Spartaan’20 zijn doel uit. Ryan weet bal langs de keeper in de verre hoek te schieten waardoor de stand op 2-4 komt. Ondanks het van onze kant voetballend niet fantastisch loopt is de spanning (in ieder geval wat de stand betreft) weer terug. Tijd voor een laatste korte pauze. Aangezien het de laatste competitiewedstrijd is gaat Jayden voetballen en verhuist Tygo naar het doel. Het is jammer dat we soms de bal te lang bij ons houden of bij een aanval een vrijstaande speler niet zien anders hadden we misschien nog vaker kunnen scoren. Naarmate de tweede helft vordert vloeien de krachten weg en niet iedereen lijkt er nog zin in te hebben. Tygo weet nog een aantal keren redding te brengen op pogingen van Spartaan’20 maar kan niet voorkomen dat we de wedstrijd uiteindelijk met 2-7 verliezen. Na afloop zijn de strafschoppen wel een prooi voor Zwaluwen. Niet alleen worden de meeste strafschoppen door onze jongens goed ingeschoten maar een aantal overmoedige spelers van Spartaan’20 willen hun strafschop van een grotere afstand nemen. Vol verwachting wacht iedereen af maar de uitkomst val best tegen. De competitie zit er op !

Misschien lag het aan het weer, misschien aan iets anders maar de vorm ontbrak vandaag bij Zwaluwen JO9-3. De competitie is nu afgelopen en het enige wat nog rest (wel erg leuk) zijn nog twee toernooien. Hopelijk kunnen we hier weer ons beste voetbal laten zien.