JO19-2; Zaterdag 8 september uit tegen Westlandia JO19-3

Vol goede moed en vertrouwen naar Naaldwijk n.a.v. de vorige wedstrijd. Gevraagd om uiterlijk 11:45 uur aanwezig te zijn, schitter ik door afwezigheid op dit tijdstip. Bij aankomst parkeer ik direct de auto. Lopend begin ik te twijfelen en constateer dat DIT de club is waar je verder kunt rijden voor het juiste parkeerplekje. Snel terug, spullen in de auto en even stukje verder parkeren. En ja hoor, de eerste opmerking komt gelijk aan: “Zo lekker op tijd, trainert”. Ach ja, een goed begin is het halve werk.

Ik meld mij bij het wedstrijdsecretariaat en verneem dat we op gras spelen. Leuk, echt gras! Maar dat leuke gaat op den duur verdwijnen (lees maar verder). In de kleedkamer laat ik ze altijd even lekker uitleven terwijl ik de waterzak en bidons vul. Sfeer zit goed in het team en dat vind ik wel heel erg fijn. Meeste spelers kennen mij wel en als ik vraag om de aandacht, dan luisteren ze wel. Ik moet alleen niet te lang van stof zijn en dat is nog wel een aandachtspuntje bij mij. Ik zoek nog naar de balans omdat vele mij wel kennen en weten wat ik belangrijk vind maar ook een paar nieuwe die het nog moeten begrijpen. Dus ik val voor sommige in herhaling en dan verdwijnt bij diegene de aandacht. Sterker, voor ik begin zit er gewoon iemand nog te bellen. Ik noem geen namen, Stijn of Jelle !! (geintje, moet kunnen).

Terwijl wij de warming-up doen, komt de scheidrechter op mij af. “ik ben al 74”; zegt hij vol trots “en ik loop niet meer van de 16 naar de 16 maar zie nog alles”… “Goed bezig, ouwe”; zeg ik en ik vraag of we kunnen beginnen want het is inmiddels 12:30 uur. Leuke en aardige man.

Tegenstander heeft geen trainer/coach en maar 1 wissel. Een speler van hen gaat vlaggen, dus ik leen een hesje uit. Later gelukkig een vader die het overneemt.

Je merkt dat zij zoeken wie waar speelt en wij zijn gewoon te sterk maar het lukt ons niet dit in doelpunten uit te drukken. Wat een rommelig “gespeel”. Gras werkt ook niet mee. Het lijkt te hoog (niet gemaaid) en stroef. Bal heeft geen vaart en remt snel af. Ik probeer nog wat te coachen maar krijg geen contact met sommige spelers. Ik zie niets terug van wat ik op de training uitleg en oefen en het is een schim van de wedstrijd van vorige week. We rusten dan wel met een 0 – 2 voorsprong maar daar is ook alles mee gezegd.

In de rust probeer ik nog wat puntje op de i te zetten en deel mede dat ik verwacht hier met minimaal 0 – 5 a 0 – 6 weg te gaan.

Voor de tweede helft heeft Westlandia zich beter voorbereid in de rust. Het is wat attractiever en wij zijn gewoon lakser aan het worden. Ik erger mij aan een aantal acties en schrijf het e.a. op om later te analyseren. De tweede helft eindigt in 1 -1 waardoor de eindstand dus 1 – 3 in ons voordeel is. Enige dat ik mijzelf nog verwijt is dat ik niet overgeschakeld ben naar een 4 / 3 / 3 c.q. 3 / 4 / 3 systeem en bleef in de 4 / 4 / 2 spelen.

Afijn, de bekercompetitie is hiermee afgesloten omdat Nieuwenhoorn zich heeft teruggetrokken. We zijn 1e in deze pool en kunnen rekenen op een extra bekerwedstrijd. Dat is leuk. Anderzijds zijn dit ook oefenwedstrijden voordat de competitie begint. Heb ik ook altijd tegen de jongens gezegd. Ik kan nu de balans opmaken hoe het gaat. Wat gaat goed en wat kan beter. Daar ga ik eens goed voor zitten en met deze en gene eens over babbelen.

Komende zaterdag dus vrij en de week daarop uit tegen ’s-Gravenzande. Oh ja, het parkeren daar is duidelijker. Die twee haalde ik dus door elkaar J. Dus daar ben ik wel op tijd!.

Eric

(trainer/coach JO19-2)