JO19-2; Zaterdag 3 november uit tegen Poortugaal JO19-3

Ik train op de 26e scherp omdat de volgende dag een wedstrijd tegen een koploper op het programma staat echter ik hoor na afloop van de training dat we ingedeeld staan op veld 3. Die avond begon het te regenen, regenen en nog eens te regenen en dan voel je het al aankomen. De wedstijd wordt afgelast en enige dagen later zie ik in de app dat de wedstrijd tegen AGE-GKK geheel komt te vervallen. Dat was een mogelijkheid om weer eens 3 punten te pakken en dan eindelijk eens te stijgen en daar komen te staan waar ik vind dat we horen te staan.

In de week daarna verneem ik dat HBSS uit de competitie is gehaald. Waarom, is mij een raadsel maar het verklaard wel het e.a. Als je mijn verslag over deze wedstrijd eens lees, dan ben ik er absoluut niet rouwig om en bestaat er nog zoiets als gerechtigheid. Die ene speler had van mij voor 3 a 4 wedstrijd geschorst mogen worden maar er is dus meer aan de hand geweest waardoor het hele team “geschorst” is. Afijn, de wedstrijden van HBSS zijn dus geschrapt en de stand laat weer een eerlijk beeld zien. Dat betekend dat wij weer een mogelijkheid hebben om aan te sluiten bij de koplopers. Sommige hebben dan al wel 5 wedstrijden gespeeld en wij nu maar 3 (was 4) maar allen hebben 1 wedstrijd verloren. Dus, uit naar Poortugaal en dat is de huidige koploper.

Mooie accommodatie hebben die. Ruim opgezet met heel veel parkeergelegenheid echter net geen plekje voor mij waardoor ik hem ergens in de berm moet parkeren, en 6 a 7 velden tot ik in de kleedkamer kom. Wat is dat klein en smal voor 16 spelers en 2 begeleiders 😊. We murwen ons in de kleedkamer.

Na de zeer korte bespreking. Kan zoveel zeggen, maar het houd een keer op, verplaatsen we ons richting veld. Een grasveld en die ziet er niet zo heel lekker bespeelbaar uit maar dat viel gelukkig mee. De oefeningen liepen goed en de motivatie zat ook wel goed. Ik had er wel vertrouwen in. Dat kwam ook doordat ik spelers die getraind hadden, meer speelminuten wilde geven. Sommige waren het hier iets minder mee eens maar ik ben het een beetje zat om niet eerlijk te zijn tegen mij en de medespelers. Ik weet soms niet of het aan school ligt of dat je ziek bent geweest of een blessure had. Ik merkte in de afgelopen wedstrijden dat sommige niet dat konden geven wat ze normaliter deden en achteraf hoorde ik van hun fysieke gesteldheid. Dus dat meegenomen in de mogelijke opstellingen en speelwijze.

De wedstrijd. Wederom ben je gewoon de beter voetballende ploeg met mogelijkheden en kansen die er gewoon niet ingaan. En als de bal er niet in gaat dan zie je dat ze bij ons scoren en ja hoor, met nog 2 minuten te spelen op de klok gaat hij er in en sta je in de rust met 1 – 0 achter.

Tweede helft zelfde laken en pak. Kom je 2 – 0 achter en dan is het alles of niets want je bent gewoon beter. Maar het laatste kwartier speel je de “dood of de gladiolen” en hoewel je scoort krijg je later ook een speler die tegen een gele kaart aanloopt en dan ga je het niet meer redden.

We hadden hier gewoon met een 1 – 4 of 1 – 5 overwinning weg moeten kunnen gaan maar ons scorende vermogen laat ons helemaal in de steek. Zonde.

Nog wel 1 kanttekening. De scheidrechter was oud en op. Hij kon het niet bijbenen. Hij zag dingen niet of nam een verkeerde beslissing. Ik stond met de begeleiding van Poortugaal te spreken en we waren het er allebei over eens dat deze wedstrijd een andere scheidrechter verdiende. Het liep net niet uit de hand maar ik zag soms acties …… We hadden er allebei last van. Het was niet van invloed op de einduitslag maar help deze man uit zijn lijden. Ga lekker de jeugd fluiten van 10, 11 en 12 jaar. Dat is voor iedereen het allerbeste.

Voor de rest vond ik het goed. Accommodatie, ontvangst, waardering, strijd, nazorg. Natuurlijk ga ik liever weg met een overwinning maar ditmaal lag het gewoon aan onszelf. We moeten dat balletje gewoon in het netje leggen. We hadden kansen genoeg.

Eric
(trainer/coach JO 19-2)